Wolff: Mercedes ne razmišlja o dovođenju tuđih vozača

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Iako na kraju ove sezone ističu ugovori oba Mercedesova vozača – Toto Wolff tvrdi da ne razmišlja o dovođenju novog vozača iz tuđe škole.

Očekuje se da bi Lewis Hamilton morao potpisati novi ugovor vrlo skoro, ali za Valtterija Bottasa postoje određene sumnje. Ipak, forma kakvu pokazuje u posljednje vrijeme morala bi mu osigurati barem još jednu godinu u Mercedesu.

Međutim, vozačko tržište je uzburkano jer ugovor ističe i Kimiju Raikkonenu, kao i Danielu Ricciardu. Upravo se od Australca očekuje da napravi ključan korak, a to bi moglo odrediti kako će se rasplesti zagonetka na tržištu vozača za iduću godinu.

Ipak, Wolff odbacuje nagađanja da su oni zainteresirani za Ricciarda. Kaže da razmatraju samo vozače koji su već pod Mercedesovim ugovorom. Dakle, Hamilton, Bottas i Esteban Ocon.

“Ne tražimo vozače izvan Mercedesa u ovom trenutku. Najprije dajemo podršku svojoj dvojici vozača, to je prioritet.”

“To je kao kad ste sretni sa svojom ženom – ne gledate drugdje! Mi imamo svoje dvije žene – ili tri [Ocon] – i ne gledamo dalje od toga.”

“Dajte nam još par utrka. Pričekajte da krene europski dio sezone, neka odemo u Kanadu, a onda intenzivan srpanj – tada ću više znati.”

Osim Ocona koji je sad u drugoj godini nastupanja za Force Indiju, Mercedes pod ugovorom ima i mladog talenta iz Formule 2 – Georgea Russella.

“To je dobar problem. Zadovoljni smo kako je Valtteri odradio ove dane, a o Lewisu se ne mora pričati. On je trenutno najbolji vozač po mom mišljenju. Osim toga, imate ovu djecu koja odrasta poput Ocona ili Georgea. Optimističan sam oko Mercedesove buduće postave.”

Što se tiče Hamiltona, Wolff tvrdi da potpis novog ugovora kasni jer su trenutno puni rasporedi i momčadi i Hamiltona.

“Nismo sad već par dana ili par tjedana razgovarali [o ugovoru] jer smo toliko koncentrirani na ono što se događa na utrkama. Svi su usredotočeni na to i to želimo raditi. Vrlo dobro znamo što očekujemo jedni od drugih u budućnosti i samo je pitanje kad ćemo naći vrijeme da sjednemo zajedno.”


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Neka se netko pobrine za Pascala. On je bio fantastican u obje sezone ?



    14
    13

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.