Novi razgovori između Honde i Red Bulla zakazani za VN Španjolske

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Red Bull i Honda su prije nekoliko dana održali prve službene razgovore oko eventualne suradnje od 2019. nadalje, a novi termin sastanka je zakazan za VN Španjolske, odnosno krajem sljedećeg tjedna, prenosi Autosport.

Prvi susret druženja japanskih predstavnika sa svojim kolegama iz Milton Keynesa održan je prošlog vikenda u Bakuu, gdje su glavne uloge imali Red Bullov motorsportski savjetnik Helmut Marko i Hondin šef za motorsport Masashi Yamamoto. Kako se doznaje, razgovori su bili konstruktivni te su obje strane odlučile da bi se još jednom trebali sastati, a novi termin bit će VN Španjolske na kojoj će svakako prisutan biti Yamamoto.

Izvori tvrde da bi konačna odluka mogla pasti u lipnju oko vremena održavanja VN Kanade, kada će i Honda i Red Bullov trenutni dobavljač Renault donijeti značajnije nadogradnje za svoje pogonske jedinice. Iz tabora austrijske momčadi nisu otkrivali previše detalja.

“Zadovoljni smo kako partnerstvo s Toro Rossom napreduje”, rekao je Helmut Marko za Autosport. “Pouzdanost se već sada značajno popravila. Što se tiče performansi, čekat ćemo sljedeću nadogradnju.”

Međutim, VN Kanade daleko je od krajnjeg roka (15. svibnja) do kojeg Renault želi znati što će s Red Bullom, tako da se još uvijek ne zna kakve su namjere ekipe iz Enstonea.

Potencijalna suradnja Red Bulla i Honde donijela bi još neke novitete u Formulu 1, poput novih vozača iz zemlje izlazećeg sunca. Japanci žele jednog od svojih juniora u Formuli 1, a to bi se moglo ostvariti kroz Red Bullovu sestrinsku momčad Toro Rosso koja trenutno nastupa s Hondinim pogonskim jedinicama.

Kandidat za ovu avanturu je Nirei Fukuzumi koji se trenutno natječe u Formuli 2 i Super Formuli, a dvije trkaće serije bi mu mogle pomoći da dođe do potrebnih bodova na svojoj F1 superlicenci.


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Dzaba im i Renault i Honda. O naslovu mogu sanjati. Verstappen i da ima najbolji bolid slupao bi se barem pet puta tijekom sezone. Ricciarda ni nevidim dogodine u RBRu.



    13
    12

    1
    • Marlboro
      MrDoomroom Prikaži

      Možda trčim pred rudo, al ovo bi trebalo biti done deal. Honda Red Bull iduće sezone, Ricci u Ferrari, a Gasly u Red Bull i dva otvorena mjesta za Hondine vozače u STR-u.



      5
      4

      1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Sad se izmotavaju da tek sad počinju razgovore, a kaj je do sada delao TR?

        Nemaju Japanci koga na dva mjesta staviti.
        A i treba RB imati jedno mjesto za svoje juniore.



        4
        4

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ako Ricciardo ode, mislim da je to mjesto Sainzovo, gotovo sigurno. A u Toro Rosso Honda može ubaciti nekoga umjesto Hartleya.



        3
        3

        0
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Nebi ja ni mercedes otisa za riccia. Hamiltonu istice ugovor neizgleda mi previse zainteresiran ko prije botas je botas kojega ce prije mjenjat ocon. Ja mislin da ce hamilton ostat ali imaju odlicnog vozaca za puno manje para. I uz to sve sta govorili da govorili kimi leti a ferrariu odgovara ovakvi kimi brz al broj 2


        0
        -1

        1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Pobjednički bolidi donose naslov. A Red Bull će sigurno imati barem jednog kvalitetnog vozača. Ako ode Ric, doći će Sainz…

      Ako Red Bull može sanjati o naslovu, McLaren ne može ni to…



      3
      3

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.