Bottas: Bolidi i gume nisu stvoreni za vožnju u ovakvim uvjetima

Vijesti

Jučerašnje hladno i kišovito vrijeme bilo je jedno od glavnih tema tijekom prvog dana testa u Barceloni.

Iako su vozači bili vrlo aktivni tijekom jutra sve do pauze, popodne nam nije donijelo pregršt akcije. Mercedes se, kao i ostale momčadi, mučio s nepovoljnim uvjetima na novoasfaltiranoj Catalunyi, a Valtteri Bottas je izjavio kako jučerašnji uvjeti ne odgovaraju Formuli 1.

Finac uvjerava da ni bolidi ni gume nisu spremni za vožnju u ovakvim uvjetima. Njemačka je momčad morala voziti vrlo ograničeno pa ih sljedećih dana čeka mnogo posla.

“Bolidi i gume nisu napravljeni za vožnju pri 5ºC. Vozili smo na dva seta medium guma. U takvim uvjetima bilo nam je teško zagrijati ih kako bi radile na optimalnoj razini. To nam je bio glavni zadatak, ali iste probleme imali su i svi ostali. Ograničeni smo s obavljanjem zadataka pa moramo izvući najviše iz onoga što imamo,” rekao je Bottas.

Svoj prvi dan na testu prokomentirao je i Bottasov momčadski kolega Lewis Hamilton koji je za upravljač sjeo tijekom popodneva.

“Nismo imali priliku odraditi mnogo krugova zbog lošeg vremena. Staza je bila vrlo hladna, što je značilo da smo teško zagrijavali gume. Gume zaista nisu radile pri tim temperaturama pa nisam mogao pritisnuti bolid do kraja. Teško mi je govoriti o novom bolidu zbog toga što ga nisam dovoljno dugo vozio, ali početni osjećaj je dobar,” izjavio je aktualni prvak.

Loša vremenska prognoza potaknula je momčadi na raspravu oko mogućnosti produljenja testa.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.