Williamsov dvojac presretan nakon odličnih kvalifikacija u Bakuu

Vijesti

Williamsovi vozači Lance Stroll i Sergej Sirotkin pohvalili su napredak britanske momčadi nakon što su obojica prošli u Q2 na kvalifikacijama za VN Azerbajdžana, s time da je Stroll bio na pragu treće kvalifikacijske runde.

Williams je jedina momčad bez bodova ove sezone, a najbolji rezultat im je 14. mjesto, ali čini se da su na ulicama Bakua napokon proradili.

Stroll je završio 11., a Sirotkin je nakon neugodnog sudara na trećem slobodnom treningu završio odmah iza momčadskog kolege. Oba vozača će napredovati na startu zbog kazne Nice Hulkenberga.

“Jako sam sretan. Očito je da smo ovog vikenda napravili korak naprijed u odnosu na prošle utrke. Početak kvalifikacija je bio težak zbog žutih zastava i nikako nisam mogao odraditi dobar krug. Tek sam pred sam kraj odradio nešto bolji krug na starim gumama. Tu sam imao sreće, a s krugom u Q2 sam zadovoljan.”

“Ova staza je dobra. Imamo kombinaciju visokih i niskih brzina, zidova, drame. Bilo bi lijepo vidjeti više ovakvih staza u F1 kalendaru. Ovdje se poredak pomiješa i neki bolidi koji obično nemaju probleme su ispali u Q2,” rekao je Kanađanin.

Sirotkin je pohvalio Williamsove mehaničare zbog savršeno odrađenog posla poslije njegovog incidenta.

“Već od jutra smo znali da imamo potencijala. Moram se zahvaliti momčadi na velikom poslu s kojim su mi osigurali da izađem na stazu. Jako sam sretan što im mogu zahvaliti s ovakvim rezultatom.”

“Imam osjećaj da je krug mogao biti još brži, ali nisam siguran da bi bilo dovoljno za Q3. Napredujemo i radimo odličan posao. Sada se vide ti rezultati. Hvala svima, nastavit ćemo napredovati,” izjavio je Rus.


Odgovor

8 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Bravo Williams,bravo momci,sve to nakon napada uvaženih komentatora.
    Nego,gdje su McLaren i Alonso?



    5
    -4

    9
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Williams i Force India su očito profitirali od novog softvera Mercedesa. Sasvim ok, samo napominjem.



      6
      4

      2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Kažu da donosi desetinku. Ako je tako nije im to puno pomoglo. Vidim da imaju zatvoreniji zadnji kraj. Možda su riješili problem sa hlađenjem, koji ih je navodno koštao 0.8 sekundi?



        7
        7

        0
      • avalon Prikaži

        fala na napomeni no ne sjećam se da se napominjalo da je možda “stari” softver makar djelomični krivac ( uz sve ono šta je spominja paddy ) za loš start u sezoni … i FI i williamsa ;) samo se komentiralo o novcu , mladim “papcima” krivim za loše rezultate , o spasitelju kubici koji bi … ( mada je i on potvrdija mankavosti bolida ). gledajući treninge i Q dalo bi se zaključit da je “ulični” baku prilično zaje*ana staza na nekim djelovima , teška za odvozit . da nema talenta , muda ( u istom zavoju di i kimi LS je ima sličan problem , jedva se izvuka ali nije pušta gas ) ne bi momčići profitirali od novog softvera . na kraju Q 2 ricciardo je za 0,1 s bija brži od LS i 0,4 s od SS . ali OK , ovo je ulična trka pa tu ne treba neko znanje … samo po gasu , a ako se i pretjera ima dovoljno širokih izletnih zona na “svakom koraku” ( pitajte maxa ) ….. PS forumaš Alain Prost pobra je minuse jer je pohvalija momčiće i “prozva” uvažene ( haha ) komentatore koji su pljuvali vozače williamsa , a naročito … ma znate koga . još se usudija pitat di je McL i alonso … svetogrđe !!!!!! ipak … 0,44 ( SV 0,91 s ) iza papka LS … šta softver radi , sam vozi kad se sredi update



        4
        3

        1
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Na ove spinove najbolje pustiti utrke da govore za sebe. :thumbs:


        0
        0

        0
    • Daniel Ricciardo 3
      synystera7x Prikaži

      novi merc mod radi svoje i staza im odgovara, no i dalje su srednja zalost najslabija merc momcad



      4
      4

      0
      • Jenson Button
        the_HD Prikaži

        Mercedes je sada dozvolio da voze jače i troše malo više motor, dok prije su mislili na trajanje motora zato što imaju puno manje motora po sezoni, pa sada nekada mogu malo
        žešće


        0
        -2

        2
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Čitajući ove komentare pomislio sam da je Williams u 3. Redu. Kad ono, 2 sekunde sporiji od 1. mercedes motora, a sekundu od drugog. Kaj to vrijedi slavlja?



    1
    0

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.