Komentari Vettela i Verstappena nakon utrke

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 27 komentara

Sebastian Vettel mirno je komentirao incident sa Maxom Verstappenom koji mu je kasnije kompromitirao utrku:

“Nisam vidio Maxa dok se nije pojavio, nisam ga očekivao. Nisam uopće htio braniti poziciju jer sam vidio koliko su brzi sa svježim gumama. Nisam htio kompromitirati svoju utrku. Napravio je pogrešku, što je u redu, kriva procjena, vjerojatno zbog vjetra koji je udarao u stražnji dio bolida na tom pravcu.”

“Nije Max više neiskusan vozač, odvozio je dovoljno utrka. U bolidu je teško donositi ovakve odluke, ali morate to imati na umu. Moglo se dogoditi da netko izgubi prednje krilo ili probuši gumu, što je DNF za jednog ili oboje.”

Max je također komentirao:

“Vidio sam da se muči s gumama i pokušao sam kočiti kasno u zavoju. Moja je greška, ali lako je kasnije reći da sam morao pričekati. Nažalost, takve stvari se događaju.”

Verstappen je nakon utrke odmah razgovarao sa Vettelom o incidentu:

“Razgovarali smo, sve je u redu, obojica smo bili u ovakvoj poziciji.”

“Ne mislim da moram smiriti svoju vožnju, lako je komentirati na taj način. Trenutno stvari ne idu na moj način, ali to je splet okolnosti, nesreća. Moram sve analizirati i idući put će biti bolje.”


Odgovor

27 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Ali eto takve stvari se događaju probao sam i nje išlo. Kod njega uvijek isti odgovor. Pa kako se tebi samo to događa zapitaj se bolje , kako se to Rikiju ne događa?
    Jednostano kad ti je IQ na nivou sobne temerature.
    Pa pobogu ovo ti je 4 sezona i niki ku…c nisi naučio do sada ,a koji ti je to incident do sada.
    Volio bi vidjeti taj podatak o njegovim incidentima mislim da svi početnici zajedno nemaju incidenata koliko ih ti imaš.
    E , gdje su ona vremena kad bi ti stariji kolega pogotovo šampion došao do garaže i zaljepio jednu zidarsku nakon utrke.
    Tebi bi trebalo dvije tri nakon svake i par komada prije svake trke samo da te se podsjeti.



    27
    27

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    to je splet okolnosti, nesreća

    nije. Ricci je do sada bio taj koji je imao nesrece….to je nesreca…a ne kada vec 3 vikenda za redom sam sebi a i drugima unistavas utrke.



    27
    27

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Samo priznanje da je to njegova greska je pokazatelj da mu se ogromni ego polako smanjuje. Bitno da nisu opet krive 150ks



    11
    11

    0
  4. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Doslovno sve isto

    https://www.instagram.com/p/BhlbAl4h5Qr/

    Samo je Vettel trebao da reaguje kao Rossi, a ne da ide do Max-a na noge i da pricaju, njemu se nema sta vise objasniti.



    14
    12

    2
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Nemojte zaboravit Rossijevo nogatanje..



      5
      -6

      11
      • Shell
        sergio15 Prikaži

        nemoj ti zaboraviti kako je mali glupavko vozio cijelu utrku i zašto je Valentino tako reagirao…
        ako si uopće gledao utrku….

        Ulgavnom, slazem se da su to 2 ista kalibra (verstapen i marquez) u glavi ali kod motora ima više mjesta, pa su takve situacije manje vidljive.



        17
        16

        1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Di god okrenes, pretjerivanje.. Al da je Marquez 5upak, jeste..



        13
        12

        1
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Znas kako, da bi uspio u zivotu treba biti malo bezobrazan – drzak da te ljudi bolje osjete, jer biti dobar vecino znaci biti “beep”.

        Nije ni jedan sampion bio bez mrlje, a danas svijet kakav je blentav, vise mrlje dizu sampione u zrak, nego rad, red, disciplina i postovanje.

        Jedan Rosberg dok nije pokazao “cahones” nije se zlatom okitio, no prica o Rosbergu se nece siriti kako je titulu uzeo na savrsen nacin, vec sto je Hamilton bio zrtva tima i ostalih bakraca koje naravno ne piju vodu.

