Alonso uvjeren da će McLaren uskoro biti u prilici napasti Red Bull

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 30 komentara

Fernando Alonso je VN Australije završio na petom mjestu, što mu je najbolji rezultat još od VN SAD-a 2016. Iako mu je oko Albert Parka u tom proboju pomoglo nekoliko faktora (odustajanja vozača ispred itd.), Španjolac vjeruje da McLaren i dalje ima puno toga za dobiti u narednim utrkama. Velike nadogradnje malo kasne i tek dolaze, dok isto tako integracija pogonske jedinice u MCL33 ide sve bolje i bolje.

Iako su u kvalifikacijama na stazi Melbourne GP imali tek šesti najbrži bolid, Alonso je uvjeren da će McLaren ubrzo zaboraviti na sredinu poretka te se okrenuti napadu na Red Bull koji također koristi Renaultovu pogonsku jedinicu.

“Definitivno će biti bolje i bolje. Puno je potencijala u bolidu. Bila je to prva utrka s ovom kombinacijom, McLaren i Renaultova pogonska jedinica, tako da puno toga tek treba doći. Nadam se da ćemo od Bahreina nadalje vidjeti novi korak prema naprijed, a Red Bull će biti nova meta.”

“Trenutno su ispred nas, nalaze se u toj ekskluzivnoj grupi gdje su Mercedes, Ferrari i Red Bull. Ali McLaren je voljan ući u tu grupu, a tijekom sljedećih par utrka se nadamo da možemo zaboraviti sredinu poretka te ćemo gledati naprijed ka tim privilegiranim trima top momčadima.”

“Potencijal u bolidu je tu, ne vidim nijedan razlog zašto u sljedećim utrkama ne bismo bili tamo.”

Što se tiče prelaska na Renaultov R.E.18 i integracije u McLarenovu šasiju, Alonso dodaje:

“Ne smijemo zaboraviti da smo kasno prošle sezone odlučili mijenjati motor tako da smo ponovno morali dizajnirati neke dijelove koje smo već napravili za stražnji kraj bolida. Integracija između McLarena i Renaulta još nije na 100%, a u narednim utrkama ćemo vidjeti još više potencijala.”


Odgovor

30 komentara

  1. dejan_s Donator Prikaži

    Eh ovo se zove optimizam….. ako su tačne informacije koje prenosi AMuS onda je RB trenutno druga ekipa po snazi……
    https://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/power-ranking-gp-australien-2018-mercedes-trotz-ferrari-sieg-vorn/

    U svakom slučaju dosta nabujala očekivanja rekao bih, no, ne i iznenađujuća nakon dugotrajnog posta. Jer od trenutno realne borbe za 7-10 poziciju Alonso se proicira u poziciju borbe za 3–4 mjesto u utrci…..



    8
    6

    2
  2. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Volio bih dijeliti Alonsov optimizam, ali Red Bull mi se čini predaleko. Mislim da je 4. mjesto najrealniji cilj za McLaren ove sezone, jednostavno ne vjerujem da bilo kakvim nadogradnjama oni mogu sustići veliku trojku koja i dalje ima ogromnu prednost..



    16
    16

    0
  3. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Već rečeno. Sad će krenut komentari ;)



    3
    2

    1
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Znači prema AMuSu i Alonsu mogla bi ekipa Mclarena biti viceprvak iza Benza.
    Kažem “mogla”.
    Jbga, tako nekako ispada, zar ne…..
    Dobro, to su Alonsovo i AMuSovo mišljenje.
    Doduše, postoji mogućnost da se Alonsovo mišljenje ne poklapa sa AMuSovim, pa on smatra da je Ferrari i dalje ispred Red Bulla.
    Sad na sve ovo fali Lauda da doda kako je “i Mclaren postao prijetnja….”.



    17
    15

    2
  5. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Polako Ferdo. Prvi cilj je prestizanje HAAS–a, zna on to i sam, samo mi nije jasno čemu onda takve izjave. No ajde, bilo je i još ambicioznijih izjava zadnjih godina….Da se razumijemo bit će McLaren konkurentan, ali teško da će to biti uskoro.



