Boullier: Pravi McLaren za 2018. stiže na VN Španjolske

Izdvojeno

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier kaže da će njihov finalni bolid za 2018. debitirati sljedećeg mjeseca u Barceloni te se nada da će novi bolid riješiti njihov problem s manjkom brzine u kvalifikacijama. Dosad, prema riječima Boulliera, britanska je momčad koristila evoluirani bolid od prošle godine kada su bili pogonjeni Hondom. Ovogodišnji bolid ima solidnu brzinu u utrkama, ali mu fali brzine u jednom krugu, a pogotovo na ravnicama.

“Bolid za 2018. stiže u Barceloni i nadamo se da će ispuniti naša očekivanja. Trenutni bolid je planirani, ali ne možemo reći da nije ispunio očekivanja.”

“Ali, nismo ispunili planirane ciljeve, što znači da bolid kojeg ćemo imati u Barceloni trebali smo imati u Australiji.”

“Trenutno koristimo bolid koji je evolucija prošlogodišnjeg, a ne koristimo novi koji će, nadamo se, biti onaj pravi.”

Boullier je priznao da je nastupanje na prvim utrkama s takvim očitim ograničenjima frustrirajuće za momčad.

“To je jednostavno tako. Znali smo da nas to čeka i izvukli smo najviše što smo mogli. Iskoristili smo prilike koje su nam se pružile s oba vozača. Samo je frustrirajuće vidjeti performanse koje imamo u utrkama, a te iste još uvijek ne možemo otključati u kvalifikacijama.”

Upitan je li uzbuđen oko novog paketa, Boullier je rekao:

“Ne očekujem ništa, nema potrebe za tim. Dovoljno sam dugo u Formuli 1 pa znam da slaviš jedino kada si na postolju ili kad pobjeđuješ.”


Odgovor

20 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    “Ne očekujem ništa, nema potrebe za tim. Dovoljno sam dugo u Formuli 1 pa znam da slaviš jedino kada si na postolju ili kad pobjeđuješ.”

    Osim kad lajes da imate najbolji bolid i da cete bit na postolju



    18
    6

    12
  2. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Daleko najbolja šasija na gridu, samo je problem u Hondi. Buaaahahaha, daj ostavku jučer ako je to ikako moguće. Napravili ste hype od nove godine kako će te konkurirat RB-u, eto ga sad samo Riki u Kini skupio bodova skoro ko McL u tri trke uz puuuno sreće. Realno ste 6. ili 7. ekipa na gridu uz odlične vozače.



    20
    -7

    27
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ne znam što da mislim o ovome …



    8
    8

    0
  4. Nando
    Lux14 Prikaži

    Mi fanovi se nadamo da će od Barce McL biti 4. ekipa. To je realan cilj ali mislim da će se teško ispuniti već u Barci ,no vrijeme će kazati… Sve u svemu, sezona nije počela katastrofalno, dapače, počela je sasvim solidno i vjerujem da imaju potencijala biti 4. u doglednoj budućnosti. To što su neki mislili da će odmah napasti RB je glupavo s obzirom na vrijeme koje je bilo potrebno da prijeđu na drugi PU, jer F1 bolid je prekompleksan da bi rekli da ako izvedite Hondin motor i stavite Renaultov unutra da ćete biti brži (nebi ni stao i 99% je da bi bili dosta sporiji). Alonso nije rekao da će napasti RB u roku dvije utrke, već je to dugotrajan cilj na kojem će sigurno raditi do kraja ove sezone i vjerovatno i iduće (ako RB ne prijeđe na Hondu, onda ćemo vidjet).



    18
    15

    3
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ovako jedan od McLarenovih aerodinamicara (https://mobile.twitter.com/ivanlda) je rekao da taj bolid pokazuje znacajno bolje rezultate u tunelu nego sadasnji. Takoder je rekao da MCL33 vec ima S-Duct. Sve ce se vidjeti u Barceloni a ovaj upgrade im je biti ili ne biti.



    21
    20

    1
  6. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Kada god imam tvrdu “stolicu” uvijek dođem na ovu stranicu i trazim tekst koji sadrzi prezime Boullier i odmah rijesim svoj problem!



