Vettel najbrži na kvalifikacijama za VN Bahreina!

Izdvojeno / Nemojte propustiti

Sebastian Vettel u Ferrariju stigao je do 51. pole positiona karijere na stazi u Sakhiru za VN Bahreina ispred momčadskog kolege Kimija Raikkonena i Mercedesovog Valtterija Bottasa.

Lewis Hamilton (Mercedes) završio je četvrti, ali sutra će startati deveti nakon kazne zbog promjene mjenjača. Daniel Ricciardo (Red Bull) stigao je do pete pozicije, a odlični Pierre Gasly (Toro Rosso) bio je šesti. U prvih deset završili su i Kevin Magnussen (Haas) , Nico Hulkenberg (Renault), Esteban Ocon (Force India) te Carlos Sainz (Renault).

Q1

Na stazi u Sakhiru pao je mrak, a prvi na stazi bili su Sauberovi vozači i Hartley. U McLarenovoj garaži mehaničari su radili na Vandoorneovom bolidu, ali je Belgijac nakon nekoliko minuta izašao na stazu. Hartleyju je javljeno da ima oštećenje na prednjem krilu. Ferrarijev dvojac je na početku bio najbrži. Raikkonen i Vettel koristili su soft gume, a Finac je bio desetinku brži.

Bottas je zaostajao tri desetinke, a Hamilton četiri, s time da je Britanac bio na supersoftu. Nekoliko minuta prije kraja prve runde u zidu je završio Verstappen. Nizozemac je izgubio kontrolu nad bolidom pri izlasku iz drugog zavoja i poprilično oštetio svoj bolid. Sesija je zaustavljena, a crvena zastava zadržala se desetak minuta.

Rani kraj kvalifikacija za Verstappena

Nakon prvih brzih krugova u zoni ispadanja bili su Grosjean, Alonso, Sirotkin, Leclerc i Stroll. Na satu je ostalo još pet minuta, a po nove krugove nisu otišli jedino Ferrari, Mercedes i Ricciardo. Od ispadanja se uspio spasiti jedino Alonso. Grosjean je postavio identično vrijeme kao i McLarenov vozač, ali je dalje prošao Španjolac jer je to vrijeme postavio prije Francuza.

Eliminirani u prvoj kvalifikacijskoj rundi
16. Romain Grosjean (Haas)
17. Marcus Ericsson (Sauber)
18. Sergej Sirotkin (Williams)
19. Charles Leclerc (Sauber)
20. Lance Stroll    (Williams)

Q2

U boksu Ferrarija ponovno smo vidjeli dim kojeg smo već viđali kroz testove. Svi vozači osim Hamiltona krenuli su na supersoft gumama. Britanac je ponovno odabrao drugačiju strategiju sa softom. Vettel je bio najbrži, ali Hamilton je zaostajao samo desetinku sa sporijim gumama. Gasly je nakon prvog brzog kruga držao šesto mjesto.

U zoni ispadanja bili su Perez, Alonso, Vandoorne, Hartley i Verstappen, koji nije vozio zbog udesa. Ferrarijevi vozači zajedno s Ricciardom jedini nisu još jednom izlazili na stazu. Nitko od onih koji su bili u opasnosti od ispadanja nije uspio dovoljno popraviti svoje vrijeme. Hartley je preskočio oba McLarena i Pereza, ali na kraju ipak nije uspio stići do najboljih deset.

Eliminirani u drugoj kvalifikacijskoj rundi
11. Brendon Hartley   (Toro Rosso)
12. Sergio Perez      (Force India)
13. Fernando Alonso   (McLaren)
14. Stoffel Vandoorne (McLaren)
15. Max Verstappen    (Red Bull)

Q3

Ferrari je uoči posljednjih 12 minuta kvalifikacija ponovno zadimio iz svoje garaže. Vettel je u svom prvom krugu izašao preširoko u posljednjem zavoju. Raikkonen je to iskoristio i zauzeo prvu poziciju. Vettel na drugom i Hamilton na trećem mjestu zaostajali su oko desetinke. Bottas je bio sporiji za dvije desetinke, a Ricciardo za tri.

