Adrian Newey se udaljava od F1, Pierre Wache je novi tehnički direktor Red Bulla!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 8 komentara

Dan nakon što je predsezonsko testiranje završilo svijet Formule 1 pogađa neočekivana vijest o postavljanju Pierrea Wachea na mjesto tehničkog direktora Red Bulla. Vijest je najprije izišla u francuskim medijima uz potvrdu samog Wachea, a Red Bull je kasnije potvrdio da se radi o rošadama unutar ekipe.

Što se tiče Neweya, on ostaje u momčadi, ali objašnjavaju da je ova promjena zapravo “priznavanje” njegovih trenutnih obaveza u Aston Martinu i Valkyrie projektu, što mu uzima jako puno vremena.

Newey spada u sam vrh najboljih F1 inženjera svih vremena, a nakon što je na kraju 2013. godine odlučio da Formula 1 više neće isključivo dobivati njegovu pažnju, čini se da će sad još manje vremena provoditi na aktivnom razvoju Red Bullovog bolida u Formuli 1.

“Razumijem u potpunosti što ova uloga predstavlja,” kaže Wache.

“Razumijem rizik kojeg sa sobom nosi. Ne bih rekao da me to plaši, ali znam obavezu isporuke rezultata. Radujem se budućnosti u kojoj ću pokazati da sam sposoban za to.”

Wachea je kao svog nasljednika predložio direktno Adrian Newey, a 45-godišnji Wache je dosad radio u Michelinu i kasnije u Sauberu.

Christian Horner zvuči odlučan u ideji da se ništa značajno nije dogodilo iako je priznao da Newey ima sve manje vremena za Formulu 1:

“Ovo je dio evolucije. Adrian je i dalje CTO (chief technical officer, čelnik tehničkog odsjeka), ali je Pierre sad u ulozi tehničkog direktora.”


Odgovor

8 komentara

  1. Niki Lauda
    gaga505 Prikaži

    Dizajnerski umjetnik ?
    Šteta za F1 svijet ,ako ode!



    23
    23

    0
  2. dejan_s Donator Prikaži

    Ne, Adrian Newey i dalje ostaje s RB, no imaće manju uključenost jer odlučeno je da Newey fokus usmjeri na projekat “Valkyrie” tj. na projekat konstrukcije cestovnog auta za Aston Martin.
    Kako znamo Aston Martin je naslovni sponzor RB za 2018 godinu……. pa je vjerovatno sve to ranije dogovoreno, a tek sada je upoznata javnost s ovom novošću, nakon što su zaključeni svi sponzorski ugovori…..pa ova vijest neće imati veći negativni uticaj u javnosti…..



    5
    4

    1
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Adrian Newey remains chief technical officer of RBR, but the change is an acknowledgement of his ongoing commitment to Aston Martin and the Valkyrie project, which is taking up much of his time. However, he was with the F1 team for Barcelona testing, and is still involved.

      “It’s part of our evolution,” Horner told Motorsport.com. “Adrian remains CTO, Pierre has moved into a central role as technical director, and Rob Marshall’s position remains unchanged as chief engineering officer.”


      0
      0

      0
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Bar neće u Ferrari.
    Inače malo mi je čudno da nakon testiranja odluči da se povuče. Ljudi obično kad se povlače, iz gore spomenutih razloga, to urade na kraju sezone.
    Nedavno je izjavio da se raduje izazovima koje donosi novi Renaultov motor.



    1
    -1

    2
  4. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Ja sam davno izjavio kako kad newey ode stize key…neka jos godinu-dvije…



    2
    1

    1
  5. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Mislim da će od ovog trenutka Red Bull početi lagano zaostajati u performansama na stazi.. No tko zna.. Možda sam u krivu ali to svakako nije dobro za ekipu…


    0
    -2

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.