Španjolski mediji: Alonso drži ključeve Ricciardove budućnosti

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 21 komentara

Španjolski mediji tvrde da Fernando Alonso drži ključeve budućnosti Daniela Ricciarda.

Ricciardo će na kraju ove sezone biti slobodan vozač i dobro je poznato da želi naći svoje mjesto u pobjedničkoj ekipi, bio to Red Bull, Ferrari ili Mercedes.

“Ne vjerujem da ću se utrkivati do sredine ili kraja 30-tih godina pa želim da ovaj idući period u mojoj karijeri bude odrađen kako treba. Jednostavno nisam zadovoljan samo time da popunim mjesto,” izjavio je Ricciardo za Sky F1.

“Ako mogu dobiti pravi ugovor s pravom ekipom, bio to Red Bull ili netko drugi, onda osjećam da to vrijedi čekati.”

“Ricciardo u Mercedes, Bottas u McLaren, Alonso u Renault, Sainz u Red Bull”

Španjolski Diario Gol

Australca mnogi povezuju upravo s Mercedesom, ali Španjolci tvrde da je Alonso čimbenik koji to trenutno blokira.

Diario Gol tvrdi da McLaren trenutno trpi velike gubitke zbog cijene Fernanda Alonsa (pretpostavlja se da se radi o 40 milijuna eura godišnje), a Honda više nije tu da pokrije troškove. Španjolski medij također tvrdi da McLaren ne želi to nastaviti iduće sezone, a kao jedini razlog zadržavanja Alonsa za 2018. navode “dug prema vozaču više nego želju da ga se zadrži u momčadi”.

McLaren bi ga po ovim nagađanjima zamijenio Valtterijem Bottasom, što bi onda oslobodilo mjesto za Daniela Ricciarda u Mercedes.

28-godišnji Australac bi svoje mjesto u Red Bullu tako oslobodio za Carlosa Sainza. Što se tiče Alonsa, Španjolci nisu zaboravili predvidjeti njegovu sudbinu te tvrde da bi se mogao vratiti u Renault s kojima je i osvojio svoja dva naslova.


Odgovor

21 komentara

  1. Ferrari
    KrBoy93 Donator Prikaži

    Lako moguće..vidjet cemo ?



    7
    7

    0
  2. Nando
    Matek14 Prikaži

    Nemoguce jer je nedavno netko iz Renaulta izjavio da nemaju namjeru do 2021. uopce pucati na top 3 momcadi jer nemaju dovoljno resursa za to, a budimo realni Alonso ako ide nekamo ne ide sigurno u momcad za koju zna da mu ne moze pruziti bolid za naslov.. Moje predvidanje je da ce Alonso ostati u McLarenu ako se ove godine pokaze znacajniji napredak, inace je to to od njegove F1 karijere, osim u ludom scenariju da zavrsi u Mercedesu al to je gotovo nemoguce..
    Riki je u situaciji u kakvoj je Alonso bio, a to je da nema kamo.. Niti Hamilton, niti Vettel nemaju dovoljno muda dovesti si takav kalibar vozaca za momcadskog kolegu.. Druga stvar, Kimi nece otici iz F1 niti nakon ove sezone tako da Ferrari otpada (osim ako Vettel ne sokira odlukom kao Rosberg), a Bottas nije toliko los da ga mijenjaju u Mecki.. Rikiju je najizgledniji ostanak u Red Bullu jos sezonu ili dvije i borba s vjetrenjacama koje se vrte u Maxovu korist.. druga opcija je da ga zamijene sa Sainzom sto bi za njega definitivno bilo najgore.. treca opcija je da Alonso ode u penziju, pa da Riki dode u McLaren.. al tu treba uzeti u obzir Norissa i onog nizozemca malog iz njihove skole pa imam dojam da je McLaren nekako zacrtan s postavama vozaca za blisku buducnost nakon Alonsovog odlaska..
    Osobno bih ga htio vidjeti u Ferrariju pored Vettela..



    9
    1

    8
  3. Nando
    Lux14 Prikaži

    Rekla-kazala…



    6
    5

    1
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ako se ne varam ovo je prenio odnosno izmislio Diario Gol koji je inace zesce smece. Fake news. Kada bi se u nekom alternativnom svemiru ovako i odvile stvari radije bih da McLaren stvavi Landa i Vandoornea. Kakav Bottas?!?