Gasly je držao šesto mjesto, Sainz sedmo, a Ocon, Hulkenberg i Magnussen prvi puta nisu izlazili. Slijedila nam je finalna borba za pole position. Bottas i Hamilton prvi su krenuli u finalni krug. Bottas je imao najbrži prvi sektor, dok je Hamilton malo zaostajao. Bottas je došao vrlo blizu, ali mu je nedostajalo 23 tisućinki do vodeće pozicije. Vettel je odradio odličan krug i s novim rekordom staze stigao do prve pozicije, a Raikkonen nije uspio biti brži od momčadskog kolege te je na kraju završio drugi.

Hamilton nije mogao zaprijetiti vodećima. Na kraju je završio četvrti, a Ricciardo je sa četiri desetinke zaostatka bio peti. Fantastičnu formu Toro Rossa ovog vikenda potvrdio je Gasly sa šestim mjestom, ostavivši iza sebe Magnussena, Hulkenberga, Ocona i Sainza koji jednostavno nisu imali odgovor na pomalo iznenađujuće dobro vrijeme mladog Francuza.

Vozač Momčad Vrijeme Zaostatak
1. Sebastian Vettel Ferrari 1:27.958
2. Kimi Raikkonen Ferrari 1:28.101 0.143
3. Valtteri Bottas Mercedes 1:28.124 0.166
4. Lewis Hamilton Mercedes 1:28.220 0.262
5. Daniel Ricciardo Red Bull 1:28.398 0.440
6. Pierre Gasly Toro Rosso 1:29.329 1.371
7. Kevin Magnussen Haas 1:29.358 1.400
8. Nico Hulkenberg Renault 1:29.570 1.612
9. Esteban Ocon Force India 1:29.874 1.916
10. Carlos Sainz Renault 1:29.986 2.028
11. Brendon Hartley Toro Rosso 1:30.105
12. Sergio Perez Force India 1:30.156
13. Fernando Alonso McLaren 1:30.212
14. Stoffel Vandoorne McLaren 1:30.525
15. Max Verstappen Red Bull
16. Romain Grosjean Haas 1:30.530
17. Marcus Ericsson Sauber 1:31.063
18. Sergej Sirotkin Williams 1:31.414
19. Charles Leclerc Sauber 1:31.420
20. Lance Stroll Williams 1:31.503

Sutrašnja utrka na rasporedu je od 17:10 po hrvatskom vremenu.


Odgovor

82 komentara

  1. kreso Prikaži

    Odakle sad hondi snage…nevjerovatno..jedva cekam izjave Mcl..navijam za njih ali ovo je sramota..



    28
    27

    1
  2. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Bravo Seb, bravo Kimi. Forza Ferrari.



    12
    11

    1
  3. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Forza Ferrari…

    Maxic 33 ima jos mnogo da uci o voznji…



    20
    20

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bravo za Vettela i Kimija. Takoder ogromne pohvale Gaslyu i Hondi. A McL cu komentirati sutra nakon utrke jer bi im sad mogao svasta skresati.



    21
    21

    0
  5. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Daiii, forza Ferrari!!!



    13
    12

    1
  6. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Reporter je upravo Mercedes zamijenio McLarenom :D



    13
    13

    0
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    torro rossoo honda 》 mclaren renault i to oba ispred. iskreno bas mi je drago da napokon vide ljudi u mclarenu da motor nije toliko njima problem koliko sve ono ostalo. nisu ni na mercedesovom motoru pokazali nista, sa hondom su plakali na motor a sada torro roso ispada da je bolji na hondi nego mclaren. i na kraju krajeva najlosiji su opet od ekipa na renaultovoj pogonskoj jedinici. njih jedino izvlace vozaci jer bi u protivnom tek vidjeli kakav he mclaren fijasko zadnjih godina. ja bih cak rekao da je mclarenova filozofija kocila Hondu u njihovim idejama i razvoju motora. i polako sam sve vise siguran da ce RB nagodinu na Hondu. cestitke Vettelu Kimiju i ekipi s vrha. odlicne kvale



    27
    26

    1
    • kreso Prikaži

      Cinjenica da je honda stvarno bila problem prosle 3godine…sad su napravili ocito dobar poso + logistika RB…a mcl se izgubio i luta..



      12
      9

      3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        pitanje glasi zbog koga honda nije mogla napraviti bolji motor jer koliko ja sad vidim kada nisu sa mclarenom da to znaju i mogu.



