Rosenqvist: Formula E je najbolja šansa za prelazak u Formulu 1

Felix Rosenqvist, jedan od kandidata za naslov svjetskog prvaka u Formuli E, tvrdi da je uspjeh u toj seriji njegova najbolja prilika da dobije mjesto u Formuli 1.

Šveđanin je trenutno drugi u poretku, iza Jeana-Erica Vergnea, a u prve četiri utrke sezone 2017./2018. ima dvije pobjede. Prije tri godine je pobijedio u europskoj Formuli 3, a poznato je kako nakon F3 nije imao prilike za daljnje napredovanje u smjeru u kojem je prvotno htio i to zbog nedostatka sredstava.

Preselio se u DTM, a zatim i u Formuli E.

“Jasno sam naglasio da trenutno želim biti upravo u ovoj seriji,” kaže Rosenqvist.

“Mislim da je ovo moja najbolja šansa za prelazak u Formulu 1, ako uopće ta šansa još postoji.”

“Ovo je mjesto gdje su trenutno najbolji vozači koji nisu u F1. Dok god možete pobjeđivati takve vozače, trebalo bi biti sve u redu, zar ne?”

“Tako razmišljam o svojoj karijeri u ovom trenutku. Još sam dovoljno mlad za otići u F1 pa ne odustajem od tog cilja. Mislim da je ovo najbolje mjesto za to, bolje od DTM, F2 ili IndyCar serije.”

Ako Rosenqvist zaista dobije priliku u F1, to ne bi bilo prvi put da je neki vozač najprije bio u Formuli E, a onda prešao u F1. Red Bullov štićenik Pierre Gasly je prošle godine nastupio na FE utrci u New Yorku, a nakon toga je debitirao za Toro Rosso.

Rosenqvist je trenutno 5 bodova iza Vergnea u FE nakon što je prošlog vikenda izgubio vodstvo. Vergne je pobijedio s pole positiona, a Rosenqvist se s 14. mjesta na startu (nakon lošeg setupa za kvalifikacije) probio na četvrto mjesto u utrci.

Unatoč lošoj startnoj poziciji na kraju je bio dio petorke koja se borila za pobjedu, ali je odlučio igrati na sigurno i sakupiti vrijedne bodove za borbu u prvenstvu.

“Na kraju sam se mogao boriti i za pobjedu, ali zaista nisam htio ulaziti u tu ludu borbu. Samo sam razmišljao o prvenstvu.”

“Možda da sam krenuo s P3, ali krenuti od nula bodova i doći do 4. mjesta, odnosno 12 bodova, odlučio sam da je to dovoljno. To je bila ispravna odluka.”

F1puls je otvorio svoj webshop. Jednostavno, brzo i jeftino do majica s F1 motivima.Leave me alone!- Pogledaj majice i cijene
- Najprodavanija majica

Komentiraj

Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...