Sainz očekuje još jedan pozitivan rezultat na domaćoj utrci u Španjolskoj

Izdvojeno

Nakon petog mjesta u Bakuu, Renaultov Carlos Sainz nada se da na domaćoj utrci u Barceloni može do još boljeg ostvarenja.

Španjolac je stigao do desetog mjesta u poretku vozača s 13 bodova te se tako približio momčadskom kolegi Nici Hulkenbergu.

[vozac broj=”55″ ime=”Carlos Sainz” momcad=”Renault” sezona=”2018″]

“VN Španjolske je za mene najposebnija utrka u kalendaru, jednostavno je drugačija od ostalih. Dosad sam odradio tri utrke kod kuće. Svaka od njih bila je posebna i uspio sam ostvariti dobre rezultate.”

“To dokazuje da potpora navijača pomaže, oni su mi dodatan poticaj. Nadam se da mogu nastaviti s dobrim rezultatima i na domaćoj utrci. Stazu poznajem još odmalena. Ovdje odrađujemo i testove pa su i ostali vozači dobro upoznati s njom. Tijekom vikenda u Barceloni obično imam više posla, ali uživam u tome i shvaćam da sam sretnik.”

Sainz će i treću godinu zaredom imati tribinu na Catalunyi koja glasi njegovim imenom.

“Sjajno je imati svoju tribinu. Počeli smo s tim 2016., a navijači su od tad pokazali nevjerojatnu potporu. Ove će ih godine biti oko 4.000, skoro pet. Bit će poseban osjećaj voziti kraj njih. Jedva čekam, nadam se da ću im pružiti dobru utrku.”

Sainz je pod sve većim povećalom s obzirom na to da bi Daniel Ricciardo mogao napustiti Red Bull na kraju sezone, a na njegovo mjesto mogao bi stići upravo Renaultov vozač. Španjolac je petim mjestom prošlog vikenda ponovno na sebe privukao pažnju, a to je ujedno bio najbolji rezultat francuske momčadi od njihovog povratka u Formulu 1 2016.

“Momčad i ja ostvarili smo vrlo dobar rezultat za koji smo se morali boriti. Sada moramo nastaviti napredovati i pokušati ostvariti još jedan pozitivan rezultat u Španjolskoj.”

Sainz priznaje da utrka u Španjolskoj predstavlja potpuno drugačiji izazov od onoga u Bakuu.

“Svaki sektor je poprilično različit, ima dosta brzih zavoja. Asfalt je ove godine nov pa će biti još zanimljivije. Kroz posljednji sektor nam je potrebna dobra trakcija pošto je vrlo usko i nema mjesta za pogreške. Važno je hvatati unutrašnjost pasica što je više moguće kako bi se pronašao što kraći put.”

“Na kraju moramo svladati i šikanu gdje je potrebno maksimalno iskoristiti pasice prije nego krenemo s ubrzanjem u posljednji zavoj pa sve do kraja kruga.”

Za Sainza i Renault ovo će biti još jedna prilika da naprave važan korak prema dugo očekivanom  postolju.

“Naporno radim s momčadi kako bi izvukli maksimum iz bolida. Siguran sam da ćemo korak po korak stići do postolja,” izjavio je Španjolac.

[donacija]


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.