        10
        10

        0
      • kreso Prikaži

        Uzmi u obzir da im je ovo cetvrta sezona..moraju nesto napravit…pa i ferrari je u ovoj petoj sezoni sa ovim PU tek napravio poso..



        3
        2

        1
      • Honda
        I2oni Prikaži

        Pitanje je je li bio pametan potez otjerati hondu zbog renaulta? Sad se vade opet promjena motora… nisu stigli sve napraviti zbog kratkog roka. I TR je imao kratak rok a ipak su manja momcad iako su RB sestrinska ekipa. Mislim da ce kao I prosle godine honda srediti pouzdanost, kako su I najavili, a brzine im sada vec ne nedostaje



        2
        2

        0
      • Jenson Button
        the_HD Prikaži

        McLaren je stalno pritiskao Hondu i stalno se svađali i upletali u izgradnju motora a Toro Roso je pustio Hondu da radi svoj posao i napravili motor i sada radi



        4
        4

        0
  8. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Edit Alonsove izjave
    >Nas sljedeci cilj je TR

    I nastavak sage ‘all systems woking’



    24
    23

    1
  9. Ferrari
    pizon_ze Prikaži

    Ferrari treca sila ?????



    16
    16

    0
  10. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Now we can’t fight



    16
    15

    1
  11. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    sto se tice maxa, koliko god ponekad pokaze ogroman talent u nepune dvije utrke ja napravio dvije piruete. za nekog tko puca tako visoko malo previse je krsa i loma oko njega.



    41
    41

    0
  12. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Cestitke Ferrariju. Pokazali su da su sustigli Mercedes. Honda iznenađujuće ispred McLarena… Kako sad to? Koja ce sad bit opravdanja? Motor il šasija? Steta za maksa i izlijetanje bila bi puno uzbudljivija trka da je maks u top 5… Bit ce sutra zanimljivo probijanje lewisa i maksa, i da li ce mercedes bit primoran odmah odredit vozaca 1 i 2 i maknut bottasa s puta lewisu i probijanju? Jer mogao bi im svaki bod bit potreban u nastavku sezone.



    11
    8

    3
  13. Ferrari
    marinko123 Prikaži

    Forza Ferrari kad talijani upale party mod heheeheh…



    16
    14

    2
  14. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Bravo Vettel i bravo Kimi, čini se da su crveni malo posložili bolid i ovo izgleda jako jako dobro. Za RB se nadam da će sutra biti bolji kako se i očekuje, pa neka zapapre Mercu što je više moguće :D

    McLaren najveće razočaranje, pričalo se o nekom RB-u a ne mogu ni njihovu sestrinsku momčad dobit dobit, stvarno očaj, ni Boullier nije mogao naći riječi kad su ga pitali u čemu je problem.

    Williams je pokojna momčad. Kao da ih nema.



    19
    17

    2
  15. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Sebastian lave. Čestitke Gaslyu. Max rookie.



    16
    15

    1
  16. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Forzaaaaaaa!!! :D Nakon 2006. prvi startni grid u Bahreinu bit će kompletno crven.. bilo je i vrijeme s obzirom da crvenima Bahrein inače najviše odgovara..
    Ham tek 4. .. izgleda da se party-mode negdje zagubio.. možda je ostao na nekom obližnjem tulumu :D
    Max je ponovno puknuo.. nešto se ozbiljno dešava u njegovoj glavi..
    no, priča dana je Honda, vjerojatno pod dopingom.. Gasly će startati kao 5., Hartley kao 11.
    Japanci komotno mogu reći: “In your face, McLaren.. In your face :D
    Magnussen odličan, kao i oba Renaulta, Grozni podbacio, a Stroll je ondje gdje i zaslužuje – na začelju..
    Sutra će sigurno biti zanimljivooo.. Forza!!



    28
    25

    3
  17. Jim Clark
    VekiVedro Prikaži

    Bit će ovo najzanimljivija sezona zadnjih 10-ak godina.

