Williams predstavio FW41

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 1 min 35 komentara

Williams je upravo predstavio bolid za sezonu 2018., imena FW41 koji na prvu izgleda veoma agresivno i puno drugačije od svog prethodnika.

Novi Williams djelo je Paddya Lowea i Dirka de Beera. Njih dvojica došli su u momčad početkom prošle godine i već se sada vidi ogroman odmak od starog dizajna. Izgleda da je i Williams preuzeo dizajn bočnih usisnika od Ferrarija, pa ostaje za vidjeti hoće li i ostale momčadi slijediti taj trend.

Lako su uočljive promjene na prednjem krilu, koje je sada puno kompleksnije od prošlogodišnjeg koje je bilo relativno jednostavno. Narasao je broj krila i zakrilaca na bočnom dijelu bolida, dok se na zadnjem ne može puno toga primijetiti. Nadajmo se da će Williams ubrzo dati još nekoliko fotografija novog bolida.


Odgovor

35 komentara

  1. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Izgleda da svi kopiraju prošlogodišnji Ferrari.

    Prvo Haas, sada Williams…zanimljivo.



    22
    22

    0
    • Formula 1
      1883 Donator Prikaži

      Dirk de Beer je dizajnirao prošlogodišnji SF70H a i FW41.
      Nije ništa čudno što čovjek slijedi svoju dizajnersku filozofiju. Ima na ovom Williamsovom bolidu elemenata već viđenih i na bolidima drugim momčadi, to je potpuno normalno u F1.



      5
      3

      2
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Nije nego Simone Resta i Enrico Cardile uz pomoć Rorya…..Dirk de Beer je odavno otišao.



        8
        8

        0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        On i Allison su otišli iz Ferrarija nekad kroz ljeto te godine a de Beer je već radio bio na projektu za 2017. i vjerojatno je znao za mnoge tajne tog bolida. Necu reći 100% da je on osobno dizajnirao pojedine elemente jer te detalje samo oni znaju, ali bio je šef dizajna u Ferrariju i znao je što se događa. Na nekim stranim portalima mogu se naći informacije o tome.



        1
        1

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Opet ti kažem da Dirk i Allison nisu takli prošlogodišnji Ferrari.
        Oni su davno prije vec otišli…projekt iz 2017 je imao svojih problema pa je bio skroz resetiran zbog loših parametara u tunelu…

        SF70H je projekt koji je zapravo kasnio o pravi rad he tek poceo u 9. mjesecu 2016.



        2
        2

        0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Lijepo izgleda, sad koliko ce biti brz…



    3
    3

    0
  3. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    Dali bi ih ubilo da se malo poigraju sa tom liverijom..od 2014 do sada gotovo identicni bolidi svake godine..booooriiiing ??



    7
    6

    1
  4. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    čekam malo više slika da komentiram.
    kubici samo 3 fp1 u sezoni. #izdaja



    2
    2

    0
  5. Ferrari
    Matoje Prikaži

    Ovaj halo možda čak ne bi tako loše izgledao da ovi krajevi se ne spuštaju dolje nego ostanu u ravnini ili nekako drugačije, da se bolje uklopi. Ovako baš asocira na japanku i izgleda odvratno.



    2
    -1

    3
  6. msolic Prikaži

    Kopirali Ferrari sidepod (još jedni :D ), kopirali Mercedes winglet ispod nosa, jako zanimljivo djeluje duljina prednjeg dijela na stražnjem ovjesu.
    Također mi se čini da su radijatore za hlađenje pomaknuli jako natrag. U videu kad je full front pogled sidepodi djeluju jako usko na donjem dijelu, ali se kasnije čudno prošire.



    4
    4

    0
  7. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Bolje mi izgleda od Hassa



    4
    1

    3
  8. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    yebeno izgleda!



