Horner: Hamilton i Mercedes su apsolutni favoriti za naslov

Izdvojeno

Red Bullov šef Christian Horner nada se kako austrijska momčad ove sezone može smanjiti zaostatak u odnosu na Mercedes i Ferrari, ali je svjestan tko je prvi favorit za naslov.

Horner je ranije rekao da osvajanje prvenstva nije realan cilj za Red Bull u njihovoj trenutnoj situaciji. Međutim, spomenuo je da želi da tim nastavi remetiti račune prvim dvjema momčadima, kao i na kraju prošle sezone.

Britanac nastavlja sa sličnom retorikom i vidi Mercedes kao momčad koju će ponovno trebati pobijediti.

“Mercedes, zasigurno, ulazi u sezonu kao favorit,” izjavio je Horner.

“Imali su jaku predsezonu, isto kao i dominantnu prošlu godinu, a pravila se nisu mijenjala.”

Bez obzira na moguću Mercedesovu dominaciju, Horner je kazao kako će njegova momčad biti vrlo konkurentna na stazama gdje nedostatak snage ne dolazi toliko do izražaja.

“Nadamo se da ćemo uspjeti smanjiti zaostatak. Postoje staze na kojima ćemo biti vrlo konkurentni. Naš zadatak je pokušati boriti se s Mercedesom i Ferrarijem.”

“Morate priznati da su Lewis Hamilton i Mercedes apsolutni favoriti, ali mi imamo dva odlična vozača, Daniela Ricciarda i Maxa Verstappena, pa bi ih bilo lijepo vidjeti na vrhu. I naravno, Ferrari će također biti jak.”

Rezultati s testova nisu pravi pokazatelj

Red Bull je tijekom zimskih testova na Catalunyi pokazao solidnu brzinu, ali Horner tvrdi da je teško predvidjeti trenutni poredak zbog različitih testnih programa. Britanac je naglasio da brzina i kvaliteta razvoja bolida čine razliku tijekom sezone.

“Jako je teško donositi zaključke nakon predsezonski testiranja. Momčadi voze s različitom količinom goriva i snage u svojim motorima, ali postoje neke naznake.”

“Mercedes izgleda vrlo brz u dužim vožnjama, a mi i Ferrari smo vrlo blizu.”

“Sve ovisi o tome tko može najbrže razvijati svoj bolid tijekom 21 utrke. Svaki će bolid biti drugačiji na svakoj stazi. Radi se o dobivanju novih nadogradnji i različitih dijelova na bolid što je brže moguće kako bi se napravila razlika u performansama.”

“To je naš izazov. Imamo izvrsnu momčad, imamo dva velika vozača, a naš je zadatak preduhitriti protivnike u razvoju. Znamo da smo slabiji što se tiče konjskih snaga pa to znači da moramo imati bolju šasiju i moramo se osloniti na naše vozače,” izjavio je Horner.


Odgovor

4 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    “Imali su jaku predsezonu, isto kao i dominantnu prošlu godinu, a pravila se nisu mijenjala.”
    Pa baš i nisu imali tako dominantnu sezonu 2017.. Imali su sreće u Azijskom djelu turneje.. Tu su stvorili ključnu prednost.. Da toga nije bilo tko zna tko bi nakraju uzeo titulu..
    Ali svi jednm moraju pasti pa će i moćna Meca..



    10
    1

    9
    • Sebastian Vettel
      zizof1 Prikaži

      Ja ipak mislim da je Ferrari u cijeloj prošloj sezoni imao sreće da ih toliko dugo pritišću. Mercedes je ipak bio kroz cijelu sezonu kompletniji bolid. Ali, to je opet samo moje mišljenje i neki osjećaj..



      16
      9

      7
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Ne bih rekao da su bili brži cijelu sezonu. Ali imali su ključnu prednost u kvalifikacijama. Tako da im je bilo lakše dolaziti do pobjedea, jer je prestizanje bilo jako teško sa ovim širim bolidima. A još Mercedes jako brz na pravcima…
        Ali imao je i Ferrari neke staze gdje im Mercedes nije mogao ništa. Baš one ključne u kojim su najviše prosuli bodova zbog sudara i kvarova na motoru. Singapur je trebao biti 1, 2. I Malezija je trebala biti jaka za Ferrari. Vettel se nije kvalifikovao zbog kvara, a Kimi za malo izgubio od Hamiltona.



        12
        10

        2
      • Kimi Raikkonen
        zoka Prikaži

        Baš u maleziji kimiju krepa motor a mogao je napokon pobjediti, ferari je tu bio baš bez.



        2
        2

        0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.