Leclerc zadovoljan s najboljim kvalifikacijama sezone

Izdvojeno

Momčad Saubera napravila je korak naprijed na kvalifikacijama za VN Azerbajdžana. Prvi puta ove sezone prošli su u drugu kvalifikacijsku rundu, a sve zahvaljujući rookieju Charlesu Leclercu.

Leclerc je na ulicama Bakua odradio 14. najbrže vrijeme. Momčadski kolega Marcus Ericsson nije uspio odraditi čisti krug pa njegovo 18. mjesto ne pokazuje pravi potencijal švedskog vozača. Zbog kazne Nice Hulkenberga, Leclerc će danas startati kao 13.

Charles Leclerc

“Jako sam sretan s kvalifikacijama. Odradio sam odličan krug u Q1 i to je bilo dovoljno za prolazak u Q2. Ovo je prvi puta od početka sezone da mi je to uspjelo, što je sjajan napredak za mene kao rookieja. Cijela momčad odradila je veliki posao kako bi mi ovo omogućila.”

“Puno sam naučio tijekom posljednjih utrka. Lakše odrađujem sve procedure i osjećam se sve bolje u bolidu. Poboljšali smo se u brizi oko guma, a balans bolida je dobar. Radujem se utrci na ovoj stazi. Postoje mnogi faktori koji će utjecati na konačan rezultat. Uz najavljene promjenjive vremenske uvjete, zasigurno će biti zanimljiva.”

Marcus Ericsson

“Nesretne kvalifikacije, mnogo se stvari nije posložilo kako treba. Imao sam velikih problema s prometom. Nakon toga sam upropastio dobar krug u Q1 zbog pogreške pri kočenju. Pokušao sam odraditi dobar krug, ali na kraju mi nije uspjelo. Razočaran sam, ali utjeha je što imamo dobar potencijal na ovoj stazi. Kompetitivni smo cijelog vikenda pa smo optimistični što se tiče utrke, dat ćemo sve od sebe.”


Odgovor

1 komentar

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    sretno hrabri i istinski, pravi F1 vozaču:

    https://www.youtube.com/watch?v=5klrZThDFHY

    razvali, prije svega, tog Ericssona….. sretno i oprezno….. ne samo danas…… ali danas posebno pazi – ovo je tvoja staza; dokaži to ponovno :thumbs:



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.