Hartley: Hondin motor je prilično fleksibilan za utrkivanje

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Vozač Toro Rossa Brendon Hartley kaže njegov prvi GP vikend s Hondinim motorom nije uzrokovao nikakvu zabrinutost oko voznih karakteristika ili pretjecanja.

Novozelanđanin je blokirao kotače u prvom zavoju nakon čega je morao mijenjati strategiju, što ga je na kraju možda koštalo boljeg rezultata. Završio je na posljednjem, 15. mjestu s krugom zaostatka, a tijekom utrke je zbog probušene gume morao još jednom u boks.

No, Hartley kaže da napušta Melbourne ohrabren Hondinim motorom. Kaže da nije bilo problema oko performansi tijekom bitki kotač-uz-kotač.

“Vozio sam s drukčijim motorom na kraju prošle godine. Mislim da je Honda također vrlo fleksibilna za utrkivanje.”

“Očigledno, DRS i maksimalna brzina su velik dio pretjecanja, ali od onog što sam dosad vidio – sve ide bez problema, s vozačke strane nema puno toga na čemu moram raditi.”

“Sve ide u pravom smjeru, s moje strane nema zabrinutosti. Po onom što sam čuo – Honda sprema i nove dijelove.”

“Ne mogu komentirati ono što Mercedes i Ferrari imaju i čime raspolažu, ali i mi imamo par trikova u rukavu kad treba obaviti pretjecanje.”

Hartley kaže da se sad osjeća puno bolje kad ima stalno vozačko mjesto nego na kraju prošle godine kada je pao iz vedra neba.

“Osjećam se ugodno u momčadi i u bolidu. Puno bolje nego prošle godine. U kvalifikacijama smo možda trebali obaviti tri pokušaja. Mislim da bi nam to dalo bolje šanse za prolazak u Q2.”

“Pola desetinke smo bili udaljeni od Q2 i možda sam mogao to dobiti. Ali, osjećao sam se dobro, odmah sam znao što želim od bolida.”

“Iz te perspektive bio sam zaista sretan. Na kraju nismo dobili rezultat koji smo htjeli, ali mislim da je to u utrci svejedno bilo neostvarivo.”

Hartleyev timski kolega Pierre Gasly odustao je iz utrke nakon 13 krugova upravo zbog problema s motorom. Toro Rosso nije pružio informacije u kakvim su režimima bila njihova dva vozača i je li bilo razlike u postavkama, obzirom da je jedan odradio vikend bez problema, a drugi odustao tako rano u utrci.


Odgovor

5 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Vidili smo svi kakvo smeće imate u bolidu. A gledati ćemo to i narednih utrka nosikiriki.



    8
    -4

    12
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Bio bih analni otvor kad bih rekao da nece nista napraviti uskoro, ali “All Systems Woking?”…Mislim da bi Kvyatovo iskustvo (iako malo, vece od ove dvojice) moglo tu malo pomoci, a Honda ako ne napravi nista ove sezone nek polako krenu na motor za 2021. Predugo traje “privikavanje” na nove motore. Da se razumijemo zelim im da rijese probleme samo kazem da ne ulijevaju nikakvo povjerenje.



    19
    19

    0
  3. OnlyAlonso Prikaži

    Neznam na cemu on gradi optimizam jer su imali krug zaostatka i krepao je motor ali ima dobre vozne karakteristike….ali TR nije htio dati informaciju u kojem je rezimu motor radio,u kakvom god rezimu da je radio ne funkcionira…jer ste bili zadnji i DNF



    2
    -2

    4
  4. Mclaren
    Blaze monster Prikaži

    Nije mi jasno kako Honda u drugim takmičenjima kotira u samom vrhu,a ovdje se toliko muče, možda taj motor ima potencijala,al eto nikako da to na stazi pokaže, pa da je barem brz dok ne crkne,ili da je bar pouzdan iako sporiji, nikako bar jedno da spoje a kamoli oba (mada sam na predsezonskim testiranjima imao drugo mišljenje)
    Ja sam iskreno volio da je taj projekat sa Mclarenom uspio, bit će mi žao ako se u nekom momentu složi sve i motor proradi, pa ga uzme red bull…


    0
    -1

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.