    14
    13

    1
    • Jenson Button
      the_HD Prikaži

      Ali McLaren nebi trebo riskirati sa početnikom kao što je Lando Norris ako se ovako šta desi onda im je Bottas najbolja opcija ili možda Perez. Ali kada se budu dešavale promjene unutar momčadi biti će zabavno viditi kako će ispasti.



      2
      2

      0
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    iskreno ne vjerujem u ovo. no da tu ima imalo istine onda bi taj potez mclarena nazvao samoubilackim i postali bi williams 2. top momcad treba toop vozace a ne neke polovnjace ala masaa ili bottas. a ja vjerujem da mclaren puca visoko i da takve gluposti nece raditi. upstalom da im je toliko stalo do tih 40 milja od Alonsove place ne bi ga ni molili da ostane jos jednu sezonu.



    12
    9

    3
  6. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Bottas je idealan vodonoša i vozač broj 2. Vjerojatno će ostati u Mercedesu.



    14
    14

    0
  7. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Nema ni Massa titulul, a i Baton zamalo da ostane bez nje, isto i Kimi sretno 2007, pa nije smak svjeta da ni Rikardo ne osvoji



    9
    5

    4
  8. Vuk Prikaži

    Ako se mercedes iz bilo kog razloga odrekne Botasa sljedece godine, najlogicnije rjesenje je Ocon (em nije previse skup, em pruza odlicne voznje, em je dijete mercedesa). Tako da mislim da Ricci u mercedes moze jedino kao zamjena za Hamiltona ako ovaj iz nekog razloga (sto je po meni nemoguce) napusti mercedes na kraju sezone.
    Kimi je voznjom u Australiji pokazao da moze dobro da se nosi i sa trenutno najjacima. Problem je njegova konstantnost. Ukoliko kontinuirano bude pruzao performanse kao u Australiji, mislim da lagano dobija jos jedanu godinu, a sto bi Ferariju odgovaralo kako bi dali prostora Leclecu da se u svojoj drugoj godini u F1 nametne, kako bi od 2020 ili 2021 zauzeo mjesto u Ferariju.
    Ricciardo po mom misljenju ima samo jednu izglednu opciju za sljedecu godinu, a to je RB. I to na nacin sto ce ove godine pobijediti Maxa (ako to bude mogao) te se nametnuti kao ravnopravan. Sve drugo ga, cini se, izbacuje iz bolida koji moze da pobjedjuje.
    Ili moze da ucini ono sto je ucinio Alonso nekad, kad je iz MCL otisao u Reno dok se “oslobodilo” mjesto u Ferrariju. Ali to je za Riccija prilicno rizicno, jer ipak danas on nije ono sto je Alonso bio 2008, te binto za Ricciarda bio preveliko luksuz.
    Ricciardo je odlican vozac, ali nije jedini odlican i nije neko za kim ce u ovom trentku da se polome dva najjaca tima. Iako je napravio veliku stvar kad je 2014 pobijedio Vettela kao timskog kolegu, mislim da je to shvaceno mnogo ozbiljnije nego sto u stvari jeste. Na tu situaciju je uticao ogroman broj faktora, te dozivjetu tu pobjedu kao “bolji sam od Vettela”, Ricciarda je moglo da odvuce samo u pogresnom pravcu.



    10
    5

    5
    • Red Bull
      Onomatopeja Prikaži

      Niko posle trke u Australiji nije rekako da je Max imao 0.3 sec bolje vrijeme na kvalifikacijama.Riki moze zahvaliti samom spletu okolnosti sto je bio ispred Maxa jer jer ovaj jednostavno brzi na vecini staza.



      5
      0

      5
    • Jenson Button
      Foxi_HR Prikaži

      Iako podržavam u pravilu sve napisano, jedno ne treba smesti s uma, a to je znanje koje bi eventualno Ricci mogao donijeti u Merc, a koje se odnosi na neke tehničke detalje o bolidu i aerodinamici koje Merc eventualno ne zna! To je dodana vrijednost koju bi dobili uz vrlo dobrog vozača. No daleko je još suditi o tome, jer puno toga ovisi kako će se Botas pokazati ove godine.
      Sjetimo se afere sa Alonsom!

      Naravno, tu su uvijek otvorene sve opcije ako je više prelazaka u igri kako nam i autor sugerira.

      Osobno sam mišljenja da prema svemu do sada pokazanom, Botas nije vozač na razini Riccija!


      0
      -1

      1
  9. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Alonso is McLa može ili u Merc ili u penziju. Ostalo je čisti fiction.



    5
    3

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.