Kubica: Ne bi bilo pošteno da kažem što mislim o Williamsovoj situaciji

Vijesti

Nakon brojnih kritika koje su bile upućene Lanceu Strollu poslije njegovih komentara kako je nemoguće utrkivati se u novom FW41, Robert Kubica nije htio komentirati stanje u kojem se Williams nalazi na početku nove sezone. Britanska je momčad zadnjih godina u stalnom rezultatskom padu, a 2014. su čak bili bolji od Ferrarija.

Prema onome što smo vidjeli u Australiji, momčad iz Groovea jedna je od najgorih na gridu, a uz to imaju i najneiskusniju vozačku postavu. Bodovi se zasad čine daleko, a u sličnoj situaciji mogli bi biti tijekom cijele sezone.

Kubica smatra da su vozači odradili dobar posao i ponavlja da njegova uloga nije komentiranje momčadi jer to ne bi bilo pošteno ni za koga.

“Ne bi bilo najpoštenije da kažem što mislim o momčadi zbog toga što to nije moja uloga. Pa ipak, mislim da je Lance odradio dobar posao. Nije mu bilo lako jer je bio prerano eliminiran u kvalifikacijama i vozio je premalo, a kad nekome fali iskustva, to je najvažnije. Zato je Sergej bio suočen s tako složenim zadatkom. Nakon Barcelone sam rekao da moramo zaostajati dvije sekunde za vodećima želimo li u Q2. U Melbourneu je zaostatak bio oko 2,2 sekunde. Ne znamo što će se dogoditi u sljedećim utrkama, ali ako realno analiziramo trenutnu situaciju, teško je bilo nešto očekivati od ove utrke” izjavio je Poljak.


Odgovor

5 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Volio bih ga vidjeti za volanom F1 bolida u utrci…..
    Ne smije ništa komentirati…… to može biti dvosjekli mač.



    22
    22

    0
  2. Enio Prikaži

    Od kad pratim F1 williamsi su bili moj izbor. Kad je došao BMW konacno sam se nadao da će opet na vrh. Ralf i onaj luđak Montoya bili bi sposobni za svašta samo eto…. I bili bi, bili su jako blizu ali u vodstvu momcadi vlada neko britansko ogranicenje. Recimo samo da sam razocaran no još uvijek su mi dragi.



    8
    8

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Nikad mi nije bilo jasno zašto sa BMW-om nisu uspjeli? JP Montoya je bio materijal za prvaka…. Meni je uvijek bilo žao, što nisu zadržali Jacquesa Villeneuva poslije njegove titule 1997.?

      Mislim da je Patrick Head bio taj tvrdoglavac, koji se želio riješiti i Villeneuva i Montoye.
      S tim; Montoya i Ralf Schumacher nisu baš pasali jedan drugome….. bili su kao ulje i voda.

      Moje mišljenje je da se Williams F1 ekipa neće izvući iz ove lovatorske gramzivosti…… na žalost, njihov kraj je blizu, sve bliže….. kao što je završio Brabham, Tyrrell, Lotus,……



      9
      8

      1
      • Enio Prikaži

        Nekako sam sličnog mišljenja.

        U doba BMW-a vjerojatno su imali najbolji motor. To se uostalom moglo vidjeti na mišićavim stazama gdje su bili bog i batina. Pretpostavljam da neka viša sila nije htjela nekog tko zna dizajnirati pobjednički bolid. Zbilja žalim ovako veliku momčad. I žalim što BMW nije ostao. Svemu tome kumuju ovi usisavaći, BMW je ipak kralj rednih motora


        0
        0

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.