Rosenqvist: Formula E je najbolja šansa za prelazak u Formulu 1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Felix Rosenqvist, jedan od kandidata za naslov svjetskog prvaka u Formuli E, tvrdi da je uspjeh u toj seriji njegova najbolja prilika da dobije mjesto u Formuli 1.

Šveđanin je trenutno drugi u poretku, iza Jeana-Erica Vergnea, a u prve četiri utrke sezone 2017./2018. ima dvije pobjede. Prije tri godine je pobijedio u europskoj Formuli 3, a poznato je kako nakon F3 nije imao prilike za daljnje napredovanje u smjeru u kojem je prvotno htio i to zbog nedostatka sredstava.

Preselio se u DTM, a zatim i u Formuli E.

“Jasno sam naglasio da trenutno želim biti upravo u ovoj seriji,” kaže Rosenqvist.

“Mislim da je ovo moja najbolja šansa za prelazak u Formulu 1, ako uopće ta šansa još postoji.”

“Ovo je mjesto gdje su trenutno najbolji vozači koji nisu u F1. Dok god možete pobjeđivati takve vozače, trebalo bi biti sve u redu, zar ne?”

“Tako razmišljam o svojoj karijeri u ovom trenutku. Još sam dovoljno mlad za otići u F1 pa ne odustajem od tog cilja. Mislim da je ovo najbolje mjesto za to, bolje od DTM, F2 ili IndyCar serije.”

Ako Rosenqvist zaista dobije priliku u F1, to ne bi bilo prvi put da je neki vozač najprije bio u Formuli E, a onda prešao u F1. Red Bullov štićenik Pierre Gasly je prošle godine nastupio na FE utrci u New Yorku, a nakon toga je debitirao za Toro Rosso.

Rosenqvist je trenutno 5 bodova iza Vergnea u FE nakon što je prošlog vikenda izgubio vodstvo. Vergne je pobijedio s pole positiona, a Rosenqvist se s 14. mjesta na startu (nakon lošeg setupa za kvalifikacije) probio na četvrto mjesto u utrci.

Unatoč lošoj startnoj poziciji na kraju je bio dio petorke koja se borila za pobjedu, ali je odlučio igrati na sigurno i sakupiti vrijedne bodove za borbu u prvenstvu.

“Na kraju sam se mogao boriti i za pobjedu, ali zaista nisam htio ulaziti u tu ludu borbu. Samo sam razmišljao o prvenstvu.”

“Možda da sam krenuo s P3, ali krenuti od nula bodova i doći do 4. mjesta, odnosno 12 bodova, odlučio sam da je to dovoljno. To je bila ispravna odluka.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.