Alonso: Olakšanje je vidjeti da smo konkurentni

Vijesti

Fernando Alonso nije uspio proći u posljednji dio današnjih kvalifikacija za VN Australije, ali McLarenov vozač poslao je pozitivnu poruku svom trkaćem inženjeru nakon što je saznao da je završio 11.

Španjolac će za sutrašnju utrku imati obećavajuću startnu poziciju, a na ruku mu ide i slobodan odabir guma. Današnji ulazak u Q3 bio je vrlo zahtjevan. Uz već znanu trojku, to je uspjelo i Renaultovim te Haasovim vozačima, a odmah iza njih smjestili su se McLarenovi.

Alonso je u svom posljednjem brzom krugu napravio grešku u prvom sektoru pa je vjerojatno bilo brzine za Q3, ali je zadovoljan prvim ovosezonskim kvalifikacijama.

“Zapravo sam vrlo sretan sa svojim krugom, uvijek si znatiželjan na kojoj se poziciji nalaziš. Bili smo poprilično brzi u mokrim uvjetima tijekom trećeg slobodnog treninga, a nakon toga smo uvijek bili između sedmog i 12. mjesta,” rekao je Alonso.

“Ovo je odlična polazna točka, čekaju nas brojne nadogradnje. Još uvijek se prilagođavamo, a s novim nadogradnjama bit ćemo bolji. Olakšanje je vidjeti da smo konkurentni.”

“Što se tiče utrke, znamo da ćemo startati na mekšim gumama kako bi imali što bolje performanse u prvom krugu. Degradacija je mala, sve tri komponente su slične.”

“Startat ćemo deseti jer će Bottas startati sa začelja. Osjećam se dobro cijelog vikenda, u svim uvjetima. Stigli smo s mnogim sumnjama, a s obzirom na ograničenja koja imamo, moramo više gledati prema prvoj trojki nego na grupu iz sredine poretka,” zaključuje Španjolac.


Odgovor

15 komentara

  1. Nando
    Lux14 Prikaži

    Nadam se da je istina ono što je rekao da će im ovo biti najgori vikend u sezoni (+2,5 s za vodećim :facepalm: ). Vjerujem da će nadogradnje kroz sezonu učiniti McLaren 4. ekipom, ali za dalje od toga je poprilično nemoguće, prevelikom se čini ova razlika koju smo danas vidjeli između njih i top 3



    7
    6

    1
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ja sam ne razocaran nego utucen…Nisam ocekivao cuda, ali nisam ni fijasko. Mislim da je suvisno pisati ista drugo.



    14
    6

    8
    • Felipe Massa
      Warrior Prikaži

      Kakav fijasko? Zar se nije znalo da su 3 standardne ekipe opet na vrhu, uz renault i haas i mclaren. Zanimljiva sezona kad force india i williams dobiju nsdogradnje u barceloni.



      2
      -1

      3
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Mclaren ne moze ciljat na 4-6 mjesto u konstruktorskom poretku pogotovo sa stavom da zele prekinuti Mercedesovu dominaciju…Sekunda ipo za bolidom koji ima identican motor je samo pokazatelj situacije u Mclarenu.



        17
        15

        2
      • avalon Prikaži

        Alonso king … ne samo 1,5 s nego i 1,8 s ( max ) ako gledaš ono šta ti najviše paše ALI možda si treba pogledat i 0,16 i 0,11 s za renaultom hulkenberga i sainza koji takođe koriste svoj , renaultov motor . s obzirom da tvornički tim ima više “iskustva” sa tom PU od McL u renaultu bi trebali bit više zabrinuti rezultatima Q nego u McL . lani u 3. sezoni McL sa hondom alonsovo vrime Q australije je bilo 1’25”425 s tj 1,7 s sporije nego današnje vrime sa renaultovom PU u prvim Q sa ovim motorom . možda navijači fernanda i mcL nisu zadovoljni ali “skidanje” 1,7 s u odnosu na lani nije baš zanemarivo .



        12
        12

        0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      I ja sam….. i utučen i razočaran…… McLaren je u vrlo lošem stanju…… preduuugoooooo.



      1
      0

      1
  3. Mclaren
    wilson Prikaži

    Konkurentni? Možda Renaultu i Haas-u. Konkurentniji od prošle godine i ništa više. Jedna od najboljih šasija? Je, iza vodećeg trojca i Renaulta. Jasno, treba vremena da se bolid podesi, optimizira cijeli paket alidobar dio toga je trebao biti riješen na testovima. Sa manjkom kilometara u Barceloni, sad se to pokušava nadoknaditi tijekom GP vikenda. I treba vremena, znanja da se to sve posloži. Nadam se boljem drugom dijelu sezone. Postolja ove sezone? Hmmmm….uz jako puno sreće. Nakon debakla sa Hondom ovo izgleda ok ali kad se usporedi sa napretkom ostalih ništa posebno.



    20
    18

    2
  4. Red Bull
    Fullerton Prikaži

    Prdeli su da imaju najbolju sasiju,zasto se onda sad ne borite sa RB nego se zadovoljavate sa 10,11 pozicijom…



    18
    5

    13
    • kreso Prikaži

      Nisu prdeli..nego postoji Gps koji kaze da su kroz zavoje bili brzi od vecine ostalih ali su ih ravnine pokopale…zadnja utrka u brazilu ti je primjer kad je alonso kroz zavoje bio u massinom mjenjacu a na startnociljnoj ravnini ni blizu i tako do kraja utrke…a ovo sad je prva utrka sa novim motorom tak da..nista nejde preko noci..



      2
      2

      0
  5. Ayrton Senna
    MCLfan Prikaži

    iskreno glupo je uopće bilo razmišljat o boljem rezultatu od ovog,pričekajmo europu ili silverston pa onda vidimo di je mclaren



    12
    10

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.