    17
    14

    3
    • Nigel Mansell
      The Simpsons Prikaži

      Mclaren treba novaca pa Alonsovu izjavu treba možda shvatiti kao “poziv” sponzorima.



      17
      16

      1
      • Master_F1 Prikaži

        McLaren nije mala ekipa pa da ne može doći do sponzora. Oni biraju sponzore i ugovore a nije daj šta daš samo nek ima neki sponzor na poklopcu motora. Velika ekipa sa velikim menadžmentom i marketingom biraju samo ono što njima paše. Pogledaj samo Wilijams i sponzore, sve velike firme sa vrećama novca i odličnim ugovorima, misliš da McLaren može bolje od njih



        7
        6

        1
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        Mcl više nema100mil godišnje od Honde. Radilo se višegodišnjem ugovoru a to nisu male pare.
        Erik B kao da kuka u ovom …
        http://www.bbc.com/sport/formula1/43562369



        2
        2

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        To su priče za malu djecu da oni biraju sponzore. Naravno, moraju se praviti jaki i nenadje.ivi….. Sve je teže naći sponzora za F1, TV gledanje opada jer nema više džabe, na tribinama opada jer su karte preskupe…. Kome će se sponzori reklamirati?



        1
        1

        0
    • Jenson Button
      Foxi_HR Prikaži

      Ja to gledam kao mantru… aim for the stars, shoot for the moon.
      Želja je sviju priključiti se trojci na vrhu, a zbog činjenice da Renault može u RBu ne vide razlog zašto ne bi mogao i u McLu. No do zvijezda je dug i trnovit put.
      Ono gdje McL također ima rezerve su izjave. Ako je suditi po prvoj utrci sada imaju bolid koji je u stanju završavati utrke i kako god završilo nadmašiti će prethodne sezone sa značajnim bodovnim saldom. Ja to stoga gledam tako da si sada mogu bez brige dozvoliti optimistične izjave jer na njima ne mogu puno izgubiti. Kako god bilo, nadati se ne šteti. Volio bih da ih “Nada” ne izigra…



      4
      4

      0
  6. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Teško, to nisu mogli postić ni u eri kad su imali i brži bolid od RB-a, dok su imali Mercedes pod haubom. No tko zna, možda će ove godine RB zaredati nekoliko pehova, kao što su Hassovci imali prošli put, pa će Mclaren iskoristiti svoju priliku.



    9
    2

    7
  7. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    I ja sam bio uvjeren da ću položit anatomiju u februaru, al’ nisam..



    15
    6

    9
  8. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Dobar mu je diler…



    21
    1

    20
  9. Ferrari
    goran181 Donator Prikaži

    Treba definirat “uskoro”…



    7
    7

    0
  10. Master_F1 Prikaži

    Naravno da će napredovati. Kada pogledamo prva 3 bolida (Merc. Ferrari i RB), McL je vidno siromašniji što se tiče aerodinamike, s tim lakše je McL-u dobiti pola sekunde na aerodinamici nego dvije desetinke bilo kome od prva tri bolida. Alonso je u Australiji osvojio 59% svojih bodova iz 2017, a znamo da McL napreduje iz utrke u utrku. Odličan početak sa novim motorom samo je povod da guraju još više prema naprjed. Stžu veliki paketi nadogradnje u narednim utrkama, McL i ne spominje i ne osvrće se za srednjim poretkom već guraju naprijed.



    17
    13

    4
  11. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Ma nema te šanse da stignu Red Bull po performansama, mogu ih napasti samo na sreću ili njihov kiks.