    Da se Red Bull još malo približi vodećem dvojcu koji su jednaki, Force India i Torro Rosso ostanu u ovoj formi i bit će borbi na sve strane! :D



    10
    9

    1
  18. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Ajmoooooooo



    6
    5

    1
  19. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Sve čestitke Ferrariju na zaključavanju prvog reda, očito ovdje Mercedes ipak nema asa u rukavu za kvale :thumbs: Ipak, prednost je minimalna, Bottas kasni desetinku, Hamilton (koji je vjerojatno više podešen za utrku) samo 2 i pol, što možda da pokazuje da taj famozni party mod Mercedesa i nije toliko jak već je jednostavno Hamilton odradio perfektan krug u Australiji dok su crveni svoj upropastili i zato je zaostatak bio možda i veći nego što je bilo realno (vidjelo se i u utrci da nije Mercedes toliko jači).

    Neću lagati, nije mi drago što je Honda na šestom mjestu, ali s obzirom da mi Toro Rosso ni Gasly nisu nabijali komplekse zadnje 3 sezone, njima od srca čestitam, a Hondi čestitam preko one stvari :mrgreen: Prodaja McLarena i Vandoornea te kupnja Renaulta i Gaslyja u PulsManageru zasad se pokazala kao dobar potez :D

    Uz Hartleyja na P11, oba McLarena završila su iza STR Hondi, Alonso se može zahvaliti Grosjeanu što je upropastio zadnji pokušaj u Q1 jer bi inače on bio taj koji bi ispao…Bez obzira što će biti u utrci, ovo je ogromna šamarčina McLarenu i svim njihovim fanovima, ali ne zbog napuštanja Honde, već zbog njihove vlastite (možda pregrub izraz, ali…) nesposobnosti koju su pokazali uz napuhane izjave.

    Znam da je sve ono o napadanju Red Bulla, zaboravljanju sredine poretka itd. bilo nerealno PR smeće, ali svejedno je poprilično sramotno odraditi ovakve kvalifikacije nakon tih izjava, nadam se da su bar time navukli nekog glupog sponzora koji je pao na te pričice.

    Palac dolje za Maxa, amaterska greška, ali barem nam povećava šanse za uzbudljivu utrku sutra, jedva čekam :D



    15
    13

    2
  20. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Bojler garant vrti loto bubanj u garazi i ceka koji ce izgovor danas iskoristiti…Alonso je srecom na ovom mjestu jer je Grosjean ispao u q1 tako da ne samo sto sam ljut nakon ovih kvalifikacija nego i bijesan sto sam bio u pravu kada sam rekao da sam utucen nakon proslih kvala i treninga. Ferrari se s onim promjenama izvukao 2014 , mislim da je red da se i Mclaren rijesi par ljudi i navika. Oni nisu tim koji bi trebali davat izjave da ce nakon nadogradnja biti bolji, a i kada bi bili zaostatak je monstruozno velik za ista bitnije, a ja samo cekam izjave tamo oko silverstonea i najave za 2027 i boljim danima. Dok ne vidim napredak ne vjerujem u nista. Renault, Toro rosso i Force India su vam oderali guzove. Necu sudit po jednoj utrci i jednim kvalama da se razumijemo, ali ako je ovo, kako su rekli, Mclarenova sezona za dokazivanje, onda su gadno zasrali na pocetku



    28
    28

    0
  21. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Alonso na aparatima :)



    27
    26

    1
  22. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Bravo Vettel , bravo Ferrari , Max jaje od vozaca , a vidjecemo koga ce Mercedes pretjeci u utrci .



    11
    6

    5
  23. Red Bull
    Onomatopeja Prikaži

    Hm da je Alonsu sada Toro Rosso…..Salu na stranu zaista je Gasly odvozio fenomenalan krug ali nemogu se oteti dojmu da Honda napreduje.Mnogo ali mnogo mi je drago i radi njih i radi Toro Rossa jer su im se svi krisom podsmijavali najavljujuci fijasko a sa druge strane mocni Mclaren.Naravno da sutra treba trku pregrmiti ali sta god bude ovo je veliki veliki napredak jer se ovde vidi cista brzina.Neki dan sam popio kritike od @F1 Renaulta i sada se nadam je vidio da ni on bas nije u pravu koliko misli.Fetelu svaka cast i zelim mu sve najbolje kao i Gasliju i kada bi mogao u trci ostati 5-ti to bi bilo fantasticno.Izgleda da Mercedes ipak vise nema skoro pa nikakvu prednost gdje sam moram priznati pogrijesio misleci da su i dalje nedodirljivi.
    Sutra uzivajmo svi



