Rosberg objasnio kako pobijediti Hamiltona ove sezone

Izdvojeno

Nico Rosberg je otkrio kako rivali Lewisa Hamiltona mogu pobijediti Britanca ove godine, a prema bivšem prvaku, šanse za to imat će jedino ako odrade savršenu sezonu.

Nakon što je izgubio titule od Hamiltona 2014. i 2015., Rosberg je pobijedio svog kolegu 2016. te se odlučio umiroviti. Nijemac je samo jedan od dvojice vozača koji su uspjeli nadmašiti Hamiltona u istoj momčadi. Isto je pošlo za rukom i Jensonu Buttonu u McLarenu 2011.

Hamilton ulazi u novu sezonu kao jedan od glavnih kandidata za naslov nakon što je prošle godine vodio veliku bitku sa Sebastianom Vettelom.

“Lewisova slabost je nekonzistentnost, ima periode kada mu jednostavno ne ide,” rekao je Rosberg za Sky Sports.

“Ako ga netko uspije napasti u tom periodu i maksimalno iskoristiti situaciju, onda ga može zadržati iza sebe. Moraš to iskoristiti, apsolutno, i Sebastian je radio to poprilično dobro prošle godine.”

“Lewis je skoro nepobjediv tijekom svojih dobrih vikenda, nevjerojatno je brz i možda najbolji na gridu. Moraš biti na sto posto na svim područjima ako želiš pobijediti Lewisa, odnosno moraš odraditi savršenu sezonu. Inače nemaš nikakve šanse.”

Rosberg vjeruje da njegov nasljednik Valtteri Bottas, koji će krenuti u drugu godinu s Mercedesom, ima ono što je potrebno za izazivanje Hamiltona ove sezone, nakon što je s njemačkom momčadi prošle godine uzeo tri pobjede.

“Nadam se da će Valtteri biti još bliži Lewisu ove godine, jer je prošle sezone imao sjajne predstave, ali mu je falilo konzistentnosti. Mislim da ga može izazvati, želimo vidjeti dobru unutarmomčadsku borbu.”

“Sebastian mora biti sljedeći veliki izazivač za Lewisa. Kimiju, gledajući prošlu godinu, neće biti lako, ali možda se i on može poboljšati ove sezone. Red Bullovi vozači ovise o svojem bolidu. Ako će bolid biti dobar, taj dvojac je uzbudljiv, a kad su prvi vrhu, uvijek imamo akciju,” zaključuje Rosberg.


Odgovor

6 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Ma drago je meni što je on pobijedio LH, ali koliko ga plaćaju za ovo što je rekao?



    5
    -7

    12
    • Formula 1
      1883 Donator Prikaži

      Nico je pametan lik.
      Nije rekao ništa nepoznato, insajderski. Bottas je prošle zime rekao da će razgovarati s Nicom o Lewisovim slabostima i tražiti savjete kako ga pobijediti, ali Nico ga je odbio rekavši da to Bottas sam mora otkriti.



      28
      25

      3
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Nico je otkrio toplu vodu.



    3
    -6

    9
  3. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Ili jednostavnije, da protivnici naprave bolide približne Mercedesu. Nadam se da će to biti slučaj ove godine.



    7
    5

    2
  4. James Hunt
    f1_zg Donator Prikaži

    Grunf: “Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti.” i “Ako želite pobijediti u utrci, morate prvi proći kroz cilj.” Možda mu je Rosberg neki daljnji rođak? :)



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.