Hamiltonova žrtva uštedjela je Mercedesu sat vremena

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Lewis Hamilton kaže da se jučer odlučio žrtvovati kako bi njegova ekipa izbjegla mijenjanje vozača i na taj način je Mercedesu sačuvao sat vremena.

Barcelonu je ovih dana pokorilo hladno vrijeme što je značajno kompromitiralo programe testiranja svih ekipa. Čak je i pauza za ručak bila otkazana kako bi se momčadima pružila prilika da testiraju u satu kad se očekivalo da uvjeti budu najbolji.

Hamilton i Bottas bili su predodređeni za jučerašnje obaveze – Bottas ujutro, a Hamilton nakon ručka.

“Vrijeme se mijenjalo i izgubili smo puno vremena na stazi. Smislena stvar je bila ostaviti Valtterija u bolidu i poslijepodne,” kaže Hamilton.

“On je vozio ujutro i već se osjećao ugodno u bolidu. Izgubili bismo oko sat vremena da smo odradili promjenu vozača kao što je bilo planirano.”

“Nismo znali hoće li bolje vrijeme doći ili ne, a ja sam donio odluku da žrtvujem to vrijeme kako bih dao ekipi priliku da bolje razumiju bolid i odrade zacrtani program.”

Bottas je jučerašnji dan završio na drugom mjestu, 0.303 iza Sebastiana Vettela u Ferrariju. Odradio je 94 kruga i kaže da je to najbolje što su mogli u takvim frustrirajućim uvjetima.

“Bila je jako hladna staza. Mislim da nikad prije u Formuli 1 nisam vozio u takvim uvjetima.”

“Testiranje je uvijek teško u tim uvjetima. Gume jednostavno nisu napravljene za to. Ali, iskoristili smo vrijeme maksimalno koliko smo mogli.”

“Ujutro smo se fokusirali na aero-zadatke s različitim senzorima na bolidu. Poslijepodne sam radio na setupu i vozio duže stintove.”

Bottas kaže da su unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima uspjeli dobiti neke korisne informacije.

“Ne možete promijeniti to i sve ekipe imaju isti problem. Svejedno, rekao bih da je danas bio dobar dan.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.