Chase Carey poriče da Liberty Media ignorira fanove Formule 1

Vijesti

Vettel-Ferrari

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Izvršni direktor Formule 1, Chase Carey, u intervjuu za Sport Bild osvrnuo se još jednom na kritike koje dolaze od fanova Formule 1 te porekao da on i njegova kompanija, Liberty Media, ignoriraju fanove.

Glavne zamjerke fanova na račun Liberty Medije jesu zbog ukidanja grid djevojki i promjene satnica početka utrke, a tu je još uvijek glasno negodovanje zbog implementacije “Halo” sustava zaštite, koje se pogrešno interpretira kao odluka novih vlasnika Formule 1.

“Fanovi su izrazito važni za nas, a Europa, uključujući Njemačku, je naša glavna baza.”

“Naš moto je: ista igra, drugi pristup. Želimo napraviti proizvod koji uključuje sve ono uz što su fanovi odrasli, a što nije “zamrznuto” u vremenu. Bernie Ecclestone je sam 2016. izjavio da on ne bi kupio kartu za utrku, što je bio baš pesimističan stav i morali smo završiti s tim.”

Smatra da je Formula 1 danas puna pozitivnih primjera, čemu doprinose i velike vozačke zvijezde i momčadi:

“Lewis Hamilton je veoma posebna ličnost, a zbog Maxa Verstappena pola Nizozemske dolazi na utrku da ga gledaju. Tu je i Ferrari kao najsvjetlija zvijezda sporta.”

Na kraju, Carey je izrazio nadu da će u 2018. konkurencija za pobjedu u utrci biti još veća i da će biti više drame nego što je bilo prošle sezone:

“Prošle sezone je bilo previše bitke između Sebastiana Vettela i Lewisa Hamiltona. Nadam se da će ponekad neko podcijenjen moći pobijediti, a ne samo favoriti.”


Odgovor

3 komentara

  1. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Izjava je kao kod nekog političara, puno riječi bez da je išta rekao. Baš me zanima kako bi on nazvao to što rade jer je ignoriranje potpuno točna riječ.



    8
    8

    0
  2. avalon Prikaži

    “Želimo napraviti proizvod koji uključuje sve ono uz što su fanovi odrasli, a što nije “zamrznuto” u vremenu. ” … a npr isključuje grid djevojke i uhodanu satnicu jer uz to fanovi nisu odrastali ? srićom šta se posli mračne ere kad je F 1 vodija bernie pojavija liberty te otkrija i doveja u F 1 LH i MV te sad rejting raste :) :) dobro šta iako sad izvan F 1 postoji bernie da se mogu na njega “vadit” sa danas ( za razliku od nekad ) puno pozitivnih primjera . baš me zanima koji su to pozitivni primjeri i koliko ih je to puno ? sve mi se nekako čini da carey sudeći po njegovoj izjavi “Nadam se da će ponekad neko podcijenjen moći pobijediti, a ne samo favoriti.” ne kuži dobro F 1 jer formula nije npr nogomet ( ili neki drugi momčadski sport ) di neko slabiji katkad može pobjedit favorita . u F 1 pobjeđuju timovi sa naboljim bolidima ( najviše novčića ) , a takvih je lani bilo 3 . samo su vozači mercedesa , ferraria i RB pobjeđivali , ostali su bili “dekoracija” i samo odustajanjem svih 6 vozača vodečih timova su mogi pobjedit . btw i izraz PODCJENJEN nije baš prikladan carey – u ( ako ga je doslovno upotrebija ) jer vozači nisu podcjenjeni samo mnogi uprkos talentu nemaju konkurentan bolid da bi prezentirali svoje potencijale . i tako je bilo kroz povjest F 1 . samo je njih 33 ( od 900+) imalo sriću vozit pobjedničke bolide , osvajat titule u 67 godina povjesti . 107 od 900+ vozača ostvarit makar jednu pobjedu = 12 % . ostali su bili podcjenjeni ili ….



    4
    4

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Bernie sigurno nije “otkrio i doveo” Hamiltona, Vettela, Verstappena i ostale…već su to napravile momčadi sa svojim “skautiranjem” prije 15-ak godina…



      5
      4

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.