Momčadi s Mercedesovim motorima dobile dodatnu snagu uoči VN Azerbajdžana

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Iz Mercedesovog AMG High Performance Powertrains odjela su uoči VN Azerbajdžana poručili kako će sve momčadi koje nastupaju s M09 EQ Power+ dobiti dodatnu zalihu snage za potrebe jednog brzog kruga.

S obzirom na to da veza motor-turbopunjač-MGU-H ove godine mora odraditi sedam trkaćih vikenda, Mercedes je također nešto konzervativnije otvorio sezonu nego prošlih godina jer je pouzdanost ključ uspjeha u današnjoj Formuli 1. Nakon raznih ispitnih mjerenja na dinamometru u Brixworthu, Mercedes, Force India i Williams su sada dobili zeleno svjetlo za agresivnije korištenje snažnih modova namijenjenih kvalifikacijama.

“Mercedes ponekad ograničava snažnije načine rada s kojima vozimo ograničeno vrijeme ili ograničen broj krugova”, rekao je Force Indijin direktor operacija Otmar Szafnauer i potom nastavio.

“To je zato što s razvojem idu tako da s gledišta pouzdanosti testiraju te modove do trenutka kada smatraju da se s njima sigurno može voziti. I onda nam svima dopuste da ih koristimo.”

“Zatim, kada sezona počne, polako pojačavaju te modove motora tako da sa snažnijim modom možete voziti dulje, te će se držati toga na dinamometru te će ih provjeriti kako bi bili sigurni da će motor to izdržati.”

“Onog trenutka kada budu zadovoljni, pojačat će postavke tih modova, a to su sada učinili ovdje.”

“Sada ih ne moramo koristiti, možemo čuvati motor, ali dali su nam ih na raspolaganje u isto vrijeme i bili biste glupi da ih ne koristite. To je malo dulji kvalifikacijski mod.”

Na pitanje do odredi koliko taj dobitak iznosi, Szafnauer dodaje:

“Možda desetinka, pola desetinke u kvalifikacijama? Tako nekako.”


Odgovor

1 komentar

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Tresu se gaće u Brackleyu :prcnjau:



    4
    -3

    7

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.