Ross Brawn: Nakon što je Max promijenio putanju, Daniel je postao putnik u bolidu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Ross Brawn je također kratko komentirao događaje na VN Azerbajdžana oko dvojca u Red Bullu te naglasio par stvari:

“Ne želim komentirati koga bi trebali smatrati odgovornim ili kako bi ekipa morala rješavati ove stvari tijekom utrke, ali mislim da su suci bili u pravu kad su ukorili oba vozača.”

“Htio bih naglasiti jednu tehničku stvar. Jednom kad se Daniel odlučio za liniju, a Max promijenio smjer da blokira tu liniju – Australac je postao putnik u bolidu.”

“Gubitak downforcea tako blizu Verstappenova bolida učinilo ga je nezaustavljivim.”

“Često mislimo na downforce u zavojima, ali utisak dodatnog gripa na kočenju je ogroman.”

“Ako oduzmete taj grip na kočenju – ono što se dogodilo u nedjelju bilo je neizbježno.”

Brawn kaže da je incident došao u pravo vrijeme da naglasi aerodinamičke probleme koje njegov tim želi riješiti u novom pravilniku za 2021., ali također i iduće godine.

“Ovo je bio ozbiljan primjer i naglasak kako moramo pronaći rješenje za razvoj pravila koja bi omogućila da bolidi budu bolje upravljivi u ovakvim trkaćim situacijama.”

“Odluka Strateške grupe i F1 komisije da odobre nekoliko aerodinamičkih promjena za 2019. godinu je definitivno važan korak u tom smjeru.”

“Važno je istaknuti kako je ova odluka donesena nakon intenzivnog perioda istraživanja FIA-inih prijedloga, što to je podržala Formula 1, a provela većina ekipa. Pokazalo je kako možemo raditi zajedno za bolju i spektakularniju Formulu 1, a to žele FIA, Formula 1, ekipe i, najvažnije, navijači. Bravo.”


Odgovor

6 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    ovo nije trkaca situacija , sve je zapocelo 2 promjenom smjera od strane maxa koja je zbog njega i zabranjena. da to nije napravio imao bi Rici jako dobar downforce da zaustavi svoj bolid do 1 zavoja. Nije mi jedino jasno sto se toliko stiti ovu nizozemsku mulu ? Sto ce nauciti ako ga se tetosi za svaki k… koji napravi i konstantno opravdava? koliko utrka drugima mora unistiti da se nesto poduzme? Fia i charlie w su totalno nedosljendi u kaznjavanju vozaca jer max je samo ove godine trebao vec biti blizu zabrane nastupa. vec je 3 puta unistio utrke riciardu svojim glupostima. Onak iskrrno od srca ako bude ikad u igri za naslov volio bi da mu se sve to vrati.



    55
    53

    2
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Da njega neko izbaci ka on vetela u kini il se ovako brani. On bi plaka 3 trke radi toga a vozacu sigurno ide kazna bia to ham vet ili neki novi mladi



      13
      12

      1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        A ne!
        Ako izbaci Hamiltona, onda će tek puknuti tikva. Dok se zaleće po austrijskim i talijanskim momčadima ili backmarkerima, to su trkaći incidenti.

        @Alonso1983
        Nema brige, on s ovakvom vožnjom naslov može samo sanjati. Ostali imaju lutriju koga će Max izbaciti iz utrke.



        17
        8

        9
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Nekada smo imali “Maldonado’s wheel of fortune”, sad imamo “Verstappen’s wheel of fortune”. Razlika je u tome što se prvi vozio (startao) u sredini ili u dnu poretka, dok se drugi vozi (starta) pri vrhu.



        13
        12

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Zašto stalno pljujete po Pastoru. Grosjean je izbacio puno više vozača. Pastor je uglavnom izbacivao samog sebe. Imao nekoliko kontakata sa drugim bolidima, i nije za sve ni bio kriv. Na primjer kada ga je Button udario. Prvi kontakt zbog koga su ga svi zamrzili je bio sa Hamiltonom, koji ga je prije toga izgurao sa staze… I jeli ono u Monaku neko njega šutnuo u zid? Ni krivog ni dužnog.



        9
        8

        1
  2. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Postaje presmiješno. Kao kad je Prost imao Balestrea da mu ide niz dlaku, ovaj to ima i kod FIA-e, Libertyja i ne znam više ni sam koga. Ali vjerujem da će se ostali vozači masovno pobuniti, kad-tad. Ne možeš sam protiv svih…



    10
    2

    8

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.