Todt podržava Alonsov odlazak u WEC

Izdvojeno

Jeanu Todtu sviđa se što je Fernando Alonso uz F1 sezonu ove godine odlučio odraditi i Svjetsko prvenstvo izdržljivosti.

FIA-in predsjednik je izjavio:

“To je vrlo osobna odluka i moramo je poštovati. Mislim da je ovo vrlo dobro za promociju motorsporta. Fernando također ima odlične programe za razvoj kartinga i želi dati mladima ono što je utrkivanje dalo njemu, ne mogu ga zbog toga osuđivati.”

“Prije 20 ili 30 godina mnogi F1 vozači su vozili u drugim serijama, danas toga skoro pa ni nema. Ako je to njegova želja i ako ima dozvolu momčadi, onda mislim da ovo što radi je sjajno.”

Todt, koji je bio na čelu Ferrarija tijekom njihovih uspješnih godina s Michaelom Schumacherom, kaže da bi i on sam dopustio vozaču da odradi nešto slično kao i Alonso.

“Ja bih osobno dozvolio. Važno je izvući najbolje iz vozača, a za njega to znači sloboda i komfor. “

Todt je prokomentirao i trenutno stanje u Formuli 1.

“Formula 1 je prošla kroz brojne promjene nakon dolaska Liberty Medije i trenutno rade dobar posao. Imamo dobar odnos s njima i radimo na poboljšanju Formule 1. Također vodimo razgovore o budućnosti, odnosno novim pravilima koja stižu za nekoliko godina.”

Ti razgovori već su naveli Ferrari da zaprijeti odlaskom iz Formule 1, a Todt inzistira da je briga o interesima momčadi važna za FIA-u.

“Naravno da sam razgovarao sa Sergijem Marchionneom, savršeno se razumijemo, dobro poznajem Ferrari.”

“Imam veliko poštovanje prema njima, motorsport im puno duguje. No, na kraju dana ne bismo trebali govoriti o nagađanjima, spekulacijama i prijetnjama već se moramo pobrinuti da sve momčadi ostanu u Formuli 1,” zaključuje Francuz.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.