        Zasto ovo sve pricam, stvar je vrlo jednostavna, zivot mora biti balansiran, sa dobrim i losim stvarima, razlika hoces li biti veci ili manji supak je u tome sta vise preovladava!

        Nema sumnje da su Max i Marquez dva talenta, to sto je Marquez osvajao titule, ne daje mu se za pravo da na stazi bude “previse” slobodan i bezobrazan.

        Imao ti 10 titula ili nijednu, na stazi moras biti savjestan vozac. Gora je stvar kada neko ko ima hebet titula na ledjima, pa pravi amaterske greske, nego neko ko je vec amater!

        Moja komparacija ovih situacija se vise bazira na taj neki bezobrazluk bez ukusa.

        Nekada ne mozes ici glavom kroz zid, hajd Marquez se je isao ispricati Rossi-ju, no slijedio je hladan tus (mada je on to znao), ali Max se NIKADA ne ispricava, VAZDA samtra da je u pravu, taj luksuz ne dolazi od njega vec od tima koji sve to dopusta.

        Steta, bio sam VELIKI fan Max-a, kao i Marqueza, ali ono sto oni rade granici sa ludilom i nema tu niceg “smekerskog” u njima.



        7
        7

        0
      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        @ Slavenowsky…. Vidi slozio bih se sa tobom u mnogo toga sto si rekao sto se tice postovanja protivnika ja sam prvi koji se gnusa zlih namjera bilo koga.Verstapen koga gotivim je bas pretjerao i tu se sa tobom slazem u potpunosti dok za Markeza bas i ne.Bez da ulazim u polemiku vise vidim Rosijevu namjeru da svoj enormni uticaj koristi kao hajku na covjeka kojeg nepodnosi nego sto zaista neko ugrozava njegov zivot.Prije dvije godine je Janone ubio Lorenca na kocenju brutalno u Barceloni i ni rijeci nije izustio taj isti Rosi,Da nepominjem nabijanje lutke na onu stvar posle pobjede kada se borio ptotiv Bijadjija u proslosti gdje je tada simulirao da je to Bijadjijeva zena.O laktanju i izgurivanju protivnika se moze pricati satima tako da kada bi zaista Rosijevci htjeli kopati po greskam njihovog miljenika vidjeli bi dosta gadosti od strane istog.No sve je to dio sporta i ko nije spreman da igra tu igru treba da ostane kuci izjavi ist taj Rosi prosle godine posle trke u Australiji gdje je Markez bio sav crn od tragova guma Zarka Rosija i ostalih koji su se tada borili za pobjedu gdje su Markezu cak slomili i rep od motora koliko su ga udarali.Prica uvjek ima dvije istine ja sam samo protiv hajke koju isti taj Rosi vodi.Velii Pozdrav



        5
        3

        2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        U onoj brzini i u nagibu zavoja da je Rossi svom snagom sa obje noge gurno Marqezov motor ne bi ga srusio i to je dokazano… on je jednostavno otresao nogu jer ga je Marc stisnuo sa motorom i po pokretu je ispalo da ga je gurnuo. U istoj utrci na istinacin je pao i jos jedan zaboravio sam al mislim da he netko od Ducatia i nikom nista jer nije pomaknuo nogu ali potpuno ista situacija. Ukratko ok je biti odvazan na utrkama ali sta je previse je previse. Max vec 4g krsi ljude a Marc je pretjerao na zadnjoj utrci premda njih dvojca ne mogu u istu recenicu. Max mora punoooooo palente pojest da ima status i utjecaj od Marca a ako ovako nastavi nece ga ni imat



        2
        2

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Kao sto sam rekao da svaki prvak ima neku mrlju iza sebe, jer je tezak to pritisak i svi pucaju pod istim. Rossi ako je uticao na ishod nekih vozaca za pobjedu, to je bilo u zaru borbe za istom, ali to je radio na totalno drugaciji nacin. No nikada nije uticao na nekoga ko se bori za titulu i tu je ogromna razlika!

