Ricciardo pun emocija nakon nevjerojatne pobjede

Vijesti

Daniel Ricciardo očarao nas je fantastičnim pretjecanjima na današnjoj VN Kine na kojoj je došao do šeste pobjede karijere. Red Bull je napravio odličan potez nakon što je nastupio sigurnosni automobil. Oba vozača austrijske momčadi prešla su na mekše gume.

Ricciardo se vratio na stazu kao šesti, a zatim je krenuo s probojem prema vrhu. Najljepši potez bio je onaj u 4. zavoju kod pretjecanja Valtterija Bottasa za vodstvo utrke.

“Ovo je bilo vrlo zabavno, tek sad vjerujem u to. Nitko ne bi rekao da ćemo biti ovdje nakon jučerašnjih problema. Za mene je ovo velika nagrada, ali mehaničari i inženjeri su stvarno zaslužili ovu pobjedu. Ne samo zbog pit stopova i strategije već i zbog toga što su jučer uspjeli popraviti bolid, moraju biti ponosni.”

“Na početku utrke sam mislio da se možemo boriti za postolje, ali ne i za pobjedu. A onda nakon sigurnosnog automobila kada sam vidio kako se utrka razvija, znao sam da imamo šanse. Jednom kada sam primirisao pobjedi, nisam je kanio ispustiti. Momčad je napravili vrlo brzu odluku oko naših zaustavljanja i ona je bila pobjednička.”

“Pun sam emocija. U pobjedničkom krugu sam se samo smijao, ostao sam bez riječi. Na postolju sam skoro zaplakao, a na konferenciji za novinare sam razmišljao o cijeloj utrci, ali i o cijelom tjednu. Koliko te ovaj sport može razočarati, ali isto tako kako te može dignuti. Večeras možemo proslaviti ovu pobjedu,” izjavio je Australac.

Ricciardo se pobjedom popeo na četvrto mjesto u poretku vozača, a Red Bull je stigao iza Mercedesa i Ferrarija na treću poziciju konstruktora.


Odgovor

6 komentara

  1. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Kaj je, je.
    Ko da je Veljko Bulajić režirao GP vikend.



    8
    7

    1
  2. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Unatoč kvarovima Riki-Max 2:0.
    Što kaže Helmut? Da li je čestitao? Carlos čeka.



    10
    10

    0
  3. Marlboro
    gogo77 Prikaži

    Svaka čast Dani zbog tebe tvoje vožnje i tvojih pretjecanja je ovo bilo vrhunska utrka.I drugi su bili izvrsni sve u svemu odličan vikend sa F1.



    3
    3

    0
  4. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Kad vrisne motor, odma drvlje i kamenje po Renaultu (što je i očekivano), ali zato kad pobjede nikad, ali baš nikad se ne spominje motor. Treća trka bez ikakvih problema sa Renaultovim motorom u Red Bullu(u Bahrainu se još nezna šta je bilo sa Ricciardovim bolidom, kažu da je jednostavno ostao bez ikakve struje, bolid kihnuo, možda i nije do motora).



    5
    4

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.