Nesporazum doveo do sudara Toro Rossovih vozača

Nakon obećavajuće utrke u Bahreinu gdje je Pierre Gasly doveo svoj Toro Rosso do četvrtog mjesta, Kina je bila potpuna suprotnost za momčad iz Faenze. Cijelo vrijeme vozili su se pri dnu poretka, a kao točka na i dogodio se sudar između Gaslyja i Hartleyja.

Gasly je na svježim gumama sustigao Hartleyja koji je tada bio na 18. mjestu te je očekivao da će ga momčadski kolega propustiti na ulasku u 14. zavoj, međutim Hartley to nije napravio te je Gasly udario u Hartleyja te ga izvrtio. Zbog ostataka bolida otpalih tijekom sudara došlo je do izlaska sigurnosnog automobila koji je na kraju i odlučio utrku.

“Rekli su mi na radiju ‘ok, Brendon će te propustiti na kraju pravca’. Očekivao sam da će me propustiti te sam krenuo unutarnjom putanjom. Očekivao sam da će mi ostaviti malo mjesta za skretanje, ali kada je krenuo skretati normalno sa mnom na unutarnjoj putanji već je bilo prekasno i nisam mogao napraviti ništa. Pokušao sam zakočiti i izbjeći ga, ali bilo je prekasno, dogodio se kontakt i to je bilo to”, objasnio je Gasly nakon utrke.

“Šteta, zadnja stvar koju želite je napraviti kontakt s momčadskim kolegom, jednostavno je šteta, ali mislim da smo se krivo razumjeli. Ja sam očekivao nešto od njega, dok je on očekivao nešto drugo.”

“Da smo se borili za poziciju, naravno da ne bih pokušao ovo.”

Gasly je otkrio kako je dogovoreno prije utrke da će se izmjene pozicija odrađivati upravo u 14. zavoju. Hartley je znao to i planirao je to napraviti, ali ne na ulazu, već na izlazu iz zavoja.

“Očito je došlo do nesporazuma. Zamijenili smo pozicije i u prvom stintu jer sam se mučio na ultrasoftu, propustio sam ga na izlazu iz 14. zavoja te sam kad su me drugi put zamolili da napravim to planirao to na istom mjestu. Pretpostavljam da je on mislio da mu otvaram vrata na ulazu, ali to nije bio slučaj”, izjavio je Novozelanđanin.

Gasly je tijekom utrke kažnjen s 10 sekundi vremenske kazne te je dobio 2 kaznena boda na svojoj superlicenci. Francuz je završio utrku kao 18., dok je Hartley klasificiran kao posljednji iako je parkirao bolid u boksu 5 krugova prije kraja.

F1puls je otvorio svoj webshop. Jednostavno, brzo i jeftino do majica s F1 motivima.HONESTLY!- Pogledaj majice i cijene
- Najprodavanija majica

Komentiraj

3 komentara

 1. pero Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Hvala dečki , hvala.
  Odlično ste pogodili trenutak.
  Prvoklasan tajming dostojan najvećih….
  dizatelja atmosfere u publici i na stazi.  19

  2
 2. Gord Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Ni Briatore ne bi mogao vako izrezirati,svaka cas Red bull.  1

  0
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...