Leclerc: Ericsson je na prve dvije utrke bio jako brz, puno mogu naučiti od njega

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 14 komentara

Charles Leclerc priznaje da je Marcus Ericsson odličnim performansama otežao njegov život na početku nove sezone Formule 1.

Leclerca mnogi smatraju novom mladom zvijezdom nakon impresivne sezone u Formuli 2, a Ericssonu je ovo peta sezona u Formuli 1 i četvrta u Sauberu.

Prošlog vikenda Ericsson je u Bahreinu odradio odličnu utrku i sa 17. startne pozicije uz odličnu strategiju došao do 9. pozicije i prva dva boda za Sauber. Osim toga, i u Australiji i u Bahreinu je bio brži od Leclerca u kvalifikacijama.

“On je vrlo dobar vozač,” kaže Leclerc. “Ima lošu reputaciju, ali mislim da to ne zaslužuje.”

“U Melbourneu i Bahreinu je bio vrlo brz, to je za mene bilo jako teško. Ali, mogu puno naučiti od njega. To je dobro, nadam se da će tako ostati.”

Ericsson je većinu karijere proveo u bolidima koji su bili prespori za pomak u sredinu poretka, a 2015. godine je u relativno kompetitivnom bolidu pet puta bio u bodovima.

Jedan je od najviših vozača na gridu i prošle godine je u usporedbi s timskim kolegom Pascalom Wehrleinom imao 10 kilograma viška nakon čega je krenuo na striktnu dijetu.

“Charles je najteži timski kolega kojeg sam ikad imao. Vrlo je, vrlo brz, ali osjećam da sam se i ja poboljšao.”

“Vidim ovo kao veliku priliku da pokažem što mogu napraviti i koliko sam napredovao kroz godine kao vozač.”


Odgovor

14 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Obožavam kad svi krenu pljuvati po njemu jer je pay driver. I još više kad krenu prosipati pamet kako su Nasr i Wherlein 3 klase iznad njega a svatko zaboravi činjenicu da je lik viši i teži od njih za 10 kila što je 2 ili 3 desetinke po krugu. Kad to uzmeš u obzir tek onda se vidi koliko ih je zapravo Marcus šio u kvalama.

    Jedino što mu zamjeram je to što ranije nije doveo u red kilažu pa tu je već 4 sezone pune.



    25
    22

    3
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Ista stvar je i sa Hulkenbergom.



      17
      17

      0
    • avalon Prikaži

      iskreno sam iznenađen ( pozitivno , naravno ) komentarom Hey You koji ako se ne varam gleda širu sliku tj spominje visinu , težinu marcusa u odnosu na ex kolege , a to nije nebitno . nasr i pascal nisu bili nešto puno lakši od marcusa ( ne baš 10ak kg kako piše Hey You ) .. kako sam pronaša podatke visine/težije tek 2 kg . sadašnji kolega gasly je čak kg teži . 70 Vs 69 kg i 3 cm niži ( 180 Vs 177 cm ) :) do dolaska “nove generacije” hulkenberg je sa 184 bija najviši vozač F 1 no sada su ga visinom nadmašili ocon sa 186 samo šta je ocon 4 kg lakši od nice ( 70 Vs 66 kg ) , zatim su tu hartley (67 kg ) , sirotkin ( 71 kg ) sa 184 , stroll 182 (70 kg ) , a onda sljede marcus (69 kg ) , max (67 kg ) , grosjean ( 68 kg ) sa 180 cm te ex kvyat takođe 180 ( 61 kg ) itd . interesantno je i da je kubica “uletija” u williams da bi bija u samom vrhu visine/težine sa 184cm i 73 kg . nekoliko puta sam napisa kako npr wehlein iako osvajač bodova za sauber i nije nešto “nadvozija” ericssona u Q … razlike su bile u ponekoj desetinki u korist jednog ili drugog vozača . mislim da rijetko koji vozač F 1 “zaslužuje” pljuvanje zbog vožnje ( zbog nekih postupaka/poteza/izjava nekad pa recimo da) čak i oni od forumaša podcijenjeni tipa palmer , ericsson , maldonado ( nekad ) za kojega je npr rob wilson čiju su “auto školu” posjetili npr kimi , lewis i drugi F 1 vozači izjavija kako je pastor vrlo brz vozač ali “preburnog” temperamenta . ko je želija moga je na portalu gledat dvoboj palmera ( 182/71 kg ) i nasra (175/67 kg ) mislim u GP 2 di je palmer pokaza i brzinu , srčanost .. da nije “papak” . čak se omalovažavalo i seba 2014. jer je pobjeđen od ricciarda šta svi pamte no “zaboravljaju” da je tog istog ricciarda 2015. pobjedija dosta neiskusniji kvyat kojeg su pljuvali posli 2 sudara itd , itd . poanta je da mnogi gledaju “usku” sliku i spremni su “na prvu” , a bez pravih spoznaja neke vozače omalovažit iako kako sam prije napisa vrlo rijetki to zaslužuju , a možda ni oni ne trebaju bit omalovaženi jer za prikazat performanse ipak treba koliko toliko konkurentan bolid zar ne ? evo marcus je dokaz … bolji sauber , bolji marcus . ako mu brzinu priznaje talentirani , potencijalna nova zvijezda F 1 leclerk ko smo mi da sudimo ko koliko zna ,vridi , može ?



      4
      4

      0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ne kužim Leclerca?! Što ga je, sada, vuna od Ericssona?! Privremeni gubitak / manjak samopouzdanja? ….. daj Charles…. skockaj se…. i pobijedi ga.

    Mislim, činjenica je, da Ericsson ima hebeno F1 iskustvo….. i da je iskusnjara…. ali nije to – to….. niti smrdi, niti miriše……… sucks i bezveze.



    4
    -5

    9
  3. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    predivan mi je sauber ove godine



    2
    2

    0
  4. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Evo upravo sto kazem razlika izmedu pravog vozaca i ostalog tek je dosa i vidi da ima ucit i vidi da je pocetnik. A stroll nece od ucit od masse dobrog vozaca neka massa uci od njega velika je to razlika



    6
    4

    2
  5. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Valjda će na bolje


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.