Mediji su izvještavali o Mercedesovim problemima s mjenjačem još prije dva mjeseca

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Promjena mjenjača Valtterija Bottasa u Australiji nije nikog iznenadila obzirom na to da je potpuno razbio bolid tijekom kvalifikacija, ali su se mnogi ipak iznenadili kad je jučer objavljeno da će Lewis Hamilton također morati promijeniti mjenjač u svom bolidu. Štoviše, iz Mercedesa su se čuli komentari kako je Hamilton sretan što je uopće došao do cilja na VN Australije prije dva tjedna.

To baca neko novo svjetlo na izvještaje tijekom predsezonskih testiranja, a u kojima se pisalo o potencijalnim problemima Mercedesa s mjenjačem.

Toto Wolff je tada priznao da Mercedes pokušava maksimalno razviti bolid, te da se konkrencija opasno približava.

Talijanski Corriere dello Sport tad je pisao kako Mercedes pritišće granice pouzdanosti jer su Red Bull i Ferrari jako blizu po pitanju performansi.

Zanimljivo, neki su rekli da iz Brixwortha cure informacije kako je Mercedesov mjenjač otkazao poslušnost tijekom simulacija utrke zbog vibracija uzrokovanih manjim i kraćim mjenjačem.

Wolff je tada rekao:

“Neće vam uvijek sve ići po planu jer uvijek pokušavate probiti granice i učiniti bolid što je moguće bržim.”

“Želim reći da smo imali dobru zimu. Nema velikih drama čak i ako je tu doza stresa.”

Podsjetimo, mjenjač mora izdržati šest uzastopnih GP vikenda, a ako to nekom ne pođe za rukom – ugradnja novog stajat će ih +5 mjesta na startnom poretku.


Odgovor

1 komentar

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Kad se sjetim McLarenovaca prije mislim 20-ak godina. Bili su najbrži na stazi ali i najkvarljiviji. 3 kruga prije kraja još nismo bili niti približno sigurni tko će pobijediti. Možda će i ova godina biti takva osim što McL. neće biti u glavnim ulogama. Treba nam malo neizvjesnija sezona, malo više kvarova i malo više vozačkih pogrešaka. Mada, 2017. je bila takva pa opet nismo bili zadovoljni.



    9
    7

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.