Alonso: McLaren mora biti 4 desetinke od vodećih, s tim ću se moći nositi!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 28 komentara

Fernando Alonso će za tjedan dana krenuti u svoju 18. sezonu u Formuli 1. Dvostruki svjetski prvak sve svoje nade o trećem naslovu polaže već četvrtu godinu u McLaren, ali ovaj put će u bolidu umjesto Honde imati Renaultov motor. Dobro je poznato da su u McLarenu svoju šasiju ocijenili kao jednu od najboljih na gridu, a sad će to napokon uspjeti i pokazati uz isti motor kojeg koristi i Red Bull.

“Imam puno povjerenje u sebe i znam da mi treba bolid koji je dvije, tri ili četiri desetinke daleko od vodećih kako bih se mogao igrati. Na nekim stazama ćemo izgubiti, na nekim ćemo ih pobijediti.”

“Napravimo izračun svakog vikenda i ako vidimo da možemo eliminirati gubitak na pravcu – trebalo bi biti u redu i trebali bismo biti gore. Ne znam hoćemo li pobjeđivati, ali bit ćemo blizu Red Bullu ili tako negdje.”

“Što se tiče šasije, prošle godine smo bili jaki na tom području i to mi je odagnalo misli o odlasku iz F1. Vidim da bolid može ponuditi puno više, unatoč problemima na predsezonskim testiranjima, i nadam se da ću to iskoristiti.”

“Šasija napreduje onako kako želimo i ako imamo dobar motor – trebalo bi biti dobro. U F1 nikad ne znate, imate pametne inženjere, puno tehnologije, vidi se ako izgubite 10 milisekundi u sporom zavoju, kočenje, trakcija, pritisak u gumama konkurencije…”

Alonso također priznaje da nije bilo lako zadržati motivaciju kroz sve ovo vrijeme:

“Iskreno, bilo je boljih i gorih dana, ali ne tijekom trkaćeg vikenda. Kad ste na stazi i kad ste s inženjerima onda se maksimalno pripremite. Natjecatelj u vama želi da budete najbolji što možete biti i spremni za svaki izazov. Ali, između utrka je bilo komplicirano i morao sam se malo natjerati da budem usredotočen,” zaključuje


Odgovor

28 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Kamoli srece da tako bude, ne sumnjam da bi u tom slucaju Alonso mogao pokazati sto zna. Ja sam svjestan da bi bio itko prvak u danasnjoj f1 da treba najbolji paket ili jako blizu najboljeg. No definitivno Alonso fali u borbi za vrh. Kakav bi to duel bio da su Rb Ferrari i Merc podjednaki a Alonso im za petama. Isto tako vjerujem bez obzira na probleme na testovima da je McLaren prelaskom na Renault dobio aman toliko da bude odmah u startu 4 ili 5 momcad. A samim time ocekujem tu i tamo Alonsa da zapapri Bottasu Kimiji i mozda Riciardu.



    14
    8

    6
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Skroman momak..



    19
    19

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    znači i dalje stoji kod one izjave da donosi 6 desetinki po krugu. :D



    18
    15

    3
  4. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Nemoj opeeeet moj Alonso. Nemoj opet da se brukas…



    10
    -7

    17
  5. Fernando Alonso
    Lukijan14 Prikaži

    Nadam se da je tako Alonso.



    16
    16

    0
  6. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    A di je ono da su top 3 sekundu i vise ispred svih ostalih?



    3
    3

    0
  7. Formula1
    f1zd Prikaži

    Baš me zanima hoće li i ove godine vrtiti najbolje krugove u životu :mrgreen:



    16
    14

    2
  8. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Samo neka je brzine u Mclarenu a nekako se nadam da ima vidjevši onaj krug na testiranjima..Samo neka poprave pouzdanost.jer s Hondom nisu imali ni brzine niti pouzdanosti.
    Nekako bi bilo lijepo da Mklaren ima brzine za top 5 a onda nek se pokvari samo da mi gledat Alonsa sa konkurentnim bolidom u borbi a ne da ga na pravcu prelasze kao da stoji.



    12
    6

    6
  9. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ma Alonso osvaja naslov sa ovim McLarenom. Hamiltone cuvaj se.



    27
    20

    7
  10. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ne bude on više nikad WDC. Zbog namještaljki 2005, 2007 i 2009 mu i je takva karma.



    6
    -11

    17

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.