Toto Wolff objasnio zašto nisu Hamiltona pozvali u boks tijekom SC

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff je objasnio zašto ekipa nije iskoristila priliku tijekom perioda sigurnosnog automobila i pozvala Lewisa Hamiltona na drugo zaustavljanje u boksu kao što su napravili u Red Bullu sa svoja dva vozača.

Ekipa je ostavila Hamiltona na stazi, a čini se da nitko na pit-wallu nije mislio da će na medium gumama biti toliko sporiji da ih Red Bull prestigne. Stoga, pozicija na stazi je prevagnula pred novim gumama.

“Mislili smo da će pozicija na stazi biti dovoljna. Mogli ste vidjeti u prvom stintu da nije bilo pretjecanja.”

“Lewisove gume su bile medium sa jedva 10 krugova na njima. Naša kalkulacija je bila da će taj medium trajati do kraja i da stavljanje novog seta softa neće pružiti dovoljno poboljšanje performansi.”

“Gledajući unatrag, to je sigurno bila prava strategija – uzeti novi soft. Ali, nitko u ekipi, uključujući i mene, nije mislio da je to u tom trenutku bio pravi potez.”

Mercedes je ipak u prvom stintu učinio pravi potez kad je svoje vozače povukao prije Ferrarijevih jer su na taj način zaradili vrijednu poziciju, što je kasnije Valtteriju Bottasu dalo priliku da bude na pobjedničkom postolju.

Wolff je zaključio da će ove godine strategija biti puno kompliciranija nego dosad:

“Stvar postaje jako kompleksna kad imate šest bolida koji mogu pobijediti, a ne jedan ili dva. Odjednom se opcije zatvaraju. Red Bull je učinio vrlo hrabar potez kad je pozvao oba vozača na soft. Za njih je to bio pravi potez i pokazalo se kao 100% pogodak.”


Odgovor

7 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Wolff gospodin, ugladjeno.. Na pitanje zasto SC nije pozvan prije pa da mozda moze i Bottas u box nije ni trepno..



    2
    0

    2
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    bolje reci nismo imali muda se kockat kao RB . isli smo ziheraski kao Ferrari i dobili po lampi. salu na stranu tesko da je itko predvidio ovo jer RB na us gumama nije mogao zaprijetiti ekipi ispred sebe na softu koji je dvije komponente sporija guma. No opet ima nekih nelogicnosti. Hamilton je na kraju kasnio za vodecim vise nego dovoljno za otici u boks ili Vettel za Hamiltonom ili pak Maxom. kad vidis da gubis toliko puno po krugu onda je bolje uzeti us za zadnjih 15 karugova pa sta bude. a to mislim jer su u odnosu na Rb i jedni i drugi izgubili daleko vise vremena neko sto traje zaustavljanje u boksu. A najbolja solucija bi bila jos pod sc da su mjenjali i jedni i drugi pa makar izgubili koju poziciju no nakon restarta bi to lako nadoknadili. Tako da je moj zakljucak da je ziheraska taktika ovaj put se pokazala krivom.



    13
    9

    4
  3. renato2107 Donator Prikaži

    Po meni je Vettel sigurno trebao u boks nakon što se izvrtio, do te pozicije (6.)bi dosao kao od šale. A i Hamilton je mogao u boks već i kad je vidio da će ga RB prestići.



    6
    3

    3
  4. Nigel Mansell
    ujac Prikaži

    Mislim da su cak ferari i merc bili brzi od redbulova prva dva kruga nakon sto je safet izasao, ali onda je valjda proradio soft



    1
    1

    0
  5. Fia
    Trapgio Prikaži

    RB nije imo šta izgubiti kad su otišli u box po nove gume, a taman je SC došo u pravo vrime



    3
    3

    0
  6. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Očito su zabroavili kako je Lewis “nježan” prema gumama.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.