Webber: Ricciardo se nalazi na tankom ledu

Izdvojeno

Bivši F1 vozač, Mark Webber, osjeća da se njegov sunarodnjak Daniel Ricciardo nalazi u delikatnoj situaciji zbog ugovora koji mu istječe na kraju ove sezone. Red Bull i Ricciardo trebali bi tijekom prvih nekoliko utrka vidjeti mogu li sklopiti novu suradnju.

“Prvi dio godine je vrlo važan za Daniela, on to zna. Nalazi se na tankom ledu, to je neupitno. Svaki vozač dolazi do trenutka u karijeri kada je vrijeme za pregovore oko ugovora, a zrak u momčadi je nešto drugačiji,” rekao je Webber.

“Prošao sam kroz to “primirje” usred kojeg se samo spuštaš, i očito, dolaziš na sam rub gdje čekaš obnovu svog ugovora. Bilo da ti odugovlačiš ili momčad. Prošao sam kroz obje situacije.”

“Na kraju dana, kad staviš kacigu, to ne utječe na tebe. Nije bitno imaš li petogodišnji ili petominutni ugovor – moraš isporučiti. Momčad vidi to.”

“Trenutno procjenjuju sve, nema se gdje sakriti, što je dobro za njega zbog toga što se tu odvajaju oni dobri od onih što ne valjaju. Zato i nastavlja sa svojom karijerom, jer zaslužuje biti ovdje.”

Webber, međutim, ne misli da je Ricciardova budućnost u Formuli 1 pod upitnikom.

“Siguran je u Formuli 1. Samo je pitanje želi li savršenu momčad za 2019. i u njoj status prvog vozača – to je ono što želi postići,” zaključuje Australac.

Iz Red Bulla uvjeravaju kako žele zadržati Ricciarda, ali i isto tako da su osigurani ukoliko ne postignu dogovor.


Odgovor

17 komentara

  1. Sebastian Vettel
    zizof1 Prikaži

    Bila bi velika šteta da tako brz i konstantan vozač ne dobije priliku boriti se za naslov.



    19
    19

    0
  2. Formula 1
    1883 Donator Prikaži

    Ovo će mu biti peta sezona u Red Bullu i mislim da želi promjenu od iduće godine. Rado bih ga vidio u Mercu uz Hama. Bottas je ok osoba i vozač, može ponekad odvesti izuzetno dobru utrku, ali za razliku od Riccia smatram da nije pri vrhu u F1.
    Isto tako, smatram da uz Maxa neće imati budućnost u Red Bullu zato što će momčad vjerojatno više podupirati Maxa. Slučajno ili ne, dok Max nije potpisao novi ugovor prošle godine imao je hrpu kvarova i problema, nakon potpisivanja novog ugovora bolid je poletio i Max se borio za pobjede. Za očekivati je isto i kod Riccia ove sezone. Ukoliko ne potpiše, svaka mogućnost je otvorena kada su u pitanju Helmut i Horner.



    13
    2

    11
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ricci sve probleme moze rijesit tako da bude brz, po mogucnosti brzi od Maxa. Ako si brzi onda ce ekipa sigurno tebe favorizirati, ako nisi jebiga sam si kriv



    18
    18

    0
    • Antonio Giovinazzi
      Mazzacane Prikaži

      Slažem se. Ni meni nije baš najjasnija ta konstatacija koja se često povlači da će Red Bull favorizirati Verstappena bez obzira na brzinu i rezultate. Favorizirat će ga i ako bude sporiji od Ricciarda? Ne znam kad je to neka momčad pri vrhu favorizirala sporijeg vozača.



      14
      14

      0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Pitanje je hoće li oni dozvoliti da Max bude sporiji id Riccia.



        28
        24

        4
      • Daniel Ricciardo
        MALAK Prikaži

        U F1 ima mali milijun stvari koje vrlo lako mogu utjecat koji vozač če imati probleme na utrci a koji ne pa čak i do te mjere da ni bodovi nisu ponekad bitni.
        Helmut je svoje rekao a sjetite se kada je bilo jedno krilo na GP Britanije pa kako je to završilo između Seba i Marka … itd.
        Ako se favorizira jedan vozač vrlo lako se napravi razlika,ne može te brzina nikakva spasit ako ne dobivaš 100% podršku od tima,djelova,poboljšanja i na kraju psiha radi svoje …



        6
        3

        3
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Naravno, a Red Bull nam je trenutno najbolji primjer toga. Komu to nije u potpunosti jasno neka pogleda prošlogodišnji razvoj situacije kroz utrke, prije i poslije potpisivanja Maxovog ugovora.
        U F1 je sve moguće, da se razumijemo, ali onakav scenarij blago rečeno postavlja neka pitanja na koja mi ne možemo imati konkretan odgovor.



        1
        -2

        3
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Evo ih opet o krilu…
        Ja se vrlo dobro sjećam šta je tu bilo. Ali neki se očito samo sjećaju senzacionalističkih naslova…



        6
        5

        1
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Webber se odrekao tog krila jer mu kako kaže nije pasalo pa ga montirali Vettelu jer je ovaj svoje oštetio. Bilo mu krivo, ali to krilo je Red Bullovo a ne Webberovo. Taj dio nisam niti komentirao kako vidiš, a sumnjam da kolega @MALAK nije upućen jer je to nešto o čemu se puno pisalo i raspravljalo.



        1
        1

        0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    https://m.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/363245/verstappen-ben-nieuwe-vettel-project-binnen-red-bull/

    Helmut Marko je svoga konja za utrku odabrao.

    “I am actually his new project, with which he wants to repeat the Vettel story and wants to win world titles”, says Verstappen in conversation with the German Auto Bild about his Austrian discoverer at Red Bull Racing.

    “I am very proud of that, and I hope that we will save it together and that I will remain his last milestone forever.”



    5
    4

    1
  5. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Ricci je tip vozaca koji moze osvojiti prvenstvo, sto je jedino i bitno, u kojoj ekipi ce to bit pokazat ce vrijeme.



    15
    15

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.