    Logika je jednostavna…
    Red Bull je vec godinama s ovim motorom, Mclaren tek pola god. Zadnji put kad se zamrznuo razvoj motora pomeli su konkurenciju. Imaju ocito jebenu ekipu uz Adriana Neweya…
    Ne vjerujem da Mclaren ima bolji tim strucnjaka, mozda jednako dobar, a Red Bullovci su bar dva koraka ispred…



    6
    2

    4
    • Ayrton Senna
      MCLfan Prikaži

      nije reko da če ih proć,nego da če ih napast,to što su rb dugo na renolovima ne znaći baš puno,ipak je Neweyiev pomočnik u mclarenu,valjda je nešto naučio,a newey ne radi baš previše na bolidu kolko je radio prije.
      ako če mclaren brzo napredovat po riječima koje trebaju primjenit na stazi onda nebude problema,sve ovisi kolko če dobra biti ta poboljšanja.
      makar vidjet čemo dali je rb uopće treća momčad,nekako mi instinkt govori da su jači od ferarija



      1
      -1

      2
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Beethoven87
      Evo jednostavnije za tebe,
      RB neće samo gledati naprijed u napadu na Ferrari i Mercedes nego i natrag u obrani od MCL.
      Što tu ima loše?
      Dobro, bolje, najbolje



      1
      -2

      3
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        @Pero
        Volio bi i ja da Mclaren bude sto bolji… pa i najbrzi…
        Ali mislim da nece Red Bull previse gledati unatrag na Mclaren…
        Alonso ce biti potencijalni/opasni faktor iznenađenja, ali ako mu bolid dovoljno dozvoli…


        0
        0

        0
  12. avalon Prikaži

    iako zvuči senzacionalno fernando nije reka ništa krivo . istina , u Q su bili tek 6. najbrži bolid ali sa “sitnim” zaostatkom ( 0,16 s alonso za hulkenbergom ) . za haasom su zaostajali više no zapravo haas je za McL “mali” tim tj ima podosta manje iskustva ( i novca ? ) te znaju posli nekoliko dobrih , solidnih rezultata “propast” pa ih onda nema nigdi . npr 2016. u svom debiu grosjean je u prve 4 trke osvojia 22 boda , a u nastavku sezone tj preostalih 17 trka tek 7 bodova . nisu se ni lani proslavili , bolje plasirani grosjean u ciloj sezoni 28 bodova , a fernando u PRVOJ trci McL renaulta 10… recimo 1/3 lanjskih bodova francuza . u trci su McLarenovci pobjedili renautovce … iskusniji fernando pobjedija je hulkenberga , neiskusniji vandoorne sainza . sa recimo još “neuštimanim” bolidom zaista pokazuju potencijal . možda bude problema sa PU ali iste PU koristi i renault ( naravno :) ) i RB pa onda …. činjenica da je McL starta bolje od renaulta , da max nije uspija preteći fernanda ( možda zbog navodnog oštećenja kad se izvrtija ali ni McL nije 100 % “uštimana pa je tu 1 : 1 ;) ) daje nekakav kredibilitet izjavi fernanda . uostalom zašto McL ne bi moga napast RB ? to ne znači da će ga u konačnici pobjedit jer lani je RB napada i mercedes i ferrari pa ih na kraju nije pobjedija iako su ostvarili 3 pobjede . jedino šta bi se moglo uzet ka nekakva rezerva u izjavi fernanda je činjenica da je i sa hondinom PU španjolac dava optimistične izjave , a svi znamo da su bile bez pokrića . sad pokriće postoji npr u rezultatima Q ( uprkos problemima na testiranjima ) australije … lani 1’25”425 , ove sezone 1’23”692 tj 1,8 s brže . 2016. im je bila 3. sezona sa hondinom PU , ova PRVA sa renaultom pa tih 1,8 s brže možda ipak na nešto ukazuje .



    15
    13

    2
    • Jenson Button
      Foxi_HR Prikaži

      Dobra komparacija. Iako je upitno kakve su bile količine goriva i kvaliteta guma u igri u kvalama jedno je sigurno, a to je da je mjerodavnije za ovu konkretnu stazu gledati vremena iz kvalifikacija nego sam tijek utrke budući da znamo o kakvoj se stazi radi. Iskreno da je Fernando sa McLom bio u Maxovoj situaciji iza FI, sumnjam da bi i on mogao proći pored. Uvjeren sam bez daljnjega da RB ima bolju šasiju od McLa. Trenutno…
      Baš se veselim novoj prilici da nas uvjere ili razuvjere u svoje sposobnosti s kojima je cirkus počeo! ?



      1
      1

      0
  13. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Dok čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna.
    Što ih više napada prvoga meni milije.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.