Renault u Barceloni s nadogradnjama motora

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Renaultov šef Cyril Abiteboul potvrdio je da će prve nadogradnje motora njegova momčad dobiti sljedećeg mjeseca na VN Španjolske. Osim pogonske jedinice, ekipe će tamo tradicionalno donijeti brojne druge nadogradnje, a iznimka nije niti Renault koji novosti sprema i za ovotjednu VN Azerbajdžana.

“U izravnoj borbi s našim suparnicima smo potvrdili da trenutno imamo četvrtu najbolju kombinaciju motor-šasija-vozač na gridu. S time moramo nastaviti i to nam mora biti cilj na svakoj utrci, a prioriteti su jasni za obje strane momčadi – u Enstoneu i Viryju”, rekao je Abiteboul i nastavio.

“Baku će obilježiti početak sljedeće faze našeg sezonskog pritiskanja. Debitirat ćemo s nekim novim nadogradnjama šasije, pogotovo oko krila i bargeboarda, nakon čega će uslijediti nadogradnje motora u Barceloni.”

“Vjerujemo da nam kombinacija ovih poboljšanja može omogućiti zadržavanje naših performansi. Moramo ostati fokusirani na to da svaki pojedini element funkcionira.”

Renault je ove godine usvojio nešto drugačiji pristup u kojem s motorom najprije žele dokazati pouzdanost, a nakon toga postepeno kreće povećanje snage. Očekuje se da će nadogradnje pogonske jedinice R.E.18 dobiti i njihovi kupci Red Bull i McLaren. Detalji ovih nadogradnji još nisu poznati, kao ni to jesu li one usmjerene na same performanse ili (još uvijek) na pouzdanost.


Odgovor

2 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Što im bolje bude išlo s motorom manje će im se sviđat Liberty koncept motora….



    9
    8

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.