Boullier: Ove godine vidjet ćete drukčijeg Fernanda

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier tvrdi da je Fernando Alonso ove sezone jedan sasvim drukčiji vozač.

McLaren je prešao na Renaultove motore nakon tri loše godine suradnje s Hondom, a Boullier kaže da je Alonso revitaliziran nakon te promjene. Dvostruki svjetski prvak je sakupio samo 82 boda ukupno u prošle tri sezone, a najbolji rezultati su mu dva peta mjesta.

“Obratite pozornost na njega, ove godine je to drukčiji Fernando. Možete to vidjeti i po predsezonskim testiranjima. Dolazio je prije ručka iako nije bio njegov dan za vožnju.”

“Sjećam se prošle godine da je dolazio u 7 sati navečer, a ove godine je tu bio prije ručka.”

Boullier dodaje:

“Da, sretan je. On je kompetitivan, želi najbolje od najboljeg i naravno uvijek želi još, uvijek. Alonso je u drukčijem mentalnom stanju ove godine. Provodi puno više vremena tu čak i kad nije u bolidu. Jako je zainteresiran i podržava ono što radimo.”

McLaren je tijekom predsezonskih testiranja uspio izazvati pet crvenih zastava unatoč lošijim vremenskim uvjetima na prva četiri dana, a ukupan broj krugova im je 599, što je manje od bilo koje druge ekipe.

Ipak, zadnjeg dana testiranja Alonso je ostvario treće najbolje vrijeme, a vrijedi spomenuti da je unatoč poteškoćama McLaren napravio više krugova kroz ta dva tjedna nego prošle godine s Hondom.

Boullier kaže da je promjena motora ogroman stimulans i to je bilo vidljivo tijekom zime.

“Znate da imate u svom bolidu motor koji je pobjeđivao na utrkama. Možda nije najbolji od svih, ali je svejedno dovoljno dobar za borbe za podije i pobjede.”

“Moram reći da sam impresioniran kako je McLaren kroz prošle tri godine zadržao motivaciju. Sad smo imali mali reset i opet dolazimo u područje gdje tražimo performanse u bolidu, u ekipi, u operacijskim strukturama, a to smo pomalo bili izgubili,” zaključuje Boullier.


Odgovor

4 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Zelim ove godine vidjeti puno bolji McLaren.



    25
    24

    1
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Tolika upornost.. Gotovo bi rekao tvrdoglavost.. Divim se njegovoj motivaciji.. Čovjek jednostavno ne odustaje.. pogotovo nakon zadnje 3 godine katastrofe.. Šteta što u Ferrariju nisu uspjeli složiti samo malo bolji bolid sve one godine dok je bio tamo.. Mada je 2010 i 2012 bio jako blizu.. A možda je sve to samo karma za Chrasgate i Spygate.. Zavela ga je “tamna strana”..



    29
    27

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.