Vettel: Fokusirani smo na svoj rad, ne brinemo o ostalima

Vijesti

Snijeg u Barceloni, koja je od Catalunye udaljena nekih 30-ak kilometara, nije nešto što se viđa često. Ova vremenska (ne)prilika je tijekom poslijepodneva posjetila i jučerašnji test. Posljednji snježni F1 test na Catalunyi vidjeli smo davne 1999.

Bez obzira na to, Ferrarijev Sebastian Vettel je u svom novom SF71H odradio 98 krugova. Nijemac je uz solidnu kilometražu zabilježio i najbrže vrijeme dana (1:19.673) koje je odradio na soft gumama. Talijanska momčad nije bila u akciji tijekom svih devet sati, ali su uspjeli odraditi zacrtani plan.

“Danas nije bilo važno vrijeme kruga, već činjenica da smo u takvim uvjetima uspjeli odvesti gotovo stotinu krugova bez nailaženja na probleme oko pouzdanosti. To je ono na što se trenutno koncentriramo, dok potraga za performansama slijedi nešto kasnije.”

“S operativnog gledišta, sve je prošlo glatko, rekao bih da bolid radi dobro. Ali današnji uvjeti nisu oni u kojima bi inače vozili F1 bolid. Danas je čak i sniježilo, uz temperaturu zraka oko 3, 4 stupnja i staze oko 8, 9. Svi su se mučili s podizanjem temperatura guma.”

“Vrijeme je danas bilo ograničavajući faktor. Činjenica da je mnogo hladnije nego prošle godine, uz novu podlogu, znači da je nemoguće praviti usporedbe s prošlom godinom. Za sada smo koncentrirani na sebe, bez da gledamo što rade ostali,” izjavio je Vettel.

Četverostruki prvak je tijekom svog prvog dana u novom bolidu koristio medium i soft gume, a nekoliko krugova je odradio i na intermediate komponenti. Nijemca danas nećemo gledati na stazi. U bolid se vraća Kimi Räikkönen, ukoliko mu vremenski uvjeti to omoguće.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.