Ferrarijev mehaničar Cigarini uspješno operiran

Ferrarijev mehaničar Francesco Cigarini uspješno je operiran nakon teške ozljede koju je na VN Bahreina zadobio prilikom Raikkonenovog posjeta boksu. Cigarini je bio zadužen za promjenu stražnje lijeve gume, ali ona se nije dala skinuti, Raikkonen je dobio signal da su sve gume zamijenjene te je krenuo i prešao preko noge nesretnog Talijana koji je zaradio prijelom lisne i goljenične kosti.

Cigarini je prebačen u bolnicu BDF u Bahreinu te je jutros preko društvenih mreža potvrdio da je operacija bila uspješna, a tom je prilikom i zahvalio svima koji su pitali za njegovo stanje.

Raikkonen, koji se nedavno pridružio Instagramu, svom je mehaničaru zaželio brz oporavak.

Talijanska momčad je nakon utrke započela s istragom zašto automatizirani sustav nije spriječio ovakav incident. Sustav automatski pali zeleno svjetlo kada bolid ima montirana nova četiri kotača. Međutim, Raikkonenov stražnji lijevi uopće nije bio skinut te je Finac nakon incidenta utrku nastavio s dva različita seta guma na svom bolidu. S obzirom na to da je takvo nešto pravilnikom zabranjeno, Raikkonenu je odmah naređeno da se zaustavi.

Ferrari je dobio kaznu od 50 000 eura za nesigurno puštanje iz boksa, dok ćemo odgovor vezan za grešku automatiziranog sustava dobiti nešto kasnije.

Komentiraj

8 komentara

 1. Multi 21 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  E da, zasto su Kimiju naredili da stane? Bottas je ja mislim u Belgiji 2015. imao razlicite gume na stazi, ali je dobio kaznu neku u utrci. Neznam tocno koju, ali je nastavio utrku. Mislim da je Kimi s kaznom i pit stopom opet mogao bar do nekih bodova.

  EDIT: A mozda i kotaci nisu bili dobro pricvrsceni  2

  2
 2. MrDoomroom Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Cigarini 💪👍  9

  0
 3. KERS Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Bitno da je na testovima bilo sve savršeno, jedino je Mclaren otklonio dječje bolesti a bio je sprdnja (kad se sjetim onih padova bolida i pregrijavanja)..Ovo gospodinu poznate face (obicno s proslave kod podija) želim brz oporavak.  6

  4
 4. Sarma Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Cigo želim brz oporavak.  12

  0
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...