Abiteboul: Red Bull do svibnja mora odlučiti ostaje li s nama

Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 9 komentara

Red Bullov ugovor s Renaultom istječe krajem ove sezone, a britanski Autosport je još prošle sezone pisao kako je to ujedno i posljednja godina partnerstva između ove dvije strane budući da će austrijska momčad slijediti korake svoje sestrinske ekipe.

“Sve je otvoreno za 2019. Pomno ćemo pratiti kako se stvari odvijaju u Toro Rossu, ali ne postoje predrasude uoči ove sezone”, rekao je Red Bullov šef Christian Horner u Barceloni.

Renaultov šef Cyril Abiteboul je sada rekao da Red Bull ima rok do petog mjeseca (15. svibanj) kada moraju odlučiti ostaju li s njima ili će udružiti snage s Hondom, s obzirom na to da istu stvar nalaže i članak 9 FIA-inog F1 Sportskog pravilnika, iako i tu postoje iznimke što ukazuje nedavni slučaj zamjene dobavljača pogonskih jedinica između McLarena i Toro Rossa.

“Nećemo čekati zauvijek. Znam što Christian misli kada kaže da ima opcija. Potpuno je u pravu. Kao i on, tako i ja čitam ugovore te sam svjestan obaveze koju imamo prema sportu.”

“Jedna stvar je jasna, a to je planiranje. Red Bull Racing će imati rok do kojeg trebaju odlučiti što žele za budućnost. Ta informacija je svima dostupna, stoji u sportskom pravilniku.”

“Vjerujem da do kraja svibnja mora biti jasno tko opskrbljuje koju momčad – koja ekipa isporučuje kojoj customer ekipi. Što se nas tiče, to je rok.”

“To će biti baza za bilo kakve razgovore. Zatim postoje brojne specifične usluge – žele li imati vlastitog dobavljača goriva, žele li imati poseban testni program na dinamometru? I tako dalje”, rekao je Abiteboul.

Na pitanje kakav će biti financijski učinak na Renault ako sljedeće sezone budu imali samo jednog kupca pogonskih jedinica, Cyril kaže:

“Uvijek smo govorili da je biti dobavljač pogonskih jedinica jako loše poslovanje.”


Odgovor

9 komentara

  1. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Na kraju ce RB ostati bez dobavljaca… Zezam se, naravno da nece ali nece im bit lako ukoliko Renault odluci okrenuti se samo vlastitoj momcadi jer budimo realni RB ce im u dogledno vrijeme biti ljuti suparnik tako da RB bi mogao poceti dobivati motore od prosle godine…



    5
    3

    2
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Mislim da će Red Bull preći na Hondu.. Nevjerujem da će Honda uvjek biti tako loša.. Mora i ona jednom krenut naprijed.. A pogotovo nakon 2020 ako se PU pojednostavne.. Mclaren je tu najviše popušio.. I Alonso.. Red Bull bi mogao vrhnjicu pobrati od Mclarenovog sira hehe.. Možda još 2019 malo muke ali onda tko zna..



    1
    -3

    4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.