Perez ne razumije zašto nije meta većih momčadi

Izdvojeno / Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 24 komentara

Force Indijin vozač Sergio Perez priznao je kako ga malo čudi što se njegovo ime ne spominje kada su u pitanju želje velikih ekipa Formule 1.

Meksikanac je u Formuli 1 debitirao 2011. te se činilo da ga čeka svijetla budućnost. Priliku u top ekipi je dobio 2013. kada je u McLarenu bio timski kolega Jensonu Buttonu. Njegova sezona nije bila sjajna, a isto se može reći i za britansku momčad koja se do dana današnjeg nalazi u raznim problemima.

Međutim, prelaskom u Force Indiju Perez se dokazao kao brz i konzistentan vozač, a valja istaknuti da je u ekipi iz Silverstonea dva puta bio bolji od razvikanijeg kolege Nice Hulkenberga.

“Ne znam zašto je to tako. Mislim da sam radio jako dobar posao u prošlim sezonama. Što se toga tiče, nema još puno toga što mogu učiniti. Teško je pokazati.”

“Prošle dvije sezone sam završio na sedmom mjestu prvenstva. Ljudima je teško shvatiti, ali siguran sam da su toga svjesni kada pogledaju performanse.”

“Nije slučajnost što sam u vremenu provedenom zajedno pobijedio dobre vozače kao što je Hulkenberg. Vjerujem da mogu biti dobar kao bilo tko drugi.”

28-godišnji Meksikanac se ipak nada boljoj budućnosti.

“I dalje imam cilj da jednog dana dobijem priliku boriti se za najbolje rezultate jer vjerujem da sam dobar kao bilo tko drugi. Međutim, u Formuli 1 se puno toga svodi na potencijal vaše momčadi i vašeg bolida. Nadam da uskoro mogu dobiti priliku pokazati za što sam uistinu sposoban”, zaključio je Perez.


Odgovor

24 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Dobar jesi vozac ali u rangu Vetela, Luisa, Maksa, Rikarda bas i nisi. Tako da uzivaj tu dje jesi.



    10
    6

    4
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Osvajao je podije sa Sauberom i FI , svi njegovi timski kolege nisu.
      Opce se ne moze reci jesu li Max ili Ricc bolji. Ovi momci imaju top bolid, a Checo ga nikad nije imao, ali to njemu nije bilo bitno.
      Zasluzuje mjesto u top timu. Pobjedio je sve momcadske kolege i uzeo 7 podija.
      Drag mi je zato jer je borben i srčan, a vi sto ga optuzujete za neke unutarmomcadske sukobe kako to da nije imao sukobe s Kobayashiem i Hulkom. Ocon je kostao FI 1-2 u Bakuu. Da bio je krivac u Spa, ali nije namjerno htio zabit Ocona u zid.
      Sve u svemu mislim da ima vise ponuditi od recimo jednog Bottasa, Kimija, Hulka, Sainza i svih ostalih smrtnika na gridu.



      14
      4

      10
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        Awkward moment ono kad se dva Forceindijaša svađaju :D



        9
        7

        2
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @ibarac
        i kamui je osvojio podij sa sauberom.



        15
        15

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Slažem se Ibarac00. Perez nije imao konflikta ni sa jednim timskim kolegom do ovog. A ovaj je imao kontakte sa obojicom timskih kolega koje je do sada imao. Ne bih ga ja okrivio ni za ono u Spa. Imao je cijeli bolid ispred. Ovaj se jednostavno nije smio zabijati između Pereza i zida. Pogotovo zato što mu je to timski kolega.

        Svejedno, ne smatram ga boljim vozačem od Hulka. Samo je imao (mnogo) više sreće.



        6
        6

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Button misli drukčije. Ne znam točno utrku, mislim Bahrein da je bio najgori primjer. Perez je gotova priča za sve top ekipe, nema šanse (ni razloga) da uzmu njega jer ne upada ni u kategoriju top vozača, a ni u ovu kategoriju mladih nada. Svi u sredini (Perez, Hulk, Grosjean…) mogu samo sanjati o Ferrariju/Mercedesu.



        7
        7

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Sjećam se da je imao malo žešćih borbi sa Buttonom. Ali ne pada mi na pamet ništa ozbiljno. Ništa ozbiljnije nego što su imali Button i Hamilton.

        Hulk je navodno bio opcija za Mercedes, nakon Rosberga. Ali je na njegovu žalost potpisao za Renault višegodišnji ugovor. Ali ne mora ni biti u Mercedesu ili Ferrariju, ako Renault ozbiljno misli na osvajanje titule. Onda će imati priliku za top tim tu gdje jeste.



        3
        3

        0
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        Na kraju krajeva tko nije imao sukoba s momcadskim kolegom? Perez izgleda nece dobiti mjesto u top ekipi ali po meni to ne mijenja činjebicu da je jedan od najboljih na gridu. Šteta propuštene prilike kada ga je Renault htio uzet.


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Perez izgleda nece dobiti mjesto u top ekipi ali po meni to ne mijenja činjebicu da je jedan od najboljih na gridu.