    12
    11

    1
  24. Fia
    Trapgio Prikaži

    Vettel je izjavio da je danas bio zadovoljan sa bolidom, pa se nadam da će i sutra tako biti
    baš bi volio da sutra uzmu 1. i 2. a ostatk ko oće, možda najbolje Ricciardo



    16
    13

    3
  25. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    p1 p1 lion lap..forzaaaaaaaa



    3
    2

    1
  26. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Bravoo Seb! Bravo Kimi! :party:
    Bio sam vrlo pesimističan nakon Australije, ali sad vjerujem da su Ferrari, RB i Mercedes u istom košu.
    S obzirom na deficit Red Bulla u kvalifikacijama, mislim da je Ricci odvezao jeben krug i treba ih se pazit sutra. Šteta za Maxa, ali izvlacit se na neiskustvo je glupost. Nadam se poštenom peteroboju sutra. Gasly vozač kvalifikacija, Renault uvijek isto. Mag ocitao lekciju grosjeanu. Force Indije bolje od ocekivanog. A Mclaren je najveći sprd ovog sporta zadnjih par godina – i čini se da se neće to promijent, bar ne ubrzo. Meni je tesko povjerovati da je Williams takva kantetina od bolida. Pa Stroll je prosle godine odvezao u kvalama 1:31.1 . Pa nisu valjda toliko sjebali.



    16
    15

    1
  27. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    znači do yayaaaaaa
    honda prvi bolid iza top3!
    ferkani prvi red. o maj gad kakvo osvjezenje da mercedes nije na pole positionu
    haas i renault a tu je i ocon. alonso i mclaren žedni krvi! max će rokat ekipu… psss poslastica sutra

    koji na kraju starta lujo?



    7
    6

    1
  28. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Trebamo se upitati:
    1. Ima li McL bolju šasiju od TR? (po izjavama Bojlera ima bar 0.5 sec)
    2. Ima li Renault bolji motor od Honde? (svi trvrde bar 0.5 sec)
    3. Je li FA bolji vozač od PG? (svi znaju da je bar 0.5 sec)

    Netko tu jednostavno laže jer sekunda razlike nije pala s neba, to je realna razlika od 2.5 sekunde u odnosu na očekivano. Od tri ponuđena pitanja/tvrdnje nekako najmanje vjerujem Bojleru. Ako ovako Honda nastavi druge godine evo je u RB, koja poslastica. S obzirom da im je TR pravi razvojni tim nemojte se čudit ako se PU bude raspadao svaku drugu utrku, mislim da će ga odvijat do maximuma. Da nam je sad biti u tactical room-u od McL što će PR-ovci sada izjaviti?



    33
    32

    1
  29. Mclaren
    wilson Prikaži

    Odlične kvalifikacije, pogotovo Ferrari. No Gasly u TR je bio fantastičan. Kapa dolje. Za nekoga tko puca na naslov, pa još u vrlo dobrom bolidu, Max izgleda prilično loše. Previše grešaka. Tu je Ricci daleko bolji. Puno se spominje party mode. Koji mod koristi McL? Bez obzira na to da su u utrci vjerojatno brži i konstantniji, kvale su ipak katastrofalne. Sekunda iza Renaulta. I kao točka na i, oba TR su ispred njih. Definitivno nije u pitanju GP2 engine. Bodovi sutra? Vrlo teško.



    15
    14

    1
  30. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    Prosli put kad se zacrvenio prvi startni red isto je bila noc..sto je dalje bilo ne treba govorit..puj puj puj..ne ponovilo se..forzaa ferrari ?



    23
    20

    3
  31. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Uporno sam govorio da su top 3 momcadi tu negdje jos od testiranja..sad se je to i dokazalo..btw ja vam ne mogu opisat koliko mi je drago zbog McLarena..one njihove izjave da imaju najbolju sasiju su utopija..uzivao sam danas em zbog 1-2 ferrarija em zbog ocajne i nesposobne britanske momcadi kao i zbog maxa koji je konj i ako se ne nauci kontrolirat nikad nece bit prvak



    31
    18

    13
  32. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Odlicno.. Ferrari 1-2.. Ham cetvrti.. Max u zidu.. McLaren…..