        Marquez u duelu sa Rossi-jem na VN Malezije, je uticao na ishod u sampionatu. Naravno da Marquez nema veze s ostalim i da vozi svoju utrku, no budi realan pa reci jel Marquez vodio svoju bitnu ili je umakao prste tamo gdje nije trebao?

        No hajde, izbaciti cemo Marqueza kao poredjenje sa Max-om, no njegov pristup voznji koji ide na sami noz, a samim time ugrozava prvo svoju poziciju, pa onda i drugima, mozemo reci da je nepromisljeno. Svi vozaci imaju muda, no treba malo i mozga.

        Evo Cal Crutchlow pokazuje odlike jednog odlicnog vozaca, daj njemu Repsolku, vjeruj Marquez bi bio jos gori nego sto je sada.



        1
        1

        0
      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        Uz duzno postovanje Za Kratclova ali je on ipak klasa ispod Markeza.Neznam koliko realno mozes sagledati zadnju trku ali ako si pratio vidio bi da je Markez bio brzi od njega i do pola sekunde po krugu.Od Rosija je bio brzi 1.5 sec.To su jednostavno ogromne razlike i upravo je vjerovatno brzopletost Markeza da sto prije nadoknadi razliku kostala da bude agresivniji nego sto treba jer mu je umakla sigurna pobjeda.Pa Doviciozo je fino posle trke izjavio da bi ovo bila prelaka pobjeda Markeza da nije bilo konfuznog starta.Ali nema veze ovde samo govorim da je Markez sestostruki sampion a Max jos nije titulu uzeo i Markez se vec svrstava u jednog od najboljih ikada a Max nije ni blizu toga tako da njih dvojica nemogu u isti kos.



        2
        2

        0
    • Red Bull
      Onomatopeja Prikaži

      Ajde da se malo ukljucim oko Motogp kad vec spominjete jer taj sport pratim vec 20 godina ali bukvalno svaki trening od petka do nedeljne trke.Prvo Marc Marquez je sestostruki sampion momak koji sa 25 godina vec drzi rekord po osvojenim polpozicijama i neko ko je nestvarno brz na motoru tako da se Verstapen nemoze porediti sa njim dok neosvoji barem jednu titulu.U motogp je vozac jos uvijek pola pobjede i tamo se sve krvavo mora zaraditi za razliku od ove nove high tech formule gdje auto pravi razliku i po jednu sekundu po krugu pa i vise u odnosu na one slabije.Ako aludirate na Rosijeve halucinacije iz Malezije 2015 onda se barem zapitajte zasto je Markez na trci prije u Australiji obisao Lorenca bukvalno u predzadnjoj krivini zadnjeg kruga i tako mu donjeo 5 bodova u sampionatu tada.Sto se tice ove zadnje trke u Argentini Markez je spletom okolnosti bio preagresivan ali niposto sa namjerom da obori bilo koga gdje je recimo i sam Agostini izjavio da Rosi previse pretjeruje sa svojim optuzbama i da je mnogo ozbiljnije pitanje za njega zasto je bio sporiji 1.5 sec po krugu.Istini za volju Rosi jeste najpopularniji vozac ikada u Motogp ali mu to nedaje za pravo da non stop vreba priliku kako bi huskao javnost protiv Markeza.O ispadima Rosija u njegovoj mladosti bi se mogao roman napisati kao recimo i njegovoj nevaspitanosti koja mu je vise manje pored vrhunskih voznji i donjela tu mega popularnost.I na kraju svi veliki sampioni imaju taj ego u sebi koji im nekada donese probleme ali to je ono sto ih odvaja od ostalih i zato su tu gdje jesu.



      11
      3

      8
  5. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Ovo više nije se ni za smijat ni za biti ljut. Taj dečko ima ozbiljnih problema. Odvoziti tako dobru utrku za diviti se,imati ponuđeno prvo mjesto samo da strpljivo odveze do kraja a onda na ovakav način zajebe Vetela ,svoj tim,sebe. Stvarno razočaravajuče.



    41
    41

    0
  6. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Maldonado je za ovog bio mala beba.



