Verstappen: Zaostatak od 0,3s u odnosu na Mercedes bi nam bio prihvatljiv

Max Verstappen kaže da je približavanje Mercedesu u kvalifikacijama ključ za dostizanje pobjeda u nadolazećoj sezoni.

Mercedes je u V6 turbo eri apsolutno dominirao kvalifikacijama kao nijedna druga ekipa u povijesti Formule 1, a s druge strane Red Bull se prošle godine puno bolje ponašao u uvjetima utrke nego u kvalifikacijama što ih je značajno oštetilo u konačnom bodovnom obračunu.

Ipak, prošlu sezonu su završili na pozitivnoj noti. Verstappen je u završnom stadiju osvojio dvije pobjede, ali je dobro svjestan da imaju jako puno posla ispred sebe.

“Najprije, moramo biti bliže. Jednom kad ste unutar 3 ili 4 desetinke u kvalifikacijama onda se barem možete boriti s njima u utrci jer je u utrci inače sve malo bliže. Definitivno ciljamo biti unutar te 3 desetinke.”

“Naš bolid na početku i na kraju 2017. je bio drastično različit i sad očekujemo da smo još bliže. Ne znamo koliko blizu, ali ćemo saznati na treningu i na kvalifikacijama u Australiji.”

Još jedna ekipa želi prekinuti Mercedesov dominantni niz, Ferrari, a iako su imali impresivan predzadnji dan testiranja na kojem su ostvarili rekord staze, mnogi predviđaju da će ove godine ipak malo zaostati. Verstappen nije jedan od takvih:

“To je sigurno dobro vrijeme, ali znali smo da će oni biti jaki. Doduše, i Mercedes će također biti jak. Moramo samo pokušati biti vrlo blizu,” zaključuje Verstappen.

Komentiraj

5 komentara

 1. f1zd Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Slažem se s Maxom i nadam da je Ferrari između Merca i RBa..ili čak ispred :D. Volio bih da svi budu u najviše 0,3…kao u Mexicu prošle godine, svi su bili potpuno izjednačeni..  15

  2
 2. blejky Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Max nije od jednih koji vjeruju da Ferrari zaostaje. Nemoj da te dida Marko čuje. Hahahaha.
  Nekako imam osječaj da ga mali nedoživljava uopče.
  Više Red Bull treba Maxa nego on njih.  14

  1
 3. Mario Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Uh, da to bar bude tako bila bi jako zanimljiva sezona a i baš bi me zanimalo napokon kako se nosiš sa Vetelom i Hamiltonom  16

  0
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...