Steiner: Imamo šanse za dvostruke bodove

Izdvojeno

Haasovi Kevin Magnussen i Romain Grosjean kvalificirali su se na 7. i 16. mjesto na jučerašnjim kvalifikacijama za VN Bahreina.

Magnussen je bez problema prošao u Q2, a Grosjean je pomalo neočekivano završio svoje kvalifikacije već u prvoj rundi. Postavio je identično vrijeme kao 15-plasirani Fernando Alonso, ali Španjolac je to vrijeme odradio prije Francuza pa je Haasov vozač ostao kratkih rukava.

Magnussen je dobar posao odradio i u Q2 te je prošao u posljednju kvalifikacijsku rundu drugu utrku zaredom. Na kraju je stigao do 7. mjesta, ali će danas startati kao 6. zbog kazne Lewis Hamiltona.

Guenther Steiner

“Nismo imali sjajne kvalifikacije, ali nije bilo loše. Još jednom smo dokazali da je bolid brz. Nažalost, samo nama se može dogoditi da ispadnemo iz Q1 s istim vremenom kao 15-plasirani. Loša sreća će proći, ali ne smijemo kriviti samo lošu sreću.”

“Romain je imao problema s prometom pa gume nisu radile kako treba. Mislim da imamo šanse za dvostruke bodove. Kevin će startati šesti nakon Hamiltonove kazne. Radujem se sutrašnjoj utrci i nadam se bodovima.”

Romain Grosjean

“Zaista ne znam što se dogodilo. Imali smo težak izlazni krug s mnogo prometa i bez gripa. Nemam što za reći osim da mi je nedostajalo gripa i da nisam mogao bolje. Moramo proučiti to, razočaran sam. Napravili smo mnoge promjene u petak navečer pa se nadam da će se to isplatiti u utrci.”

Kevin Magnussen

“Sve je prošlo vrlo dobro, sretan sam. Gume je teško održavati na optimalnoj temperaturi. Ili uopće ne rade ili se pregrijavaju. Dobar je osjećaj što smo to sredili za kvalifikacije i što sam pronašao dobar ritam, sretan sam.”

“Pomalo mi smeta vidjeti tako male razlike između bolida. Uvijek se možeš dodatno poboljšati, ali isto je i s ostalima. Naša brzina u utrci još uvijek nije najbolja, ali izgleda dobro. Tijekom petka nije bila loša pa ostajemo pozitivni. Ali svjesni smo problema s gumama, bit će sve u redu ako to sredimo.”


Odgovor

1 komentar

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Dvostruke?

    Malo optimisticno al dobro. Kevin se ima cemu nadati al Grozan tesko.
    Konkurencija je na sredili prevelika, puno vozaca, male razlike. Jedino odustajanjem pojedinih mogu do dvostrukih. Drugacije ne vidim nacina…



    12
    11

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.