        Pa sigurno je među top 15 na gridu :)



        3
        3

        0
  2. Sebastian Vettel
    vidak fat Prikaži

    Val mladih ,dobrih i poslusnih vozaca je razlog a i nisi se pokazo kao timski igrac prosle sezone sa estebanom oconom,tako da ne vidim razlog zasto bi bio meta vecih timova…al da si odlican vozac u to nema sumnje,pozz



    17
    12

    5
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Fali mu nijansa da bude top ali bas to otkad nije pustia ocona u canadi svi su ga ozbiljni otpisali



      27
      25

      2
      • Sebastian Vettel
        vidak fat Prikaži

        Canada i Belgium :)



        9
        7

        2
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        @VRSV546: Dobro si ulovio to što se tiče kanade. Evo odmah nakon utrke kolumna jedna stara, pogledaj točku 2.

        https://www.f1puls.com/19466/3-stvari-koje-smo-naucili-nakon-vn-kanade/



        2
        1

        1
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Jednom rjeci OBJASNIO i za njega ali bome i za maxa u točki 1.



        5
        3

        2
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        @Ante Vetma

        Nikada neće ni razumjeti, zašto nije na meti….
        Previše je arogantan, evo par citata iz vaše kolumne, kao podsjetnik da ste bili u pravu. Usudim se citirati, slijedeće:

        …..Odbacit ćete one koji će unijeti nemir u ekipu, disruptivne karaktere i slično. Priča za Sergija Pereza nakon blesavih izjava u Monaku i ponašanja u Kanadi tu završava.…..

        ……Propusti kolegu jer imamo šansu za postolje. Ako mu ne uspije, vratit će ti poziciju. Perez nije htio ni čuti, a kasnije se na opravdano šamaranje novinara Willa Buxtona nevješto izvlačio. Naravno, kad u momčad donosite desetke milijuna dolara, onda si možete to priuštiti. Arogantno, naravno, ali razumljivo. Istovremeno, ekstremno je glupo od Pereza da nije uvidio kako postoji puno mudrija taktika u tom slučaju. Propustiti Ocona, pokazati da si timski igrač, a kasnije imaš i fino opravdanje da si bio sporiji jer se Oconova taktika pokazala uspješnija. …..

        Ništa od Pereza…. i to je – to.



        11
        10

        1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Momci, slazem se sa svime.. Dobar je ali ne toliko dobar da moze bit toliko arogantan..



        10
        10

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ja bih prije rekao da Ocon nije nikakav timski vozač. Mali je odmah čim je ušao u F1 prvo počeo pljuvati po Maxu, zbog nekih stvari iz nižih serija. Onda je u Manoru već nakon nekoliko utrka se počeo gurati po stazi sa Wehrleinom. Čim je prvi put prišao timskom kolegi… Ono u Kanadi, ne bih ga ni ja pustio da sam bio umjesto Pereza. Imali su otprilike istu strategiju, s tim što je ovaj imao nešto svježije gume. Ali do kraja nije ostalo više ulazaka u boks, i razumljivo je što je Perez odlučio braniti svoju poziciju. I zaslužio ju je. Ono u Bakuu je bio masakr Ocona. Satro je Pereza uz zid. Ono u Spa je isto njegova greška po meni. Perez je bio čitavim bolidom ispred i imao je pravo zatvoriti. A ovaj ko sivonja, misli da može raditi šta hoće. I onda okriviti timskog kolegu da ne igra timski…

        Da ne spominjem da Perez nije radio nikakva sranja sa bivšim timskim kolegama, da bi ga sada odjednom osudili da je sve ovo zbog njega. A ovaj je do sada sa obojicom kolega imao kontakte na stazi. Znači 2 od 2.



        10
        -7

        17
  3. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Imao si ponudu da sa Hulkom odes u Reno na pocetku prosle sezone pa nisi. Valjda je ocekivao Ferari sto se spominjalo iz veze Karlosa Slima sa nekima iz Italije pa da ga ovaj progura. Ovako Kimi ostaje vjerovatno do 2021 ako bude vozio kao u prve 3 utrke..



    12
    11

    1
  4. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Meni odlican vozac ali smatram da u top momcadi ne moze bit prva violina na trenutnim gridu a pokazo je prosle sezone da nije bas timski igrac tako da, racunica je jasna..



    19
    16

    3
  5. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    I jos nesto.. Ako ti zavrsis sedmi a momcat ti je cetvrta na gridu, nije bas da je to neki ultraposeban rezultat..



    12
    -9

    21
    • Aston Martin
      Roby_Cro_ Prikaži

      Malo logike nebi škodilo!



      4
      -2

      6
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        pa i ja se slazem sa njime. Top tri ekipe su nedodirljive a FI je bila 4 momcad lani a Perez 7 u poretku. Stoga zakljucak je jasan a to je da je best of the rest FI i njezin vozac na prvom mogucem mjestu iza top 3 momcadi i top 6 vozaca. Znaci najveca konkurencijq su mu bili momcadski kolega Ocon i rijetko tko drugi. Renault,TR i McLaren nisu lani bili ni blizu FI .Moje misljenje je takoder da nije imao pretezak zadatak zavrsiti 7 jer kao sto sam rekao FI je bila uvjerljivo 4 ekipa vecinu prosle sezone. FI je imala 187 bodova a renault je iza njih bio sa duplo manje. Tako da mislim ipak da nije mu bilo toliko tesko doci do tok 7 mjesta s obzirom na bolid i konkurenciju iza njega.



        7
        7

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Renault je bio šesti. Williams je bio iza Force Indije. Ali svejedno, slažem se. Force Inidia je bila sama u svojoj ligi, većinu sezone.



        2
        2

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.