    44
    43

    1
  7. Nelson Piquet
    Octanefreak47 Prikaži

    jedini veci debil je crofty koji je htio optuziti vettela….ako je ko gledao na sky zna o cemu pricam…poslije je rekao nakon snimke da povlaci receno…ali u svakom slucaju je debil



    50
    50

    0
  8. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    E moj Max… Razocarao sam se…
    Ricci mu odrzao lekciju…
    Ovo mora da boli… i neka! Neka boli jako i neka boli sto duze. (Jer ovo sigurno boli sve njegove fanove).
    Jedino tako ce sazrijet i to se moralo desit.

    Zivo me zanima kako ce utjecati ovo na ubuduce…
    Priznanje greske drzi nadu. Po govoru tijela kod razgovora s Vettelom (gospodinom) i na pogledu mu se vidi da je svjestan, hvala Bogu…
    Jer ovo je bilo za se pokrit usima.

    Tanka je granica genijalnosti i gluposti. Ali on je ovaj puta zabrinjavajuce presao. Nekontrolirano. Cak pomalo smijesno i sramotno.
    Ja volim ekstreme. “Praštao” sam Senni, Schumiju, i volim i navijam za “Ono nesto više” sto mi oni predstavljaju.
    Nadao sam se za Maxa, da to ima, vise od svih na gridu…
    Ali sad zbilja vise nisam siguran…



    20
    18

    2
  9. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Ne mislim da moram smiriti svoju vožnju,
    ova Maxova rečenica sve objašnjava..
    objašnjava i to da Horner nije poslušao moj besplatno-konstruktivan savjet od prošlog tjedna da za svog pulena UNAJMI PSIHOLOGA DOK NIJE PREKASNOOO!!!



    14
    10

    4
  10. Mclaren
    wilson Prikaži

    Razumijem želju i glad za pobjedama, dobrim rezultatima. No, dečec je pretjerao. Badava mu to što je brži od Riccija za koju desetinku. Svaku utrku ove sezone je kompromitirao nečim. Ok, nisam siguran za onih 150 konja, ali svejedno. Koliko ga je to koštalo bodova ove sezone? I najveći problem je što ne vidi razlog zašto išta mijenjati u pristupu utrci. Koliko još sudara u dvobojima mora napraviti da skuži da je nekad bolje malo pričekati? Na taj način može zaboraviti naslov prvaka. Kad situacija u utrci nije bajna, kad nisi najbrži, ponekad je bolje ići na sigurno i marljivo skupljati bodove. Obračun je na kraju godine. Konstanta je ono bez čega u današnje vrijeme ne ide. Možda bi Horner i Helmut malo trebali sjesti s njim u ukazati mu na probleme. Svima je jasno da je ogroman talent ali samo to ne donosi naslov prvaka. Ponekad je sam sebi najveća prepreka.



    16
    15

    1
    • Ferrari
      pro5i vilin konjic Donator Prikaži

      Najveća prepreka u karijeri mu je tata Jos koji je preko sina odlučio izliječiti svoje komplekse, odnosno činjenicu da je u svojoj F1 karijeri bio srednja žalost od drivera. Trebao bi se osloboditi od starog i okružit se sa trkačim inženjerima i dobrim psiholozima. Siguran sam da mu to RB može omogućiti. Svaka čast starom, ali Max je pod velikim pritiskom. Treba netko da ga iskulira a batine i sudari i kenjanje nisu od nikakve pomoći.

      Čisti primjer je tata Hamilton, otkad je otišao, lewis je prodisao.



      5
      4

      1
  11. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    ovaj i dalje po svome, on je savršene i vozi i dalje po svome…
    mislim da se neće smiriti dok ne završi u bolnici pola sezone. ne želim mu to (ni nikome drugome) ali mislim da bi se smirio tek nakon što bi se razbio ko pi…



    3
    2

    1
  12. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Kad je izašao pred novinare čak mi ga je bilo žao (iako znam da mi nebi trebalo biti), ali baš mu se u očima vidilo da mu je napokon došlo iz d***** u glavu. Jedna slatka bolna spoznaja koja mu može napraviti samo dobro. Čak je i priznao krivicu.



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.