Gasly neugodno iznenađen bolidom koji je preko noći izgubio sve svoje vrline

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 3 min 2 komentara

Nakon fantastičnog nastupa u Bahreinu gdje je došao do četvrtog mjesta u Toro Rossovom STR13, Pierre Gasly ostao je neugodno iznenađen nakon kvalifikacija za VN Kine koje je završio tek na 17. mjestu. Staza Shanghai International nije jedna od onih koja bi trebala odgovarati momčadi iz Faenze, ali Francuz svejedno tvrdi da su se stvari uvelike promijenile u kratkom periodu.

“Znali smo da će prolazak u top 10 biti težak, ali očekivali smo 11. ili 12. mjesto, par desetinki iza granice prolaska. Mislim da smo danas napravili ogroman korak unatrag u usporedbi s jučer, izgubili smo puno performansi, to je nešto što zaista nismo očekivali.”

Gasly tvrdi da su promjene koje je momčad preko noći učinila na bolidu napravile ogromnu štetu, te da ekipa nakon toga više nije imala dovoljno vremena da stvari vrati u normalu prije kvalifikacija.

“Napravili smo neke promjene te smo potpuno promijenili balans, skroz drugačije nego jučer, izgubili smo sve dobre stvari bolida koje smo imali s njegovim paketom.”

“Skoro sam se slupao u zavoju 8 ovog jutra, skoro sam se slupao u zavoju 10 također. Ogroman gubitak prianjanja stražnjeg kraja. A jučer je to zapravo bila naša prednost – dobra stabilnost.”

Na pitanje novinara da malo bolje objasni kako je danas gubio vrijeme u kvalifikacijama, Pierre je odgovorio:

“Ogroman oversteer, nisam imao trakciju. Ultrasoft gume u kvalifikacijama, obično imate dobar grip i osjećate potencijal, ali ovoga puta je jednostavno posvuda bilo proklizavanja kotača. Zavoji 3, 6, 10, 13.”

Toro Rossov vozač stoga dodaje da je STR13 zapravo poprilično nekonzistentan bolid, s obzirom na to da je osim odličnog nastupa u Bahreinu ispao u Q1 na preostale dvije utrke.

Momčadski kolega Brendon Hartley prošao je u Q2 gdje je na kraju zauzeo 15. mjesto. Novozelanđanin kaže da su vjetar i niske temperature igrali veliku ulogu kada su u pitanju performanse.

“Ne mislim da je osvajanje boljih pozicija bilo moguće, nemamo ni približno iste performanse u usporedbi s drugim natjecateljima, a koje smo imali u Bahreinu. Moje osobno mišljenje je da su temperatura i vjetar dva najveća čimbenika – ne tvrdim da imam odgovore, ali čini se da je to postao trend, dogodilo se to i u Australiji u utrci.”

“Svaki puta kada je bilo toplije bili smo kompetitivniji, a svaki puta kada je bilo vjetrovito činilo se da smo patili puno više nego ostali.”

“Aerodinamika bolida Formule 1 je jako složena. Kada imate vjetar, to se uistinu kosi s aerodinamikom, čini se da se mučimo.”

“Dobre vijesti su da znamo da imamo potencijal u bolidu, radi se samo o dobivanju performansi u svakom scenariju”, zaključio je Hartley.


Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Stvarno cudno da je tolika oscilacija. Na cemu su Pierre i Honda bili u Bahreinu?



    16
    16

    0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Šteta….. to je sigurno do konfiguracije staze i različitih vremenskih uvjeta od onih koji su bili za vrijeme GP vikenda u Bahrainu prije sedam dana…… tako će to biti, izgleda kroz cijelu sezonu.

    Samo neka motori Honde napreduju, bez obzira na okolnosti, od staze do staze. Neka nam se Honda vrati……. :klanjam: :thumbs:

    :kokice:



    5
    4

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.