Mercedes objasnio zašto su izbjegavali hypersoft gume na testiranjima

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Toto Wolff tvrdi da je Mercedes izbjegavao Pirellijeve nove hypersoft gume jer vjeruje da će se na tim gumama samo “preživljavati” stint.

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas su testiranja u Barceloni završili s najboljim vremenom za više od sekundu sporijim od Sebastiana Vettela u Ferrariju. To je indikator da nisu hvatali jedan brzi krug već su se fokusirali na tvrđe komponente.

Wolff odbacuje nagađanja da je to nekakav znak slabosti.

“Odlučili smo da nećemo koristiti hypersoft jer mislimo da je to guma koja može biti od koristi samo u jednom krugu, a testiranje se svodi na skupljanje podataka i razumijevanje setupa.”

“Hypersoft je samo još jedan veliki korak od ultrasofta po pitanju gripa. Bit će to kvalifikacijska guma i htjeli smo se koncentrirati na razvojni rad više nego na jedan brzi krug.”

“Mislim da će hypersoft biti samo za kvalifikacije i onda trebate izdržati prvih nekoliko krugova.”

Wolff kaže da su svi bolidi imali problema s trošenjem guma na mekšim komponentama. No, također kaže da Pirellijeve procjene o razlici u vremenu između određenih komponenti nisu apsolutno točne.

“Ono što smo mi vidjeli je bilo puno manje od Pirellijevih prognoza. Između mediuma i softa, softa i supersofta, supersofta i ultrasofta vidite male napretke, između desetinke i dvije. Ponekad uopće nema razlike.”

“Kod nekih ekipa poput Williamsa uopće nije bilo razlike,” zaključuje Wolff.


Odgovor

6 komentara

  1. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    A Mclaren je pak bio non-stop na Hypersoftu , ma nije ni bitno.
    Ali Mclaren kada je več nepouzdan i kvari se da barem bude onda brz dok se ne pokvari da se uspije s nekim i utrkivati jer sa Hondom je bio i nepouzdan i spor.
    Alonso je u jednom krugu napravio interesantno vrijeme i zato se NADAM (a Nada je k…) da možda u Mclarenu ima brzine i da je bolid brz ali nepouzdan i to bi bilo OK jer prijašnjih godina sa Hondom je bio spor.Pa pomalo kroz sezonu da riješe boljke i da uštimaju taj Reno motor ipak je prva godina i sve je to nabrzaka posloženo treba biti pošten i dati im vremena ali ne mnogo u drugom djelu sezone ih očekujem u borbi za 4 mjesto sa Renaultom …



    11
    9

    2
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Toto ga zna često malo kakati i piliti naopako tako da ja osobno sve njegove izjave uzima sa dozom rezerve.. Činjenica je da se Meca i prije mučila sa mekšim komponentama i da su im uvjek bolje ležale tvrđe komponente i očito je da taj problem nisu uspjeli ni ove sezone rješiti.. Hoće li to biti i ove sezone dovoljno.. Nisam siguran.. Mislim da će ih Ferrari još jače pritisnuti i da će biti neizvjesno do samog kraja sezone..



    11
    9

    2
    • beli333 Prikaži

      Tocno tako lažu i skrivaju prokleti švabe sve do samog pocetka prvenstva.to je takav narod jos od prvog svj.rata nadalje uvjek su isti.tek onda kad treba izvade tesko naoruzanje i rasture sve redom



      7
      5

      2
      • beli333 Prikaži

        I nema sanse da svjet vidi njihovo tehnolosko napredovanje prije nego treba.ja bi samo zbog njih uveo vec od sljedece sezone nova pravila jer oni vec imaju spremno sve do 2021.i onda ce krenut naprijed prije svih jer naravno sve ce imat spremno.ali takvi su kakvi su i to im se mora priznat.najinteligentniji su i tu im skidam kapu iako ih ne podnosim



        6
        3

        3
  3. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Da ne odjebemo sezonu prije pocetka



    2
    2

    0
  4. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    “da Pirellijeve procjene o razlici u vremenu između određenih komponenti nisu apsolutno točne.

    “Ono što smo mi vidjeli je bilo puno manje od Pirellijevih prognoza. Između mediuma i softa, softa i supersofta, supersofta i ultrasofta vidite male napretke, između desetinke i dvije. Ponekad uopće nema razlike.”

    “Kod nekih ekipa poput Williamsa uopće nije bilo razlike,” zaključuje Wolff.”

    PAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA :’) :’)



    1
    -1

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.