F1 potvrdila da su u tijeku dogovori za utrku u Miamiju 2019.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 1 min 8 komentara

Formula 1 je potvrdila da su u tijeku pregovori za uvođenje ulične utrke u Miamiju u kalendar za 2019. godinu. Liberty Media ne krije da žele dodati još barem jednu utrku u SAD-u, obzirom da trenutno imamo samo utrku u Austinu.

Sad je potvrđeno da je prijedlog poslan i čeka se odluka Komisije grada Miamija kako bi mogli nastaviti s pregovorima.

Također, Miami bi trebao ugostiti jedan F1 događaj ove godine kao uvod u utrku u Teksasu, a sve u svrhu kampanje za buduću utrku i upoznavanja lokalnog stanovništva sa sportom.

Nizozemska mreža Ziggo Sports, dijelom u vlasništvu Liberty Medie, izvještava da će ova nova utrka doći na mjesto VN Azerbajdžana koji bi mogao tako ostati bez domaćinstva, unatoč zanimljivim utrkama 2017. i 2018. godine.


Odgovor

8 komentara

  1. Jenson Button
    the_HD Prikaži

    Najviše akcije u Azerbajdžanu, a žele je ukloniti



    16
    15

    1
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Azerb.. se pokazala kao jednom od zanimljivijih u kalendaru..nije povijesna ali brzo ce postati bez brige..sad bi jednu novotarijom (koja se pokazala dobrom) maknuli..neka maknu Soči.



    13
    12

    1
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Kad su je dodali tek nije mi se svidila jer puno zavoja pod 90 dugi pravci mislia san da ce bit gora al mi se svida i nebi je mica jer je najluda postala pa bolje da maknu abu dhabi.



    7
    7

    0
    • Mattia Binotto
      SamoFerrari Prikaži

      Tu ste u pravu, neka maknu Abu Dhabi. Ali nažalost dečki u bijelim haljinama ne daju :|



      7
      6

      1
    • Renault
      Vedran Kristić Prikaži

      Jest da je utrkivanje dobro, ali nije mi nikako legla. Nisam ni očekivao da hoće. Nije to prava trkaća staza, a ja sam nekako više old school tip po tom pitanju. Kad voziš među zidovima i kada iz helikoptera ne vidiš bolid jer smeta krošnja drveća, ne znam… sve nekako umjetno. Za mene je prava staza široka, s velikim izletnim zonama, s okolnom površinom velikom kao nogometni teren. A na kraju krajeva, utrkivanje je dobro samo zato što se netko skuca u zid i što je pretjecanje potpomognuto pravcem koji je dugačak kao pola zrakoplovne piste.

      To mi je kao da mi dijete u školi dobije pet iz testa, ali da mi prizna da je to učinio tako da je prepisao sve od učenika pored sebe. Jest, petica je, ali kakva?

      Ako ćemo samo gledati na utrkivanje i da ono bude zanimljivo, idemo onda izbaciti Meksiko, Silverstone, Monzu, Spa, Catalunyju, Suzuku, a u kalendar ćemo pobacati/ostaviti Baku, Singapur, Cezarovu palaču, parkiralište oko City Center One, centar Kopenhagena, ulice Lononda oko Big Bena itd…

      Imamo jednu takvu u kalendaru čitavu povijest Formule 1 i tu je zbog tradicije i nekih drugih stvari, to mi je dovoljno, tu neka slavi Panis, neka Bernoldi koči Coultharda cijelu utrku, neka Leclerc bude šesti kao na prošloj utrci i dosta. Tu ćemo se čuditi svemu i svačemu i to mi je dovoljno, pravo utrkivanje i normalniji/vjerodostojniji poredak ćemo ostaviti za ostatak utrka u kalendaru.



      2
      1

      1
  4. Bar
    Artband Prikaži

    Zašto da imamo dvije trke u Americi, na relativno novim stazama?
    Mogli bi ukloniti onda Ostin.

    Baku ima ugovor do 2020, uz mogućnost produžetka, a špekuliše se da bi Majami trebao dobiti ugovor na 10 godina. 8-0

    Ako već moramo da imamo 4-5 ovakvih staza u sezoni, onda bi najidealnije bilo da mjesto izgubi neka od njih (UAE (mučno je kad je poslednja), Singapur, Soči).



    4
    0

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.