    48
    45

    3
  7. Marlboro
    Alonso65 Prikaži

    Smatram da Alonso s dobrim bolidom koji ce biti trajan i koji ce ostvarivati dobre rezultate moze biti iza velike sestorke bez vecih problema.
    Renault i Haas su odlicne ekipe,ali mislim da bi ih Alonso trebao savladati.



    20
    19

    1
  8. F1 fan Senna Prikaži

    Ajmo rec da ovo objasnjava zasto je trenutacni bolid toliko jednostavan. S obzirom na sve pocetak sezone je i odlican. Ako taj novi bolid donese barem 0.5sec (a prema najavama bi trebao i vise) trebali bi biti bez vecih problema cetvrti i blize vodecima iako, ako smo nesto naucili od Mclarena kroz ove godine , to je da im netraba vjerovat. Ali bez obzira na sve novi bolid bi trebao biti veliki skok i poboljsanje mozda ne odmah ali za utrku dvije kad sve posloze sigurno.
    A sad ko ce docekat tu Španjolsku ?



    19
    16

    3
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ne budu ostali stajali…. Teško je nadoknađivati zaostatke.



      8
      8

      0
      • F1 fan Senna Prikaži

        Naravno , ali jedno je donjet skoro pa cijeli novi bolid ( B specifikaciju ) a drugo samo neke nadogradnje. Sjetimo se sto je bilo s Renaultom prosle godine od Silverstona pa na dalje. Tako nesto slicno ocekujem i sa Mclarenom. Nije ih nigdje bilo a onda eksplozija i bili su uvjerljivo 4. ekipa do kraja godine. S time da je sada Mcl u puno boljoj situaciji nego Renault tada.



        3
        1

        2
  9. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Od kad pratim formulu navijam za McLaren a to je od 90-e god. I nikad mi nije nitko bio toliko iritantan kao što je Bojler a moram ga gledati u McLarenovim bojama. ?



    23
    23

    0
  10. Haas
    V-T-L Prikaži

    Boullier: Pravi McLaren za 2018. stiže na VN Španjolske 2019



    22
    22

    0
  11. Ayrton Senna
    MCLfan Prikaži

    moje mišljenje da prošle god mcl je imao najbolju šasiju,al to nema nikakve veze sa ovom godinom,glupo je uopče uspoređivat,ja sam rekao da naša sezona bi mogla tek krenut oko silverstona



    3
    -7

    10
  12. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Trenutni bolid je planirani, ali ne možemo reći da nije ispunio očekivanja.

    Ali, nismo ispunili planirane ciljeve, što znači da bolid kojeg ćemo imati u Barceloni trebali smo imati u Australiji.

    Pa je li trenutni planirani ili ne planirani? Ako ste taj novi trebali imati u Australiji, kako je onda ovaj trenutni planirani?



    6
    6

    0
  13. Red Bull
    Fullerton Prikaži

    Pa prosle godine ste pricali da imate najbolju sasiju na gridu,zasto je ona sada sporna?



    5
    4

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Zato što evolucija prošlogodišnje Mercedesove, Ferrarijeve i Red Bullove i dalje dere. A tu je i evolucija Renaultove koja nastavlja napredovati. A njihova prošlogodišnja (najbolja jel) ne može prnut.



      3
      3

      0
  14. James Hunt
    f1_zg Donator Prikaži

    Ajde dobro Bojleru, nije ti ova izjava toliko proljevasta. Sjetimo se samo one”moramo biti brži na ravninama i u zavojima”?

    Mislim da je htio reči da su imali neka očekivanja od bolida koja su se ostvarila, ali nisu računali da će drugi toliko napredovati pa nisu zadovoljni zaostatcima za drugim momčadima. Ok, to mi je čak i realno.

    Što se tiče Barcelone i B verzije, možemo se samo nadati najboljem i biti spremni na najgore, to nas je McLaren naučio zadnjih nekoliko sezona ?

    Sve u svemu sezona nije toliko loše počela za McLaren. Ok, bilo je tu sretnih okolnosti i nesretnih okolnosti, pogotovo na testovima, ali sve u svemu nije loše. Ali, ako nakon nadogradnje ne budu u realnoj šansi da budu četvrta momčad, letit će glave u Wokingu, a ako baš moraju letiti glave, volio bi da Bojleru prvom odleti.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.