    6
    4

    2
  33. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Drago mi je vidjet Ferrari u prvom redu, Gasly izvanredan. Za McLaren nemam komentara kao ni za Strolla i Williams, tužno je vidjet na što su spali. Nadam se dobroj utrci sutra.



    5
    3

    2
  34. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Čestitke Ferrariju. Priznajem da sam očekivao na ovoj stazi da budu jako blizu, ali nisam očekivao da konstantno budu brži u Mercedesa.
    U utrci očekujem u početku brži Mercedes. Poslije bi Ferrari trebao biti brži.
    Nadam se bar jednom SC, po mogućnosti na početku utrke :)
    Gasly je šokirao sve redom, s obzirom na tišinu koja se osjeti.
    Kapa dole za malca.
    Nadam se da ćemo imati uzbudljivu utrku sutra.



    5
    4

    1
  35. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Bravo Williams. Takav pucanj u nogu sa izborom vozača se ne viđa često.



    14
    13

    1
  36. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Mislim da je ovdje očigledno riječ o tome da ova staza iz nekog razloga više odgovara Ferrariu ili ToroRossu, nego npr. Mercedesu.
    U suprotnom bi značilo da je Ferrari u samo dva tjedna nadoknadio gotovo 0.5sec po krugu, što je ipak mnogo manje vjerojatno.
    U svakom slučaju, dobro je znati da ćemo na svakoj stazi očekivati da je jedna ekipa malo brža od druge, odnosno više njih, jer treba racunati i na sredinu, i to je dobro jer ce se grid miješati.



    4
    -2

    6
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Nisu nadoknadili toliko, jednostavno su u Australiji imali bolid koji nije bio baš uštiman kako je Vettel inače naviknuo i kako njemu paše. Mislim da je bolid tada bio uštiman da budu brži na ravnici kako bi djelomično pokrili zaostatke u zavojima. Barem sam ja to tako shvatio. Takav setup ima manje gripa pa je bolid bio težak za voziti. Ili to ili su fulali setup/nisu shvaćali ponašanje bolida tada.
      Sad setup u Bahrainu očito paše Sebu i bolid je bio poslušan. Onaj zaostatak iz Australije nije nikakav pokazatelj situacije. Pravu situaciju ćemo znati kroz još par utrka.



      15
      14

      1
  37. Formula1
    HOK Donator Prikaži

    Forza Ferrari ! Nadam se da će Vetel propustiti Kimi-a ako mu bude loš tempom u utrci.
    Čestitke na odličnim komentarima avetme na kvalifikacijama na arena sport TV 2 .



    2
    0

    2
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Zašto bi to napravio? Pa Ferrari nije ni prosle godine davao timske naredbe osim u slucaju da su na potpuno razlicitim strategijama. Ne sjećam se da se Kimi ikad micao Sebu prosle godine… Pada mi napamet Italija gdje ga je Seb cisto presao i Kina gdje je Kimi mucio Seba dobrih 10-ak krugova



      8
      8

      0
  38. Sebastian Vettel
    zizof1 Prikaži

    Bravo Ferrari :) i sad čitajući komentare vidim da većina preferira Kimija u odnosu na Seba u Ferrariju, pa me zanima zašto je to tako?


    0
    0

    0
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Ipak je to Kimi.. Nemres protiv njega..



      9
      9

      0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Zato sto je frajer s nula politike, nekako potpuna suprotnost od svojih kolega visestrukih svjetskih prvaka i nekih novih koinaca kao Max npr. Osim toga on je vec 3 godine otpisan u Ferrariju, zauzima mjesto mlađima…. ove godine mu zasad nitko ne zamjera da je puno losiji od Seba. Možda osvoji i koju pobjedu.volio bi da postane wdc. Od njega necete nikad cuti sranja o kolegi u momcadi ili o bilo kome drugome. Nedavno je odbio odgovarati na pitanja o tome kakva bi F1 trebala biti. I u pravu je, njegova javna izjava ne bi nista promijenila samo bi njega uvukla u raspravu i potencijalni sukob s nekim da mu odvlaci pozornost od utrka… Našao bi se neki balavac kojem jos ni dalke ne rastu da mu kaze da je dinosaurus. Kaj ce to njemu?

      Ja mu ne mogu zaboravit kako je vozio one Ferrari tačke 2009.



      15
      15

      0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.