Ricciardo: Mercedesov kvalifikacijski mod je veliki udarac za sve suparnike

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 18 komentara

Za kvalifikacije u Australiji kao da je zapela ista filmska traka – Lewis Hamilton u Mercedesu osvojio je peti uzastopni pole position. Ipak, samo je jedan do sada uspio pretvoriti u pobjedu, a sutra ima priliku da to učini i drugi put u karijeri. Britanac ih je na Albert Parku osvojio čak 7, no pobijedio je samo dva puta.

Nakon što smo vidjeli kvalifikacijsku formu momčadi, mora se reći da je Mercedes ponovno iznenadio, a ostali razočarali. Među razočaranima je zasigurno i Red Bull. Mnogi analitičari su stavljali austrijsku momčad ispred Ferrarija, no danas su crveni bili brži, plus što Ricciardo ima kaznu od tri mjesta, pa će Australac  sutra startati s osme pozicije. Daniel kaže da je kvalifikacijski mod Mercedesa udarac za ostale.

“Ovo je zaista frustrirajuće jer smo se nadali da će netko izazvati Mercedes, a oni su zadali veliki udarac svim suparnicima. Nisam očekivao tako veliku prednost. Znao sam da će između druge i treće runde biti razlika, očekivao sam oko dvije desetinke. Na kraju je ispalo šest desetinki, strašno. Njima je to sigurno dobro i vole to, no svi ostali mrzimo to. Nadam se da u utrci nemaju neki takav mod jer je ovo zastrašujuće.”


Odgovor

18 komentara

  1. Ferrari
    goran181 Donator Prikaži

    Sumnjam bas da je rekao “Ovo je bilo kao da su nas popišali u lice.”…



    7
    7

    0
  2. kreso Prikaži

    E..jel zna ko kakvo je vrijeme za sutra u najavi..hoce li nam kiša uljepsat utrku!??



    2
    0

    2
  3. Kimi Raikkonen 7
    tole28 Prikaži

    Može netko objasnit ovaj mercedesov kvalifikacijski mod ,ako zna nešto više



    10
    8

    2
  4. Ferrari
    Ferrari boy Prikaži

    Sjecate se kada je mercedes usao samostalno u f1 sa legendom Schumiem i Hamiltonom i tada su u kvalifikacijama bili medju prvima, ali su ih na pravcima zaobilazili kao da stoje dok nisu sastavili ovo sto su posljednjih godina. Znaci da od samostalnog ulaska imaju neki fazon sto drugi ne mogu kopirati, ali sutra ce biti jako jako zanimljivo



    6
    3

    3
  5. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Mercov kvali mod vjerojatno nije ništa posebno kako se misli. Zapravo je nešto vrlo jednostavno, no njihova je pouzdanost dovedena gotovo do savršenosti, pa si takav jači mod mogu i priuštiti. Ostale ekipe sigurno znaju kako taj njihov mod funkcionira jer realno, koriste ga već godinama, nisu ovi drugi budale, da je to neka finta posebna i ostali bi to koristili još odma u 2015. Jednostavno drugi ne žele riskirati motor.

    Pouzdanost je po meni najveće oružje Merca tokom ove dominacije, sve ostalo je podignuto na visok nivo upravo zbog toga. I ta pouzdanost nije nešto što je nastalo u zimi prije sezone 2014. Na tome se duže radilo.



    11
    9

    2
  6. Sebastian Vettel 5
    ZamaF1 Prikaži

    Hamilton je veliki vozač, u mojim očima sigurno ce biti medju top 5 ikad kada zavrsi karijeru. Ali jednostavno ne mogu vjerovati da moze pronaci 8 desetiniki u razdoblju od jednog kruga i da je to ciisto do vozača.



    7
    6

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.