Ocon željan borbe za naslov s Verstappenom

Izdvojeno

Esteban Ocon volio bi se boriti s Maxom Verstappenom za naslov u Formuli 1, što bi oživjelo njihove intenzivne dvoboje koje su vodili u nižim serijama.

Force Indijin vozač je 2011. izgubio europsku WSK karting titulu od Verstappena, ali mu se osvetio 2014. osvajanjem europske Formule 3 u kojoj je Nizozemac završio treći.

Verstappen je zasad stigao do tri pobjede u Formuli 1, a Ocon se sprema za drugu punu F1 sezonu s Force Indijom i cilja na mjesto u Mercedesu.

“Da, volio bih se boriti s Maxom za naslov, nema problema. Charles [Leclerc] i Max su vrlo, vrlo jaki vozači. Utrkujem se s njima od samog početka. Znam koliko su dobri i siguran sam da ćemo ponovno voditi borbe u budućnosti.”

Mladi Francuz je komentirao rivalstvo s Verstappenom:

“Sve je počelo 2010. ili 2011. Nismo bili prijatelji, vodili smo intenzivne borbe. Nekada smo i pretjerali. Sada nemamo problema, normalno pričamo, Max je cool lik.”

Verstappen je rekao Autosportu kako on i Ocon nisu imali nekih pozitivnih zajedničkih trenutaka.

“U to vrijeme nismo voljeli jedan drugog, ali to je dio igre. Istu situaciju sam imao s Leclercom.”

Red Bullov vozač kaže kako ga ne zanima hoće li biti dio velikog F1 rivalstva s Oconom.

“Nikada nisam razmišljao o tim stvarima i mislim da se u današnje ne radi o dvojici vozača nego o više njih. Ne gledam na to kao rivalstvo.”

Dok je Ocon debitirao u Formuli 1 na polovici 2016., Verstappen je iz F3 serije odmah prešao u Formulu 1 i 2015. s Toro Rossom započeo svoju F1 karijeru.

“Naravno da mi je to bilo teško prihvatiti. Osigurao sam F3 titulu utrku prije kraja prvenstva, a on je prvi otišao u Formulu 1. Bilo mi je teško, ali znao sam da oko sebe imam prave ljude i da će moje vrijeme doći. Cijelo vrijeme učim. Što više voziš, to si bolji kada do tebe stigne titula,” zaključuje Ocon.


Odgovor

15 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Budućnost Formule 1.. Jedva čekam…



    8
    8

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Polako bolan.
    Biće, akBgda.
    I da Leclerc bude tu negdje, super :kokice:



    7
    7

    0
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Ocon mi izgleda odlican vozac al nesto preko cega nemogu prijeci je to da je dodao na instagram video u kojemu se jasno vidi kao djete da je navijao za ferrari i vozio trke s kartingom u bojama i oznakama ferraria, i na videu oznaci samo mercedes. Iskreno ja bih rade bio u ferraria bez naslova nego u mercedesu pisao povjest.



    10
    -15

    25
  4. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Uz ono što smo do sada vidjeli od Ocona, Verstappena, Leclerca i Norrisa, nema straha za dosadu u F1. Još da vlasnici F1 malo olabave sa pravilima, olakšaju bolide, skinu HALO…ma gdje bi bio kraj… :)



    21
    20

    1
  5. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Ovu sezonu treba preživjeti.
    McLaren, Renault, Haas, TR …. svi su pokazali vise nego FI …. Checo i Ocon trebaju jaku sezonu da se pokazu top timovima.



    10
    10

    0
  6. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Vedra je buducnost :D



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.