    3
    2

    1
  9. Ferrari
    karlo_b Prikaži

    ..doista izgleda agresivno.. dapaće bez haloa bi to izgledalo još močnije.. samo mi ova crna nekako ne stoji..da su možda umjesto nje stavili ove martinijeve boje.. :D



    2
    2

    0
  10. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Stvarno izgleda dobro na prvu. Ali nebitno kako izgleda, bitno je koja vremena radi na stazi, nadam se da će biti jebeno brz. Ali opet, nema tko to odvoziti.



    9
    9

    0
  11. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Kad je od Force Indije?



    1
    1

    0
  12. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Cini se da su Mercedesovi i Ferrarijevi bivsi dizajneri odradili dobar posao!, ako se vizualno makne sharkfin zadnji kraj bolida izgleda jako kompaktno i fluidno.
    Motor ce biti na vrhu zadatka a cini se da ce i sasija biti!.
    Mozda smo ih prerano otpisali.
    Jedino vozacka postava je malo upitna ali sto je tu je.



    4
    3

    1
  13. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Pa i nije se odmakao puno od prošlogodišnjeg bolida. Osim što su dodali hrpu krilaca već viđenih na ostalim bolidima. Što ne znači da će im to sve odjednom profunkcionirati. Da su se barem držali jedne filozofije, više bih im vjerovao. Ovako, spoj Ferrarijevih, Mercedesovih, Mclarenovih riješenja, ne vjerujem da će to sve funkcionirati na jednom bolidu. Da je tako, već bi i na Ferrariju i Mercedesu, Red Bullu vidjeli nabacana sva ta riješenja. Ali ne funkcioniše aerodinamika tako…

    Uglavnom, još jedan koji kopira Ferrarijeve sidepode, i ova krilca sa strane. Sprijeda ispod nosa čini se da imaju onu lopatu za snijeg kao kod Mercedesa. Ispred sidepoda, na bolidu imaju ona krila kao u McLarena. Dole na podnici imaju onih puno krilaca kao kod Mercedesa i Force Indije. Pozadi uglavnom isti, osim onoga što je i zabranjeno pravilima, uklonjen je shark fin i T wing. Niski T wing je ostao, očekivano, u istom obliku.



    5
    -3

    8
  14. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Izualno izgleda preljepo, definitivno puno agresije od proslogodisnjeg. Samo se nadam da će tu agresivnost ovaj dvojac pokazati i na stazi i da ce se s ovim bolidom vratiti formi kakvu su imali 2014. Znam da je to vjerojatno tesko, ali imam neki osjećaj da bi ova dvojica mogli iznenaditi u narednoj sezoni.



    3
    2

    1
  15. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Prednji kraj je jako sličan Ferrariju.. Kopirali su dosta toga.. Bočni usisnici.. Mislim da će ih dosta kopirati bočne strane od Ferrarija.. Pokazalo se da je taj dio odlično rješen..



    3
    3

    0
  16. Mclaren
    KERS Prikaži

    Jako ugodno iznenađenje..držim fige.



    2
    2

    0
  17. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Ferrari sf70h je remek djelo Simonea Reste , jebenog dizajnerskog genija, uz neweya jedan od najgenijalnijih dizajnera u f1, Resta radi bez uplita u medije i malo ga se spominje.

    Resta je radio bez budgeta u Minardiju jos u vremenu dok su Alonso i Weber vozili Minardi , Resta je donio bodove Minardiju :).

    Za koji dan cemo vidjeti jos jedno djelo Simonea Reste!, i blago se Ferrariju sto ga ima, bolid iz 2017g je plod slobodnih ruku Reste, prije toga nije bas imao slobodne ruke.



    7
    3

    4
  18. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Kad ce biti tehnika analiza?


    0
    0

    0
  19. Williams
    Nigel Prikaži

    bolid uopće ne izgleda lijepo i ova halo zaštita zadnji bolidikoji su mii zgledali lijepo su bili 2010 i 2011, najjepši su bili bolidi 90ih izgledali su super,,,,ne znam šta e tiče wilamsa nece u top 5,jer vec godinama su na dnu,,,,setno im ja kao navijač willamsa ne očekujem ništa



    2
    -2

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.