Sainz: Renault zaslužuje moju maksimalnu posvećenost

Izdvojeno

Vettel-Ferrari

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Renaultov vozač, Carlos Sainz, nakon prvih zimskih testiranja u Barceloni bio je jako zadovoljan s Renaultovim bolidom i složio se s predviđanjima da bi oni mogli napraviti najveći napredak ove sezone, ali Španjolac priznaje da se Hamiltonov najbrži krug u četvrtak činio pomalo “zastrašujuć”.

“Mislim da nema mnogo ekipa iza Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla koje mogu voziti brza vremena na medium gumama, što je pozitivan signal za nas. Još uvijek je jako rano, ali nije tajna da će se Hamilton i Ferrari boriti za pole position u Australiji. Mislim da će teško biti ekipama poput McLarena, Renaulta, a Red Bullu pogotovo, jer su Mercedes i Ferrari na spektakularnoj razini”, izjavio je Sainz za španjolski El Mundo Deportivo.

Sainz je dalje upitan je li mu glavni cilj ove sezone osvajanje postolja, na što je on odgovorio:

“Ne, ljudi su toliko opsjednuti postoljima, žele vidjeti puno više već što mogu učiniti. Možeš imati postolje i lošu sezonu u prosjeku, zato želim prije da imam sezonu s dvadeset i jednom dobrom utrkom. To je ono što i ekipa želi.”

Sljedeća jako bitna stvar u ovoj sezoni za Sainza je momčadski dvoboj s Nicom Hülkenbergom, jako cijenjenim vozačem, što bi Sainzu možda moglo dobrano povećati reputaciju:

“Nije lako biti na njegovoj razini. Pogotovo u kvalifikacijama, zato što je veoma brz vozač. Ali, vjerujem u svoje sposobnosti. U Brazilu i Abu Dhabiju sam bio u desetinki s njim i ponosan sam zbog toga što sam imao bolid koji nisam razvijao i koji nije krojen prema meni.”

Ako Sainz bude imao dobru sezonu i poklope mu se prilike – nagrada bi mogla biti promocija u Red Bull, koji je Sainza Renaultu dao tek na posudbu ove sezone. O tome kaže da ne razmišlja, već se fokusira na dobru sezonu s Renaultom:

“To mi nije san. Moj jedini san je imati dobru sezonu i 2018. i to će me dovesti do još boljih stvari u ovoj ekipi ili izvan nje. Ono što Renault sad zaslužuje je moju maksimalnu posvećenost za ovaj projekt, a ne da razmišljam o Red Bullu i drugim stvarima”, bio je jasan Sainz na kraju.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.