Grosjean: Nema razloga zašto ne bih bio svjetski prvak jednog dana [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 4 min 12 komentara

Romain Grosjean iskusio je dosad vrlo neobičnu karijeru u Formuli 1. Najprije je došao prerano u Renault, Fernando Alonso ga je u potpunosti deklasirao, a zatim se nakon pauze opet vratio i najprije sve oduševio u Lotusu, a onda pao u prosjek, da bi ga ove godine u prve tri utrke Kevin Magnussen pobijedio bez većih problema.

32-godišnji Francuz prvi put je došao davne 2009. godine na VN Europe, ali je dobio otkaz već nakon sedam utrka.

Zatim je otišao u druge serije, a u F1 se vratio 2012. nakon što je osvojio naslov u tadašnjoj GP2. U kombinaciji s Kimijem Raikkonenom pružio je najbolje partije za momčad Lotusa, ali je postao i poznat po agresivnosti na početku utrke. Utrka u Belgiji čak mu je donijela i jednu zabranu nastupanja u idućoj utrci.

“Morate imati jedan od dva najbolja bolida da biste pobijedili u utrci. To znam, ali vjerujem da mogu pobijediti ako mi date takav bolid. Nema razloga zašto jednog dana ja ne bih mogao biti svjetski prvak.”

“Imao sam dvije utrke u karijeri u kojima sam morao pobijediti, ali sreća nije bila na mojoj strani. U Njemačkoj 2013. je utrka bila praktički dobivena i onda je Marussiji eksplodirao motor i nakon sigurnosnog automobila je Vettel pobijedio. Zatim sam u Valenciji 2012. mogao pobijediti i alternator nam je otkazao.”

[vozac broj=”8″ ime=”Romain Grosjean” momcad=”Haas” sezona=”2018″]

“Kad sam došao u Formulu 1 mislio sam da je poanta samo ići brzo. F1 je puno kompliciranija od toga i po tome se razlikuje od ostalih kategorija. Da, poanta je ići brzo, ali također razvijati bolid, pronaći pravi setup i pogoditi sve ostalo. Mladi vozači koji dolaze su superbrzi, ali nikad nisu bili u situaciji da moraju razvijati bolid.”

“U F1 imate jako malo vremena za poboljšanje. Nije kao tenis gdje možete svaki dan vježbati backhand dok nije savršen. Što više iskustva imate u F1 – to postajete bolji.”

Svoj odlazak u Haas objašnjava:

“Kad sam se pridružio vidio sam ideju i partnerstvo s Ferrarijem, ovjes, mjenjač, motor, hidrauliku od Ferrarija. Mislio sam – ok, imamo to što je vjerojatno najbolje na svijetu, moramo se fokusirati na našu šasiju i aerodinamiku. Upoznao sam neke ljude iz tih odsjeka i dobro su razumjeli što vozači žele i trebaju.”

“Znao sam da će biti dana kad nećemo sve posložiti, ali također sam znao da će biti dana kad će sve biti sjajno. Bio je to veliki izazov i izlet u nepoznato, ali ovo što je Haas uspio ostvariti u dvije i pol godine je nevjerojatno i nikad to prije nisam vidio u Formuli 1. Naš tempo napretka je strašan.”

“Druge ekipe imaju resurse za pet-šest stotina zaposlenika i mi se borimo s njima i probijamo kroz poredak. To je već veliki uspjeh, a bit će prilično impresivno ako možemo zadržati ove performanse i razvoj do kraja sezone.”

Grosjean se prisjetio Australije ove sezone, ali ne onako negativno kao što se možda očekuje:

“Svi kažu da smo izgubili strašno dobar rezultat, ali ja razmišljam ovako – radije bih odustao s četvrte ili pete pozicije nego završavao svaku utrku na 18. poziciji. To je vraški dosadno.”

“Čujte, zabavljali smo se, borili smo se protiv Red bulla, borili smo se na vrhu. Šteta za odustajanje, ali ako je bolid tako dobar i ako možemo ponoviti takvu formu – brzo će se zaboraviti Australija.”

“Ovogodišnji bolid je jako brz, vjerujem da imamo dobar temelj, vrlo dobar paket i da možemo biti vrlo dobri,” zaključuje Grosjean.

Je li Romain Grosjean materijal za F1 prvaka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

[donacija]


Odgovor

12 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Daj Grozni ne lupetaj :D



    18
    18

    0
  2. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Grozni, tko ti nabavlja?? Po kojoj cijeni?? :D



    18
    17

    1
  3. Ferrari
    RedOne Prikaži

    Materijal je za prvaka ako dođe u Ferrari. Ali tamo je Seb, šuška se o Ricciiu.. tako da – ne.



    6
    6

    0
  4. Stypic Prikaži

    A jebote… svi bi oni da budu prvaci, ok, ali neki (vecina) bi trebala biti svjesna da od toga nema nista



    5
    5

    0
  5. Ferrari
    KimiForever Prikaži

    Posljednji romantik Formule 1 . Svojim nastupima podsjeća na legendarne vozače tipa Jos “The Bos” Verstappen, Pedro Diniz i Johnny Herbert.



    6
    -4

    10
  6. Haas
    V-T-L Prikaži

    Vozi i šuti , nađi onog sebe od nekad
    Ovi mladi ne razvijaju bolid kao ti nego razvijaju sebe da iz bolidda izvuku što više i što bolji rezultat.



    5
    5

    0
  7. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    U rangu Pereza. Dobri, jaki ali ne za top timove.



    3
    0

    3
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Moj je dojam da je Perez generalno brži vozac i “bolji paket”… Prije bi ga svrstao u ligu s Hulkom nego Groznijem…
      Hulk i Perez su mi visoka srednja klasa koja nekako nije imala “pravu priliku”…
      A mozda postoji i razlog zasto nije…



      13
      13

      0
  8. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Da si 2014. nekim slucajem zaluto u Mercedes i da si tamo kao kolegu pronasao Palmera, sad bi bio prvak. Nazalost (po tebe) u top tim se ne zaluta, nego dodje zasluzeno.



    4
    1

    3
  9. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Mogao bi biti. Da je sjeo u dominantan bold poput Mercedesa iz prethodnih godina, i da je u drugom bolidu neki prosječan vozač.
    Onaj Lotus u kojem je na startovima lupao sve redom, po mnogima je bio bolid za borbu za titulu. Ali trebalo je završavati, a ne se lupati na startovima… Bio je često bolji na kvalama od Kimija koji se tek vratio, ali Kimi je bio u borbi za titulu. A nije ni Kimi bio toliko dobar, pokazat će se kasnije. Bolid je bio odličan, pogotovo u utrci. Da je tada Bojler imao bolje vozače i on bi osjetio okus pobjede jednom u karijeri…



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.