Bottas: Mercedes nije sekundu ispred ostalih

Izdvojeno

Valtteri Bottas negira tvrdnje da Mercedes ulazi u novu sezonu sa sekundom prednosti u odnosu na najbliže rivale.

Nakon završetka zimskog testiranja, iznosi se puno podataka kako bi se pokušao predvidjeti jakosni poredak uoči otvaranja sezone u Australiji.

Jedna od analiza događanja na Catalunyi u utrci stavlja Mercedes ispred Ferrarija i Red Bulla najmanje za sekundu, dok bi kvalifikacije mogle biti nešto izjednačenije.

Bottas i Hamilton relativno su sretni s W09 bez obzira na brigu oko potrošnje guma, ali Finac se ne slaže s tvrdnjama da Mercedes već sad ima ovoliku prednost.

“Sigurno nismo sekundu ispred ostalih,” rekao je Bottas.

“Moramo nastaviti s radom još tjedan i pol prije putovanja u Melbourne. Bit će zanimljivo vidjeti gdje se nalazimo.”

Oko problema s gumama, Bottas kaže da im mekše komponente zadaju glavobolju.

“Medium i hard gume su radile poprilično dobro. Mislim da još uvijek imamo problema s mekšim gumama kod kojih se pojavljuje blistering. Nadamo se da će biti drugačije u Melbourneu, ali da, na novoasfaltiranoj stazi u Barceloni smo imali poteškoća.”

“Momčad je odradila veliki posao kroz posljednja sva tjedna. Zaista uživam raditi s njima i jedva čekam utrkivanje.”

Mercedesove ultrasoft gume na testu u Barceloni

Red Bullov Adrian Newey misli da je jedna od većih razlika između Renaultovog motora u odnosu na Mercedesov i Ferrarijev način potrošnje ulja.

“Za nas, potrošnja ulja na 100 kilometara je 0.1 litara. Mercedes i Ferrari idu do limita od 0.6 litara.”

Ferrari možda riskira s ovakvim načinom, a kroz testove smo vidjeli veliki dim koji izlazi iz novog bolida. Vettel tvrdi da im to ne predstavlja problem, ali priznaje da još uvijek moraju posložiti neke stvari.


Odgovor

15 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Vidjet cemo cija majka crnu vunu prede.



    1
    -1

    2
  2. Marlboro
    dt213138 Prikaži

    Nemoguce, pila naopako



    1
    0

    1
  3. Formula E
    SasaSaki Prikaži

    Mislim da je ovaj Botas sasvim prosjecan vozac koji je imao srecu da se nadje na pravom mjestu u pravom trenutku u vrhunskom bolidu.Nista spektakularno nije pokazao prosle godine.Hamilton moli boga da ostane jer je za dvije klase jaci od njega.Klasicni vodonosa



    22
    9

    13
    • avalon Prikaži

      2 prosječna u mercedesu i da bolid nije superioran u odnosu na druge ko zna di bi bili ? posli osvajanja titule 2008. LH je prvenstva završava 2 X na 4. i 3 X na 5. mistu pa je očito da nije došlo do promjene PU i dominacije merca da bi osta prosjek . u 6 sezona McL 21 pobjeda (prosječno 3,5 po sezoni ) , a u mercedesovih 5 sezona 41 ( prosječno 8,2 pobjede … 230 % više ) isto ka bottas koji je lani samo zahvaljujući mercu ostvarija 13 postolja od čega 3 najviša … u 19 trka jer je ima jedno odustajanje (španjolska ) . prosječan vozač je i seb jer da se nije naša u RB (da je osta u TR ) ne bi osvojia 4 uzastopne titule isto ka i njegov uzor MS jer da nije potpisa za ferrari ne bi ih naniza 5 uzastopno . a šta tek reć za buttona ? da nije bija u pravom trenutku u brawnu GP , prost u McLH , McL TAG porscheu , senna u McLH , mansell u williams renaultu ,keke rozberg u williams ford cosworthu ( po jednu jedinu titulu svaki … sritni “prosječnjaci” isto ka i nico rozberg ) , max u RB ( a da je osta na “krivom” mistu u TR ka sainz ? ) itd , itd … jbte koliko prosječnih , a sritnih :) :) :) da mi je samo znat kako su uspili “uletit” u top bolide ? možda su ih šefovi timova smatrali top vozačima pa su ih zato angažirali ? ;)



      32
      19

      13
  4. Bmw
    Kuki Prikaži

    Ima ferari velike sanse ove godine trebaju imati samo dobru strategiju radi guma i kimija ispred bottasa



    9
    6

    3
  5. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Svako ko misli da je Mercedes JEDNU SEKUNDU ispred Ferrarija nakon prošle sezone kada su bili rame uz rame (ili je Merc bio za nijansu ispred na stazama za sirovu snagu motora) to govori iz dva razloga:

    1) ortodoksni mrzitelj Ferrarija
    2) zaluđeni navijač Hamiltona

    Obje ekipe za ovu godinu su spremile evoluciju prošlogodišnjih bolida, bez mnogo radikalnih promjena, dok je rad na PU sveden na produživanje životnog vijeka i maksimalno povećanje snage bez gubitka pouzdanosti.

    Saberite dva i dva, ako razlika u Australiji u kvalama bude preko 0,3 sekunde, ja ću dobrovoljno pisati da je Hamilton najveći svih vremena na svakom članku.



    19
    -8

    27
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Po cemu zakljuceno da su SEKUNDU ispred? Pa ta testiranja nam govore isto koliko i Kimi na press konferenciji. Jos 11 dana pa cemo dobiti bolju sliku ?



    20
    15

    5
  7. beli333 Prikaži

    Samo da mcl ima brzinu Alonso ce ih zgazit.a ko sisa pouzdanost svake dve tri trke novi motor,kretanje iz zadnjeg reda stedit motor do sljedece utrke a onda opet po gasu do pobjede.i trebat ce im 5-6 motora i uz malo srece i puno kazni Alonso prvak.samo da nabriju taj motor da bude brzi od ostalih.i to je to



    7
    -11

    18

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.