McLaren najagresivniji s odabirom guma za VN Bahreina

Izdvojeno

Pirelli je objavio broj guma koje su vozači odabrali za drugu utrku sezone, i dok kod top momčadi nema velikih razlika, McLaren se odlučio za drugačiji pristup.

Na stazi Sakhir u Bahreinu gledat ćemo medium, soft i supersoft komponente. Od vodećih, jedino se Bottas odlučio za samo jedan set mediuma i set više softa, a kod ostalih je sve jednako.

McLarenovi vozači odabrali su po jedan set mediuma, tri softa i najviše supersofta (9) te su s takvim odabirom najagresivnija momčad na gridu.

“Utrka u Australiji prošla je prema očekivanjima nakon što smo prikupili podatke tijekom petka,” rekao je Pirellijev Mario Isola.

“Očekivali smo dva ulaska u boks, ali vidjeli smo da se degradacija smanjila u odnosu na podatke koje smo imali prije utrke. Nije bilo graininga ni blisteringa, samo u nekoliko slučaja, ali ništa što je utjecalo na performanse.”

Isola očekuje da će Sakhir biti teži test od Barcelone i Melbournea.

“Sakhir će biti drugačiji. Staza je toplija i na njoj je važna trakcija pa očekujemo veću degradaciju. Zbog toga trebamo medium, soft i supersoft mješavine guma.”

“Prošle smo godine imali za stupanj tvrđe gume i s njima jedan ili dva ulazaka u boks, a ove godine s mekšim gumama očekujemo nešto slično, ali više prema dva zaustavljanja.”


Odgovor

5 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Pa cinjenica je da su neki mogli odvesti pola utrke u Australiji na US. Ne vidim velik napredak zasad



    6
    6

    0
    • Felipe Massa
      Warrior Prikaži

      Upravo to. Cini mi se kako se sve namjesta da opet bude jedan pitstop, eventualno dva. Mislim kako bi ultrasoft u bahreinu bio korisniji od mediuma…



      5
      5

      0
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Stvar je u tome što i timovi napreduju u poznavanju guma. Jedno zaustavljanje je obavezno, jer moraju koristiti dvije komponente. I to moraju ispoštovati. I onda samo prilagode tempo da mogu izdržati dovoljno za jedno zaustavljanje. To im dođe povoljnije nego potrošiti još 20 sekundi u još jednom boksu.



        3
        1

        2
  2. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Perez, Alonso i Vettel su u Australiji odvezli skoro pa 30 krugova na US. Toliko o degradaciji i svemu. Na M mogu odvesti cilu utrku.



    8
    7

    1
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    ove godine ce midium biti kao hard lani. vjerujem da ce se moci na vecini utrka doci do cilja sa npr soft i ultrasoft ili soft i supersoft komponentom guma. zbilja ne kuzim sto su mislili da kraj uvodenja hyper softa midium itko vise koristiti. jednostavno su te najtvrde gume prespore i prerrajne za utrku f1 naspram najbrzih komponenti.



    4
    2

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.