Magnussen: Konzistentnost stražnjeg kraja bolida ključ je naše brzine

Izdvojeno

Kevin Magnussen kaže da mu predvidljivi stražnji kraj bolida pomaže u izvlačenju maksimuma iz svog Haasa. Danac je izdvojio konzistentnost gripa stražnjeg kraja bolida kao područje za koje vjeruje da je bilo ključno u otključavanju performansi Haasovog bolida za 2018.

U Australiji je startao kao šesti, a do problema u utrci držao je četvrto mjesto. Na Sakhiru je ponovno stigao do Q3, završivši sedmi. Utrku je odradio još bolje s petim mjestom. Prošlog tjedna u Kini imao je nešto slabiji vikend, ali je svejedno uspio osvojiti jedan bod.

“Postoji ta tvrdnja da se naš bolid muči s podupravljanjem, ali ja ne mislim da je tako, a i ne volim podupravljanje. Sviđa mi se kad bolid ima puno gripa. Ovaj bolid ga ima, pogotovo je konzistentan na stražnjem dijelu bolida kod ulaska u zavoje.”

“Imati predvidljivi stražnji kraj praktički znači da možete više izvući iz prednjeg kraja zbog toga što je stražnji toliko predvidljiv i nije ga moguće lako izgubiti, što je vrlo dobra karakteristika uspoređujući s prošlogodišnjim bolidom. To znači da možete napadati zavoj s više agresije i donijeti više brzine u apex, puno je bolje nego prošle godine.”

Magnussen je na prvim utrkama osvojio sve bodove za američku momčad. Dobar start u sezonu zahvaljuje kombinaciji nekoliko faktora, a jedan od njih je sudjelovanje u razvoju novog bolida.

“Mislim da je to kombinacija nekoliko stvari. Naravno, imam bolji bolid nego prošle godine. Veliki plus je bio što sam imao drugačiji osjećaj ulazeći u ovo sezonu zbog toga što sam bolje znao momčad.”

“Toliko sam znao o bolidu da sam sudjelovao i u njegovoj izgradnji. Priprema je puno bolja, uoči utrka imamo dosta stvari od prošle godine koje možemo pogledati i koje nam pomažu s ovogodišnjim performansama.”

“Velika je prednost imati drugu godinu s istom momčadi, nešto što još uvijek nisam iskusio, a tek sad mi je jasno da je to velika prednost,” zaključuje Danac.

Magnussen se nakon tri utrke nalazi na desetom mjestu u poretku vozača s 11 bodova, a Haas drži sedmu poziciju.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.