Ferrari doveo FIA-inog direktora za sigurnost Laurenta Mekiesa

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 8 komentara

Nakon što je Renault prije nekoliko mjeseci potvrdio dovođenje bivšeg FIA-inog tehničkog direktora Budkowskog u svoje redove, Ferrari je krenuo istim putem te je pod svoje okrilje doveo FIA-inog direktora za sigurnost i zamjenika direktora utrka, 41-godišnjeg Francuza Laurenta Mekiesa. Nova tehnička uloga koju će Mekies obavljati u Ferrariju još nije poznata, a s poslom će započeti u rujnu ove godine.

U FIA-inom kratkom izvješću stoji:

“Do njegovog odlaska iz FIA-e krajem lipnja, Mekies će nastaviti raditi kao FIA-in direktor za sigurnost. Međutim, odmah će prestati sa svim F1 dužnostima te više neće biti uključen u bilo koje F1 pitanje, trenutno odlazeći sa svog mjesta zamjenika F1 direktora utrka.”

Mekies se FIA-i pridružio u listopadu 2014. kao direktor za sigurnost te je radio na sigurnosnim pitanjima u raznim prvenstvima pod okriljem krovne organizacije. Početkom prošle godine je imenovan zamjenikom direktora F1 utrka.

Momčadi nisu bile pretjerano oduševljene kada je Renault doveo Budkowskog, pa je dogovoreno da će se on u Enstoneu pojaviti tek u travnju ove godine. Stoga nam ostaje za vidjeti kakve će diskusije nastati nakon još jednog odlaska FIA-inog čovjeka u momčad Formule 1.

“Budkowski je bio u izuzetno povlaštenom položaju te je nedavno bio u zračnim tunelima i gledao pojedinosti bolida za sljedeću godinu”, rekao je svojevremeno Red Bullov šef Christian Horner. “Mislim da je potpuno neprikladan otkazni rok od tri mjeseca i zatim pojavljivanje u konkurentskoj momčadi Formule 1.”


Odgovor

8 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Bit’ će rata….. sve mi smrdi na puno prljavih poteza….. i na neku frku…..



    17
    17

    0
  2. Ferrari
    dadomofa Prikaži

    Ovi iz Red Bulla su uvjerljivi svjetski prvaci kad je prigovaranje/žaljenje u pitanju. Za sve se žale, a dok su oni izigravali sustav bilo im je sve ok.



    12
    7

    5
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Ni blizu ulozi i tajnama kojima je raspolagao Budkowski



    4
    2

    2
    • Ayrton Senna
      FerrariF1 Prikaži

      Slažem se..



      2
      0

      2
    • Wolf
      hattrick Donator Prikaži

      Ne mora biti nužno.. direktori uglavnom rade menagement, dok su ispod njih ljudi više upoznati sa objektima tog posla (recimo bolidima). Primjer.. Budkowski dođe i obiđe sve timove da provjeri rad svojih “podanika”.. radi l i se sve po proceduri.. dok jedan Mekies koji je zadužen da svi bolidi sa svojim konstrukcijama budu u sigurnosnim okvirima (ne zaboravimo da oni imaju najviše posla u analiziranju šasije tokom homologacije). Po meni taj njegov tim ima puno više sitnih detalja u glavi nego jedan Budkowski sa svojom direktorskom administracijom iza sebe (čitaj “tajnicom”). Istina je kako je Budkowski radio kao supervizor u Ferarijevom zračnom tunelu i kasnije bio šef aerodinamike McLarena, i tu su možda i najveće vrijednosti tog ljudskog resursa, dok je Mekies bio samo inžinjer iz Toro Rossa. Još je i razumljivo zašto Renault zove takvog aerodinamičkog stručnjaka u svoje redove, no Ferarrijev poziv “bišeg Toro Rosovog inžinjera” može biti više povezan sa činjenicom da je bio faktikčki treći čovjek uz Charly Whitinga, jer je njegov prelazak u FIA-u 2014g bio planiran kao zamjena sad već umirovljenog Herbie Blasha (najbližeg čovjeka do direktora utrke Charly Whitinga). Po mnogima najviše prašine bi podiglo prelazak Whitinga u neki od timova jer on navodno zna piuno toga, a po struci je inžinjer višeg kova koji je nekoć radio kao šef inžinjera u Brabhamu (Ecclestonovom timu). Mislim da on i Berni imaju prste u svemu i svačemu i danas.



      4
      4

      0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      @hatt
      ne bi se bzvz. podigla onolika halabuka za budkowskog.


      0
      -1

      1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Mislim da ima istine u obe tvrdnje.. Ovaj mozda zna vise o trenutnim stvarima a Budkowski vjerojatno vise o mozebitnim promjenama koje su dogovarali pa moze na taj nacin pomoc.. Uglavnom, mislim da obojica imaju vrijedne podatke.. Ono, bacamo ideje..



        1
        1

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.